MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, July 20, 2009

apam coklat

ni la keje aku semalam, xkuar g mana2 kan aku buka buku resepi, try wat menda2 baru
exceli resepi ni aku dpt dlm paper kosmo, dah lama dah br skang nk try buat.tgk bahan2 simple je pastu xyah nk putar2 smpai kembang tu yg aku rajin nk try ni

pada sape2 yg xde pemutar kek kat umah tu, pastu agk2 mls nk mengeram lama2 kt dapor leh la try resepi ni simple sgt2 & bole tahan sedap.apam ni ala2 kek coklat pun ye juga tp dia xpakai butter, dia ganti ngan minyak masak

bahan2
3 cwn tepung gandum
1 1/2 cwn gula
3 bj telur
1 1/2 cwn minyak masak
1 1/2 cwn air
1 1/2 cwn susu pekat
1 sudu serbuk penaik
1 sudu esen vanila
6 sudu serbuk koko

cara2 nye campur kan seme bahan2 tu & kacau bagi sebati pastu kukus 45 minit

senang kan?selamat mencube...


lepas dah kukus..gambar sbelum xdan amek batery kong.
ni la dia apam coklat simple&easy


16 ribu orang memberikan idea bernas:

Farra said... [Reply to comment]

nyummy....nak buat tade pengukus pulak..alahai..

Liana said... [Reply to comment]

nyumm...nyum...Sedapnya...Amboi, rajinya ibu Damia. Bertambah bammm...bammm ler Damia lepas nie :)

Nana said... [Reply to comment]

eheh..farra kena cari sbijik pengukus ni

Nana said... [Reply to comment]

ehehe..kimm saje je tiba2 plak rajin..slalu nye mmg pemalas yg amat...xtau la kena sampuk hantu apam kot.ekeke....

MiszMama@Haslinda said... [Reply to comment]

boleh try..maklumlah kat umah takde oven..yang ade mikrowave..camne nak buat kek. so terpaksalah guna pengukus je nak masak kek. leh cuba wat apam plak.

Nana said... [Reply to comment]

hehe..haslinda slamat try..

AlizMieAlya said... [Reply to comment]

wah! coklat2 ni mmg liz suke ni..next time anto2 la sikit kt liz ye nana..hihi..

[-suziey-] said... [Reply to comment]

waa akk panggil ni apam gula hangus..same ke? hehe..mnyelerkan nmpk:p

FIESYAH said... [Reply to comment]

rajinnye sis...nmpk meyelerakan...yummmy..

Nana said... [Reply to comment]

hehe..liz kang anto pkai pos tinggal serbuk je.ekeke...
cuba la try test..ekeke..

Nana said... [Reply to comment]

kak suziey, ni len skit dari kek gula hangus tu.gula hangus tu dia mcm liat2 skit kan pastu ada rongga2.ni lembut je

Nana said... [Reply to comment]

hehe...ala saje je syah tgh xde wat apa tu kan..blaja la something.masa terisi perut pun konyang.ehehe..

SyaNa said... [Reply to comment]

adoii..sat lg buke aku nk cr kek la..
sob sob

Nana said... [Reply to comment]

heheh..ala syana sian ko terliur ek.hehe nasib la wei sape suh buka blog aku.ekekek...

shiemz said... [Reply to comment]

sedapnyer.......... :p~

Nana said... [Reply to comment]

shiemz cuba la try test pastu rasa sedap ke x.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...