MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, July 28, 2009

Berangan Nasi Kerabu

tak..tak..aku bukan berangan nak makan nasi kerabu..tapi aku dah dapat makan buah berangan & nasi kerabu.hehehe...

buah berangan ni aku beli kt pasar malam kt semenyih ahad lepas.1st time tgk ada org jual buah yg blom masak lagi ni.pergh..klw g kt psaraya skilo RM12 hengget yg dah siap masak.ni skilo RM2 je.aku bli 2 kilo pastu rebus, nk goreng leceh plak kan mest lama nk msk.rebus pun rasa sama je mcm goreng.

nasi kerabu ni plak air tangan mak aku.nasi kerabu yg paling sedap di dunia..hehehe...resepi?aku xtau.klw korang nak tanya la mak aku.heheheh...

38 ribu orang memberikan idea bernas:

atty's said... [Reply to comment]

lama dah tak makan buah berangan ..

mak aii nasi keerabu ..kecur liuq..ku ..

Nana said... [Reply to comment]

hehe..katy, kita klw tjumpe tmpt yg ada buah brangan mest bli
suka gak ek ns krabu?

~Atie+Farid~ said... [Reply to comment]

nasi kerabu......feveret ni...atie ni hantu nasi kerabu tau! aduh..mane nak cari ni

FIESYAH said... [Reply to comment]

antar kat umah ckit bleh...he..he..

Nana said... [Reply to comment]

atie-suke gak ek?ramai gak yg bukan org klate suka mknns kerabu.kt psar malam byk atie.tp sedap tu xtau la nk kata kan.kita kt umh ni ada psr mlm ari jumaat mmg sodap ns krabu dia

syah-anta umah?meh la dtg umah.hehe

lia said... [Reply to comment]

buah berangan? langsung xberangan nk makan sbb xkena tekak aku...

tapi..

nasi kerabu mak ko 2, aiisshhh wat aku meleleh ayaq liuq tu... perghhh...

makcik, order boleh x?

wantie said... [Reply to comment]

suka makan nasi kerabu. Tapi tak pandai nak buat.
jangankan nasi kerabu kelantan. yang kedah pun wantie tak pandai buat. he.. he..

Nana said... [Reply to comment]

haha..ko xsuke ek buah brangan?

hehe...resepi ns krabu mak aku original klate punye..mek klate kan..gerenti sodap.hahaha

wantie said... [Reply to comment]

dulu masa kecik kecik suka gak makan buah berangan. Tapi kat Penang sekarang kebanyakkan org cina yg goreng. So pleaselah.. wantie tak makanlah kalau org cina yg masak..

.:Iz-AnN (",):. said... [Reply to comment]

nana...betul2...nasi kerabu air tangan mak la yang paling sedap didunia...begitu juga dengan mak saya...hehehe

Hezesuze said... [Reply to comment]

selalu beli jek nasi kerabu kt kedai tomyam.....ekekeke

mama_umar said... [Reply to comment]

off topik,aku dah vote ko fauzana aka nana kan?hahah jgn silap udah

Nana said... [Reply to comment]

wantie-samala..xbeli la klw cina yg goreng

mot-hehe..btol..btol..btol..

kak heze-ada juai ek ns krabu kt kdai tom yam?

zt-yup btol tu fauzana la nama aku sebena.hehe..glamer x

mummy aryan syamil said... [Reply to comment]

raya neh wat open house ke..nk serang umh mak ko...
ahahahaha

Nana said... [Reply to comment]

shiera klw utk ko ari2 open weh, xyah tunggu ari raya.hehehe..
tp raya xpenah la plak mak aku wat ns krabu mcm pelik je...nasi dagang tu slalu lah

zh-ena said... [Reply to comment]

lama tak mkn nasi kerabu

Ibu Ayra said... [Reply to comment]

mak nana oghe kelate ke? pandai dia buat nasi kerabu...

Nana said... [Reply to comment]

ena-suka gak ek.hehe

ros-ahh.... mak & ayh org klate

~~ciklinn~~ said... [Reply to comment]

aku tak pernah mkn buah berangan ni... ingat nak trylah nanti beli...

weih sgt sedapp itu nasi kerabu lor..

Ibu Ayra said... [Reply to comment]

patut ahhh, sebab gaya nasi kerabu mak nana, sama mcm mama ros buat...ada sambal nyior, ada tumis...

[-suziey-] said... [Reply to comment]

ooo buah berangan..ingtkan berangan nk mkn nasi kerabu..hehe...waaaa sedapnye nasi kerabu itu..

iNa said... [Reply to comment]

buah berangan nie sedap....
tp mahal skit kan... :)

ira_kecik said... [Reply to comment]

nana....aku pon suka sgt ngn buah berangan & nasi kerabu....kaau ose nie wajib cari nasi kerabu buat berbuka pose.....

Nana said... [Reply to comment]

linn-sedap buah brangan ni tp mhl la yg dh msk skilo 12 hengget

ros-hehe..tu la psl ni ns krabu ori ni.

kak suziey-ehhe..saje wat tajuk cam gitu.suka gak ns krabu ke

ina- tu la mmg mhl gile buah nih..tu psl bila jumpe yg blom msk murah tu yg rembat smpai 2 kilo mkn smpai lebam.

ira-ko pun ske gak ke?sama je taste ko ngan aku kan.heheh

Afne said... [Reply to comment]

sedapnya nasi kerabu

Afne said... [Reply to comment]

sedapnya nasi kerabu

Nana said... [Reply to comment]

afne suke ek..tgk kt blog afne aritu ada en3 psl ns kerabu.hehe

Ibu Ayra said... [Reply to comment]

nana, pos sket mai kangar buat bukak posa ptg nih... sedapnya...

Damia Aleesya & Damia Ayyunie said... [Reply to comment]

huhu.... x pernah pun makan buah berangan ni...padahal selalu nampak org goreng kat tepi jalan, kat jusco b.indah pun ader.....cam mana rasa nye ekkk?

Nana said... [Reply to comment]

ros-hehe...ala jauhnye nk pos..

ibu damia-rasa dia lemak berkrim disukai ramai.ekeke..sedapla rasa dia lemak.klw yg goreng punya kena mkn time baru2 masak klw dah sejuk xsedap.

++eden|essey++ said... [Reply to comment]

beshnya nasi kerabu..ako tetiap ari isnin msti beli n.kerabu kt psr mlm....sedapnyaaaa.....

cintaKusayangMu said... [Reply to comment]

k.nana...mau..mau...itu ns kerabu ...pos la ke cni..plz..plz...

ibu_umairah said... [Reply to comment]

buah berangan memang sedap..tapi mahal kan....

Nana said... [Reply to comment]

ja-wah ko ske mkn gak ek.,pandai org n9 mkn ns krabu ek, xlama bole la ckp klate.hehehe

qis-jauh nye nk pos yang oit...kt sana kan ada nasi ulam kira sama gak kan ngan ns kerabu?hehehe

ibu umairah-tu la psl mmg mahal tp klw bli yg blom msk murah tau!

CuTeMiUt78 said... [Reply to comment]

wah.. lama tak mkn buah berangan ni.. ingat dolu2 klu mkn buah berangan mesti nak kena berangan gak..hik..hik..hik.hik..

Nana said... [Reply to comment]

hhahah..cutemiutlawak je.

Ayu Jaffar said... [Reply to comment]

nana...

adeiii terliur nengok nasi kerabu tu... nampak cam sedap sgt :p

Nana said... [Reply to comment]

kak ayu, seius air tangan mak la paling sedap di dunia.hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...