MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, July 27, 2009

P1 Wimax: Nyah kau dari idop aku

wah..marah tol tajuk tu kan..hehe..ye arr sape xmarah bayo bulan2 sevis mcm hampeh.semalam dengan rasminye aku dah terminate P1 WIMAX tu.ritu time technician dia dtg dh ckp nk terminate tp tu blom kira rasmi sebab xpulangkan dia nye modem

kbetulan hubby cuti kan so aku ajk la dia g PJ, hq P1 tu anta menatang modem tu.huh...seb baik xkena penalti, aku terminate dengan reason yg kuat, no coverage..klw x mati aku kena bayo RM999 penalti.

so skang ni aku xde tenet kat umah..bole on9 kt opis or kt uam MIL je la tu pun klw balik sana.tgh nk fikir lagi ni nk amek apa..tp rasanye celcom broadband kot..tgk la nant mcm mana.sapa2 yg nk amik wimax ni aku pesan fikir banyak kali & klw kawasan umah korang dlm coverage ok rasanye, kena mcm aku ni duduk sempadan coverage, kejap dpt kejap x.wat sakit ati je..

sekitar bangunan P1 tu pun nk amek gambo kan..haha..mestla..bukti!
pastu balik tu hubby ajk mkn kt kg.baru ngidam tempoyak katanye..len mcm je laki aku ni
pas mkn g JJ plak..saje jenjalan & bw damia men kt wondepark tu, pastu tgk ada A&W baru buka rasa tingin plak nk mnm root beer yg sodap tu


29 ribu orang memberikan idea bernas:

~Atie+Farid~ said... [Reply to comment]

nana..atie nampak siput sedut....feveret tu....dapnye.......

Nana said... [Reply to comment]

haha..atie..sama la tu peberet...kdg2 ada org malu nk mkn siput sedut kt kedai sebab nk menyedut bunyi kuat kan..kita xkesah..feel oo..nyedut..hahah

CaMaRPuTiH said... [Reply to comment]

aih...byk mkn ek..

abih tu skang pakai apa? cian awak kan....

FIESYAH said... [Reply to comment]

lame lah x g A&W, teringin lah plak...

DYLA said... [Reply to comment]

oooo servis P1 hampeh? baru je sdg mengconsider. kne cek dulu coverage ni

Nana said... [Reply to comment]

camar putih-hehe..tu la ktorg ni mmg suke mencekik..haha

syah-hehe..tu la psl tiba2 jadi tingin bila nmpk A&W

dyla-klw dok dlm coverage ok, sevey dlu klw ada kwn2 yg pakai area situ.klw takat sipi2 je coverage nye baik xyah amik

lia said... [Reply to comment]

waffle.... sedap nyer...

errrr cmner la aku nak diet kalau p blog kengkawan smua cter mkn jer... huwaaa...

Nana said... [Reply to comment]

hahaha....lia.
jgn la terpengaruh ngan makanan tu seme weh..

MiszMama@Haslinda said... [Reply to comment]

P1W1 kalu ade coverage best pakai..laju sikit. Tapi amik celcom pun oker gak! Sekarang tengah offer RM299 kat booth celcom broadband. Tapi kalu kat hq RM399..tak pahamlah...

Gieyana said... [Reply to comment]

wei..ko amik jer streamyx..x payah nk penin kepala..broadband pon kdgnya cam siput gak..heeee

Liana said... [Reply to comment]

ayo..yo...nie ngidam...ngidam nie...ada apa2 ker? hehehe... Tak per, nanti cari line tenet yg ok yer kat umah! kimm pun tengah survey cari tenet lain selain maxis. Tp, kena tunggu setahun nanti ler... hehehe... saje2 gatal2 nak tukar!

Ibu Ayra said... [Reply to comment]

tu la nana....en abg ngida, cik adik teringin...ada apa2 ker nih??? hurrmmmm....

Nana said... [Reply to comment]

haslinda-tu la mmg wimax ni klw ada coverage laji gile.nk tgu celcom wat promo je ni nk rembat satu

gie-ritu dah proposed dah kt en.somi nk amik streamyx tp dia ckp aku suke bertenet kang klw g mana2 nk bertenet,baik amik beroband je

kimm-hehe...ntah ayah damia ni tiba2 lak ngidam ibu damia plak yg risau.hahaha...

ibu_umairah said... [Reply to comment]

yummmyy mkn a&w........nape tak ajak!!!!!!!

ibu_umairah said... [Reply to comment]

yummmyy mkn a&w........nape tak ajak!!!!!!!

cintaKusayangMu said... [Reply to comment]

k.nana: mmg sakit atikn klu line kjp ok kjp K.O ni..
rasa cm nk campak je kt sg klang...heheh

Nana said... [Reply to comment]

ibu umairah-hehehe..tu bg tgk gambo tu kita ajk juga.heheh

qis-tau xpe..nsb baik sg.klang jauh sket dari umah klw x mmg dah campak dah.hehehehe

shiemz said... [Reply to comment]

Shiem pakai broadband celcom.. lagik senang nak kemana jerk... alhamdulillah bayar 68 hengget leh on 24 jam.. hehe

mummy aryan syamil said... [Reply to comment]

aku mmg pantang nampak ahahaha a&w tuh...dulu ms ngndung punye ler ngidam ekekekee

Nana said... [Reply to comment]

shiemz-mmg plan nk amik celcom la ni.hehe..pomote nampak..

sheira-hehe..dekat dah skang weh, dlu payah nk cari A&W yg dekat2 kt klcc plg dekat ngan umah kita setau aku.ni dah ada kt jj ni harus slalu pegi.

[-suziey-] said... [Reply to comment]

ler siannya..lenkali jgn dok ats sempadan..ekekek:D so far aku pakai ok lagi..so tunggu la kalu xok nnti aku plak buat n3 maki wimax..ekekek:D tp ceclcom bb aku try b4 wimax lagi sucks..tp xtau la kalu kt umah ko coverage ok..
streamyx pn hanj gk skang..my fren yg pakai streamyx hangin jek..hmmm mslh global nih..ekeke:D

Hezesuze said... [Reply to comment]

sume line tenet ada kebaikan dan keburukannya....ekekek

yg pnting streamyx the best...yehaaaaa!!!

Nana said... [Reply to comment]

kak suziey & kak heze

tu la seme pun ada ada pro & con nasib la klw area kita tu line ok xde problem.

Damia Aleesya & Damia Ayyunie said... [Reply to comment]

perghh... x tahan tgk siput sedut tu........

cuba amik maxis broadband ....saya dah guna 3 tahun ++....so far so good....x pernah lak x der coverage... lagipun senang setiap kali blik kg n gi holiday, leh bawak maxis broadband tu sekali...

just my 10cents pendapat la..

Nana said... [Reply to comment]

ibu damia-hehe..itu siput peberet saya.

tq for your advise, 1st choice mmg celcom tp tgk la mcm mn nanti

CuTeMiUt78 said... [Reply to comment]

ha'ah betul tu nana.. wimax tu klu kena kawasan yg out dari coverge dia..memang hampeh je.. kan..

Nana said... [Reply to comment]

cutemiut- tu la pasal mmh hampeh gile

saveme_zero said... [Reply to comment]

celcom pun sama gak nana. ko pki la streamyx wireless pya. laju jer

Nana said... [Reply to comment]

sue- ye ke?mayb tgk tmpt juga la kan, ada yg kata celcom ok.ntah le fenin dibuatnye.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...