MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, July 16, 2009

Pokok betik bercabang 3

aha...apa korang ingat gunung daik je bercabang 3??ni ada apa ha..pokok betik bercabang 3

alkisahnye semalam tgh2 aku nk angkat kain kt blakang umah tiba2 aku baru terprasan pokok betik ni pesal bengkok je..pokoknye...tgk2 aku dok menikmati kejadian alam ni..
pastu aku cari la mana punca batang pokok ni, tiba2 nampak ada lagi 2 cabang dua2 cabang ada buah, tapi cabang blah kiri tu ada 4 bj buah je, xclear sgt la gambo ni xnmpk.cuba buka mata beso2
ni ha..aku kasi zoom skit tgk cabang blah kiri tu kan ada buah tp cacat sket kale dia ijau+putih mcm bendera pas.ekeke...
ni gambar penuh betik bercabang 3, ni klw wartawan kosmo tau ni sure dia interbiu aku kan.hahaha...
ni bukan buah cempedak diluar pagar dah ni, tp buah betik diluar pagar.ekeke..
sila besarkan mata masing2 tgk mana cabangnye ek..ekeke...

23 ribu orang memberikan idea bernas:

eza said... [Reply to comment]

jenuh gak tenung pokok betik tu.
1.batang nyer lurus tinggi kan
2.blah kiri pendek jerk kn batang nyer
3.batang yang bengkok tu kan....

mmg pelik ar....

Nana said... [Reply to comment]

eheh...tahniah kak eza berjaya tgk cabang2 pokok tu.

Hezesuze said... [Reply to comment]

ciptaan ALLAH swt.....subhanallahh!

p/s nnti buah betik tu da masak...wat n3 lagi ek...kikikik

ira_kecik said... [Reply to comment]

nana....aku nampak ada 2 jer mana yg lagi satu.... tak nampak pon? puas dah aku bukak mata besor2 nie......

~Atie+Farid~ said... [Reply to comment]

gempak la nana...boleh masuk malaysia book of record ni....

~~ciklinn~~ said... [Reply to comment]

aku nampak aku nampak... hok no 3 tu yg keseberang pagar tu kan.. hihhihihh

zh-ena said... [Reply to comment]

lama gila ena nak belek..mmg ader 3 batang..

kuasa Allah kan..saper mkn buah betik tu mungkin akan dpt kembar tiga bby kot :D

Tentang diriku dan semua pengalamanku said... [Reply to comment]

wah..jd kepingin nih...

mummy aryan syamil said... [Reply to comment]

perghhh beso tuh pokok tuh makan xabis neh:P

Mamamanja said... [Reply to comment]

panggil ler org majalah 3 weh hehehe

AlizMieAlya said... [Reply to comment]

Subhanallah...
nana..liz nampak dua cabang je..satu lg keror biji mate mencari..hihihi..yang belah kiri tu kan..pendek je ek cabangnye?

Nana said... [Reply to comment]

hehe..kak heze tu pun klw dan buah tu dpt mkn kat kita selalu burung3 nye rezki je buah betik tu

Nana said... [Reply to comment]

hehe ira ko kena beso kan biji mata ko sket.klw ada kwn2 yg nampak maknanya aku bkn wat cite ekeke...

Nana said... [Reply to comment]

haha..atie nk ken org MBOR tu layan cite betik kita nih...ekeke...

Nana said... [Reply to comment]

haha..linn mata ko mmg mata helang, klw xnampak gak tadi xtau la nk ckp dah mata 4 tu xkan xnmpk lg kot.hahaha...

Nana said... [Reply to comment]

hehe ena, mmg ckp mata mu itu.ahaha
dpt kembo 3?sape nak nanti aku anta kat ghumah.ekeke...

Nana said... [Reply to comment]

mak ai..
Tentang diriku dan semua pengalamanku..

ha..panjang benor nama ko.ekeke...
kepingin ek?meh la dtg ghumah amek.hehe

Nana said... [Reply to comment]

hehe shiera pokok ni xbertuan dia tumbuh sendiri.sapa2 nk amek jela

Nana said... [Reply to comment]

heheh..mm xpe la..xpanggil majalah 3 pun..eksklusif kt blog ni, paper metro pun xde nih.ekekek...

Nana said... [Reply to comment]

hehe liz, yup blah kiri tu kecik je, lagi satu luar pagar tu

Liana said... [Reply to comment]

wa...bagus...bagus nie nana! Boleh masuk TV3 nie!Nanti kalo dah masak buah itu...buat ler N3. Cerita ler...apa rasanya...Sedapnya betik sejuk!

cintaKusayangMu said... [Reply to comment]

k.nana...sgt pelik itu pokok betik...

Nana said... [Reply to comment]

kimm masuk blog je udah la..segan la msk tibi.ekeke...ok nant klw betik tu msk kita wat n3 psl buah betik plak.ehehe

qis pelik tapi benar...ehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...