MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, August 28, 2009

kenangan hari MERDEKA

Hari merdeka la aku&hubby berjumpa& kenal.tahun 1999 masa tu ktorg tingkatan 4, memasing terpilih utk wakil sekolah utk buat persembahan padang hari merdeka ke-42.ktorg bukan satu skolah, dekat sbulan berlatih kt skolah cochrane kitaorg mula jadi rapat.

Klw korang nk tau yang jadi bendera Malaysia beso ats padang dataran merdeka tu la ktorgla, semenya ada 1000++ plajar sekolah dari 20 buah skolah.pastu wat logo hari merdeka &bjoget2 kt padang tu.hehe…aku pakai bj kale putih, huby dok blakang aku pkai bj kale merah.

masa ari merdeka yg sebenar ktorg tukar2 barang.hubby bagi topi dia, aku plak bg topi aku.
Topi dia bagi tu sampai skang aku simpan lagi.hubby pun sama tp topi tu ada kt umah MIL.lepas kawen, aku kemas2 brg dia aku tgk ada tshirt merah yg merdeka tu yg ada sign aku kt blah lengan.hehe..simpan gak dia…

ni topi hubby aku tukar ngan topi aku kaler putih
baju hubby punya yg penuh ngan tandatangan budak2 skolah dia.pastu dia ada gak minta sign aku.aku sign kt blah lengan
gambar2 kenangan ngan budak2 ampang girl.korang...rindu korang seme..
ni plak gambo dlm album hubby.kurus kan dia dolu2.hahaha..budak pompuan cina tu budak skolah aku.apa ntah motif dia amik gmbr ngan budak ni.ngan aku xde plak ada gambar sama2.heheh...
SELAMAT HARI MERDEKA BUAT SEMUA.
MERDEKA!! MERDEKA!!MERDEKA!!


18 ribu orang memberikan idea bernas:

Diana@Mama Adam Mukhriz said... [Reply to comment]

wahhhhhhhhh kenangan lama .. kiranya korang nie kenal dr zaman skolah yer ;-)

mama_umar said... [Reply to comment]

ooh,korgla yg slalu kuor kt tv tu ye??hehhhe..best tu byk kenangan merdeka :)

SyaNa said... [Reply to comment]

best nye cinta2 zaman skolah
pjg jodoh ko
aku da brape kali tukar2 bf ntah lupe
kekekekee

*sonok la wey buke pose sama2

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

laaaa...pertemuan di bulan merdeka la ni......apa lagi jom lah join contest yg kita buat nanti nana story mory lah kisah cinta nana n hubby tu....mesti menarikkan....

DYLA said... [Reply to comment]

ooo gitu ceritanya... dasat la pengalaman awak.

merasa gak kan... slalu kagum tau mcm ne dorang leh buat mcm tu

mummy aryan syamil said... [Reply to comment]

wah2x..tingat jaman menari2 nampak..itam sume wey..eekekekeke

zh-ena said... [Reply to comment]

nostalgia btl la

Nana said... [Reply to comment]

kak diana-hehe..sesekali imbas kenngan silam.ahh kitorg kenai jaman2 skolah lagi

zt-hehe mmg ktorg kuor tv tp ktorg xdpt tgk pun mcm mana bentuk tu dlm tv.hehe..

syana-ktorg xtros bcinta, pas break ngan kapel memasing br ktorg kapel,hehe..xsabau weh nk jumpe laki aku.hahah

Nana said... [Reply to comment]

ibu damia-hehe..nanti kita join cuti ni bole la mengarang kt umah.hehe

dyla-kagum ek?hehe..penat gile la sbulan blatih dok tgh pnas.tp yg bez dpt duit.heheh

shiera-itam tu xyah cite la..klw senyum nmpk gigi je seme..mmg legam haha...

ena-hehe..mgm nostalgia smpai bila pun xkan lupa

~Atie+Farid~ said... [Reply to comment]

bestnye..ade kenangan dr sekolah...atie ngan si parid tu kenal kat tmpt keje jek..boring btul ..hehehehe

nana..tak nampak muke pun?????

" NICE TO MEET YOU"..ayat tak hengat! ayat pancing ar tu

..FiDa.. said... [Reply to comment]

naaaaaa...aku teingat la...kenangan yg xleh lupe nih...

mAr@ZiEy said... [Reply to comment]

Kenangan lama mengusik jiwa..huhu

cintaKusayangMu said... [Reply to comment]

k.nana..klu qis pn dh jeles dh tgk gmbr dia ngn awek lain..huhu....

Ross Safina Hor said... [Reply to comment]

Salam...

PENGEDAR PROTECUR-100 DIPERLUKAN DISELURUH ASIA...

Tahukah anda bagaimana untuk mencegah H1N1???
Insyaallah…PROTECUR-100 dapat membantu untuk mencegah wabak yang semakin mengganas menyerang kita semua. Produk kami adalah semulajadi dan ia juga boleh dikatakan anugerah daripada ALLAH SWT kepada hamba-hambanya apabila kita ditimpa masalah begini.

Marilah bersama-sama kita memeranginya tanpa keluhan dan putus asa. Ia menyerang tanpa mengira usia, warna kulit, tanpa belas kasihan(no mercy) dan tanpa memberi amaran. Kini virus H1N1 ini berada dimana-mana untuk memusnahkan kehidupan kita.

Jangan teragak-agak untuk mencuba penawar ini sebelum kita diseranginya.
MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MERAWAT…

Hanya RM 38 sahaja sebotol dan tak rugi untuk mencubanya demi keselamatan diri sendiri dan keluarga tersayang.PROTECUR-100 juga dapat membantu pesakit-pesakit yang mengalami masalah:

Kencing Manis
Gaut
Buasir
Penyakit Kelamin
Sinus
Tekanan Darah Tinggi
Obesiti
Penyakit Kulit
Keputihan bagi wanita
Tahap Ketahanan Badan Rendah
HIV Positif
Batuk
Demam
Selsema
Tonsil(Sakit Kerongkong)
Radang Sendi
Sakit Urat
Jerawat/Jeragat

Hubungi ajen-ajen yang tertera didalam blog saya atau anda boleh terus menghubungi saya untuk sebarang pertanyaan.
(Ross +6012 4102368 / Mikhail +6012 4839622)

PENGEDAR DIPERLUKAN DISELURUH MALAYSIA.

http://www.protecur.com/

Selamat Menyambut Hari Merdeka..!

Tcare...Wasalam.

[-suziey-] said... [Reply to comment]

waa sonotnye jadi bendera..hehe..kita dulu mls nk join bende2ni..ekekek:D
msti jenuh org yg nak arragnekan spya jadi bendera..heheh

lia said... [Reply to comment]

tang ayat hubby ko bgambar dgn aweks cina tu... aku kesan ada sedikit kejelesan d c2 kah3...

Nana said... [Reply to comment]

atie-cuba tgk btol2 yg pkai bj putih&pkai tudung itu la kita..mayb sebab legam kot mcm cite dayang senandung tu yg xpasan.hahaha...

fida-tu la kenangan kan weh..smpai bile2 xleh lupe.

marziey-hehe..tiap2 merdeka mest teringat2 je...

qis-ala dulu2 time skolah xkapel2 lagi.xde la rasa jeles.hehehe...

kak suziey-kita rajin nk join ni sebab malas nk blaja.sbulan xmasuk kals praktis je kejenye..heheh..pastu plak dpt duit RM150 time skolah duit byk tu kira banyak dah tu.

lia-moekeke..yeke??ko dapat kesan kejelesan disitu?heheh....

PUSAT RAWATAN ISLAM said... [Reply to comment]

Salam,
Sesuatu untuk di share bersama:

MANFAAT REIKI DALAM KEHIDUPAN SEHARIAN

· Mengesan dan Membuang penyakit yang terdapat di dalam tubuh Manusia
· Membuat air penawar untuk pelbagai tujuan untuk diminum, dimasak dan dibuat mandi
· Menghilangkan energi dan program negatif dari kristal
· Memprogramkan / mengisi kristal dan batu permata untuk berbagai tujuan
· Menyembuhkan sakit kepala
· Melindungi / memagari sebarang ruangan dari emosi negatif atau makhluk dari dimensi lain
· Menangani berbagai keluhan / masalah fizikal
· Membersih dan menyucikan tubuh fizikal
· Membersihkan dan mengembalikan keseimbangan mental dan emosional
· Menyeimbangkan fungsi tubuh, misalnya otak kiri dan kanan
· Menghilangkan kebergantungan atau ketagihan ubat
· Untuk menangani masalah emosi seperti marah, kekecewaan, kekhuatiran, kesedihan dan kesunyian hati
· Perawatan atau pengiriman energi jarak jauh
· Penyembuhan penyakit-penyakit psikologi dan trauma

Info lanjut: www.reiki-malaysia.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...