MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, September 9, 2009

DECLARE YOUR LOVE CONTEST



last minit join contest ibu damia ni
GAMBA SBELOM KAWEN


Kisah kami bermula pada tahun 1999.masa tu kami terpilih dari skolah masing2 utk buat persembahan padang hari merdeka.hubby duduk belakang barisan aku tapi selang 10 orang dari aku.hari pertama dia ngorat2 aku wat derk je..ari ke-3 dia minta tukar tempat ngan budak skolah dia yg dok btol2 blakang aku.hehe..so bila dia dah dok blakang barisan aku dari situ la kitorang ada chance utk borak2…aku ingat lagi time dia minta no telefon aku, aku xbagi sebab takut ma & abah marah so aku yang minta dia bagi no telefon dia.bila balik je praktis tu ptg2 aku la yang call dia.
Seminggu sebelum merdeka dia bagi aku satu kotak yang penuh dengan gula2 & duit syiling emas singgit.dia suh aku call dia..hehehhe…time ari merdeka ktorg tukar2 topi yg kitaorang pakai utk wat persembahan tu.aku topi kale putih dia topi kale merah.

Wlpun dah abes merdeka ktorg ttp kawan baik.tp dia ada minat ngan sorang budak skolah aku budak tu penah skolah skali ngan dia time dia form 1 dia baru nk tackle budak tu dah pindah, time tu aku la jadi orang tengah antara dia ngan budak tu.penah dia kirim kan kat aku card valentine day utk budak tu.time tu serius gile la..mmg aku jeles sgt! Tp ktorg kawan je bukan nye declare couple pon…

Sampai aku abes skolah..ktorg lost contact sebab dia belaja kt PD.lepas abes skolah aku keje & jumpe couple ngan budak satu tmtp keje…bila dia call aku Tanya aku dah ada bf ke?aku ckp dah..dia diam je..hehe..frust la konon..(sape soh lmbt ckp!).wlpun aku kapel ngan boypren aku tu ktorg still contact n jadi bez fren.lepas dia dpt tau aku dah ada boypren aku dengar dia dah pon kapel ngan budak pompuan yg dia minat sejak dari form 1 tu.ala budak yg penah jadi posmen utk dia tu..

Smpai la masuk tahun ke-4 kitaorang kenal..n time tu aku tgh krisis ngan boypren aku…& amrul pun tgh krisis gak ngan awek dia.at last aku dapat tau dari mulut kawan dia sendiri, kwn dia ckp kat aku “nana..sebenarnya amrul suka kau….” Aku suka tgk kalau korang kapel.hahah…aku terkejut gile bila dapat tau dia suka kt aku..& aku pon cakap kat kwn dia tu yg aku mmg dah lama suka kt dia Cuma aku xbrani nk ckp sebab aku pompuan…

Malam tu kami kluar ramai2 ngan kwn2 amrul skali.tgh2 dia bawa kereta tiba2 dia pegang tangan aku letak kat gear tu so tiap kali dia tukar gear dia akan pegang tangan aku..hahah..aku terdiam langsung xcakap apa time tu..bila dia anta aku smpai depan umah aku pun salam & cium tangan dia.mmg dia terkejut tp aku diam n dia pon diam juga…smpai dia msg dia ckp kenapa awk buat mcm tu??hehe..aku pon Tanya dia awk xrasa ke apa yg saya rasa???jeng..jeng..dia jawab saya tau apa yg awk rasa…hahaha…
Satu ari tu dia ajak aku g genting sampai je kat sana teros dia ckp dia nak couple ngan aku..hehe..lawak gile la..aku malu sgt2 nk tgk muka dia sebab nye kitaorang dah lama berkawan..tp tiba2 dia bertukor jadi jiwang buat aku nk gelak sebab prangai dia yg sebenar brutal ya..amat.hahaha…

Lepas seminggu cople dia ajk aku pegi kursus kawen gile x gile??hahah…klw ikut kan dia xyah g kursus sebab dia kan askar sijil Kursus kt luar mana laku utk askar.dia ttp pegi utk teman aku skali.lepas 3 bulan couple kitaorang bertunang 21.11.2004 & lepas 1 thn 7 bulan akhirnya kitorang selamat bernikah pada 08.07.06 & hidup kami amat2 bermakna bila damia lahir setelah 1 tahun 7 bulan berkahwin.
Ada cite menarik aku nak bgtau korang..ex-boy aku dah kawen pon ngan ex-girl hubby & skang ni diorang tgh tunggu kelahiran ank yang pertama.heheh..jodoh..jodoh…..

tarikh declare
sekitar julai 2004 (tarikh xingat)

-tempat declare
Genting highlands

-suasana declare
Malu2 kucing rasa hangat je sebab neves walapun dalam keadaan yang sejok kt genting tu.hahah…

-siapa yg declare
Hubby yang cakap dulu nak jadilkan aku couple

-bagaimana declare itu dilafazkan
Sudi tak awak jadi girlfren saya???

10 ribu orang memberikan idea bernas:

lia said... [Reply to comment]

kah3 aku gelak goleng2 okeh....

cter ko mmg lawak tp cter ko gak wat aku shy2 cat ingt balik kenangan chenta aku ha3....

mcm korg gak, aku & Mr Fallah hanya kawan - senior aku kat sekolah tp kawen...

tang x-bf ko kawen x-gf amrul, aku serius mcm... wahhhhh jodoh d tgn Allah....

atty's said... [Reply to comment]

nak gelak ade..senyum pun ade..kiranya mcm2 ado..nie kalo buat filem besh nie..kira..lomantiks gak nana..

Nana said... [Reply to comment]

lia-hehe..aku sendiri pun tgh2 tulisan karangan shy2 cat juga.haha..yela bila refresh balik kenangan lama aih..sonoknye...
jangan kata ko weh..aku ni sampai arini rasa mcm xcaya bila x-boypren aku kawen ngan e-girlpren amrul.tp tu la kan..kuasa allah..besar sungguh kuasa ALLAH


kak aty-hehe..sudi gak akak baca kisah saya ni.ingt tulis panjang2 gini org xmau baca.haha..lomantiks ke?hehe

UnGu VioLet said... [Reply to comment]

salam ziarah..
Selamat berpuasa..
Selamat menghidupkan lailatulQadar..

Selamat menyambut Aidilfitri juga yang bakal menjelma tidak lama lagi..

makan rendang, ketupat, dodol dan lain2 tue.. ingat kat mar yang jauh di perantauan nie yer..

salam ukhuwwah.. ade mase, jomla singgah ke teratak UnguViolet yer..

Hezesuze said... [Reply to comment]

wawawa gatei jgak ek ko nana....ekeke siap pegang tngan smbil pegang gear gtew....hehe

alhamdulillah...jodoh pertemuan sume di tangan ALLAH swt...jagaler somi ang tu baik2,..

Mrs. Adz said... [Reply to comment]

best baca kisah cinta orang ni..macam-macam cara nak declarekan..good luck

[-suziey-] said... [Reply to comment]

waa siap kt genting lg declare..syiok jek..hehe..good luck nana..

Fiza Nordin said... [Reply to comment]

tragis & happening gak kisah cinta nana & hb ni yek...suker lak akak mmbacanya...ada gak akak nampak contest di merata2 tp malu lak nak kongsi kisah cintanku heheheee

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-haha,,bukan saya yg gatai dia yg tarik tangan saya letak kt gear tu.hahah...

mrs.adz.hehe..tq

kak suziey- tu la nye punye la jauh nk proposed saya jadi kapel dia.ekekek...

kak fiza-eheh..tq sudi baca ingt xde org nak baca klw cite panjang2 mcm ni.

IZAN said... [Reply to comment]

SAlamm..
Congrate top 5!
Best gak bace kisah chenta korang ni.. memang lawakkk. yg best nyer bleh plak korang nyer ex kawen same exx... kecik betul dunia nih. pimai pimai tang tu gakk..heheheh
anyway moga terus berbahagia yekk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...