MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, September 29, 2009

jalan2 kat penang

Ok kali ni aku nk cite kisah kat kampong.

Kitaorang gerak dari KL ari jumaat malam pukul 11.00 konvoi 2 kete ngan family MIL seme ikut kecuali FIL je raya kat KL.nila pengalaman aku 1st time balik beraya kat kampong selama ni mmg dari kecik raya kt KL je, xpenah merasa mcm mana perjalanan nk balik kampong tu, bila tgk banyak nye kete kat highway…wah rasa mcm meriah la plak.jakon skejap aku tgk hentian seme jem penuh ngan kete.hehe…sampai JAWI pukul 5.30pagi sebab singgah bukit merah anta adik sepupu .tengahari tu plak g hospital seberang prai lawat pakcik amrul kat icu baru operation.

Hari sabtu sebelum raya tu ktorang jalan2 kt pulau, MIL nk g komtar, aku plak nak cari pasar chowrasta nk cari jeruk.pusing punye pusing xjumpe jalan...hehe.. aku ingt2 lupe jalan dia, bulan 3 lepas ada pegi skali, tp mana ingt sgt, amrul lagi la langsung xingt.nsb baik jumpe..so aku pun bli la 3 kg jeruk utk umah aku, opis & kakak aku kirim.

Pastu time nak balik aku ajk amrul naik feri sebab xpenah rasa.jenuh…cari jalan nk ke feri, aku la jadi pembaca papan tanda tgk arah nak ke feri.seb baik time kt feri orang xramai so xde lama nak q.time kt feri terjadila perkara yg memalukan aku, aku xperasan aku bole pakai selipar sebelah lain!ahaha..dah nk dekat sampai seberang baru aku perasan..apa algi kena bahan la ngan amrul & adik2 dia.seme pakat gelakkan aku.MIL pun cakap klakar la..uwa..malu giles!!!

Malam tu plak ada acara potong kek bezday adik2 ipar aku.3 orang lahir bulan 9 so kak sepupu sponser kek kt diorang.mmh happening la siap ada karoke, pastu amrul plak g bli mercun yg ala2 new year tu nk bakar kul 12 tengah malam.RM35 seketol ish..wat bako duit je..dia ckp xpela stahun skali je..

Nantikan kisah2 raya aku di en3 seterusnya…..

posing dulu pape hal...
kecur tak ayaq liuq tgk jeruk tu?hehe..
posing beramai2
bebudak & bapak budak main bunga api
kami...


9 ribu orang memberikan idea bernas:

zh-ena said... [Reply to comment]

laaa mcm maner tu blh tersilap kasut tu..ader gambar bukti tak eheh

zura@iwan said... [Reply to comment]

wah...jln2 png ye.....dpt dh jeruk tu ek...

FIESYAH said... [Reply to comment]

seronok wei dpt naik feri...
sanggup tu g cari jeruk walaupun dah sesat, kalo hubby syah dah blah maleh nak cari, x pasal2 kite yg drive...dah dpt tu lege ye...terliur ar gak menarik nampak jeruk2 tu, sekali sekala mkn jeruk sedap tu...

Gieyana said... [Reply to comment]

hohoho..korang dtg Penang..kitaorang keluar dr Penang..hiks!

aperpon mmg best kan! cuma kitaorang jer dh boring kt penang nie..nk jalan2 kt KL lak ler..hehehe

Nana said... [Reply to comment]

ena-tu la pasal kat kampung lecak so kita dah spare sandal & slipar utk pkai kt umah tp slipar tu ltk dalam kete, kita plak pesen klw masuk dlm keta mest buka kasut.dah tu xsabar2 nk kuar dari kete xpasan slipar sebelah lain.
gambo xamik sebab malu yg amt sgt, adik ipar kita ada amik gambo sebagai bahan bukti,haha

syah-dah alang2 sampai kan, mmg kena cari juga la ada mak buyung kirim kang kempunan plak kakak aku.

gie-ehehe..tu la pasal.ktorg g penang korang kuar dari penang, klw x bole jumpe silap2 aku dtg braya lagi umah kau
zura-sesat2 cari jeruk tu tau.hehe..dah la dengan jemnye..seb baik la amrul tu penyabar..hahaha

mama_umar said... [Reply to comment]

hahahah,nana sile tepek bahan bukti slipar tu ye..hmm, aku rase lebih 10thn aku xjejak penang nih..

CuTeMiUt78 said... [Reply to comment]

la.. dah nak smpi baru ko perasan ke.. ish..ish.. takpe la fesyen skit.. hik..hik..hikk

Hezesuze said... [Reply to comment]

wow sonotnye braya kt kg....lg sonot dpt jumpa em somi kan kan.....ekekekeke


p/s sarang semut da abis daaa...uwaaaaaa!! :(

E.L.I.Z.A said... [Reply to comment]

sedapnyo tgk jeruk tuhh..kecuq ayaq liuq...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...