MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, September 10, 2009

kuih dah siap

hah! lega...kuih hok kawan2 tempah seme dah siap aku buat malam tadi.plan nye aku nk wat ari jumaat ni siap apply cuti nk wat kuih raya, skali mak aku yang merangkap assistant aku kat dapor xsbar2 nk mula kan projek.ekeke..so malam tadi pas buka tros ktorg wat kueh ni.

start kul 8 sampai kul 12 baru siap.sian kt damia..merayu2 minta TEK..ekekek..dia kan still bfeed aku, malam2 nk tido mmg nak bergayut je la..aku tgk mata dia dah steam bebenor nak tido, tp aku kejar nk siap kan juga kuih tu.hahah..sian damia, xpela cayang bukan selalu tido lambat...

kepada kengkawan aku yg dah mengoder tu, minggu ni juga aku akn bagi kat korang ok.tq banyak kat:

1.shiera
2.kak faez
3.deah (siap dah dtg rasa kt umah aku semalam, selamba je tau la xpose!hahahah)
4.kak niza a.k.a boz deah
5.kak heze (jumpe sabtu ni ok..heheh)
6.mimi
7.rin (silent reader blog aku.hahah...tq rin)

pastu kan customer no 8 nyonya tempat aku beli balang kuih ni.aku tanya kat dia balang ni kalau nak letak kuih brapa bole muat?dia ckp klw kuih tart muat 50pcs.pastu dia bola tanya aku u buat juai kuih tart x?aku cakap xwat juai kenapa aunty nak beli ke?mmg saya nk buat utk rumah saya klw aunty nak bole la saya buatkan.heheh...pastu aunty tu pon oder 50pcs kuih tart.yang tu jumaat baru buat.heheh....




25 ribu orang memberikan idea bernas:

Diana (Mama Adam Mukhriz) said... [Reply to comment]

wah berderet tempahan clients yer nana .. rezekie ..rezekie ;-)

zura@iwan said... [Reply to comment]

wahh...cepatye siap dh kan...ya la x lama nk raya dh..

FIESYAH said... [Reply to comment]

wahhhh...mesti seronok kan kuih dah siap...ade balance g x?
he..he..

~Atie+Farid~ said... [Reply to comment]

nana....atie lupe nak order..duk bz sgt...atie mau sebalang....plzzzzzzzzz...

saveme_zero said... [Reply to comment]

raya nti leh aku mai umah ko..ekekekek

Hezesuze said... [Reply to comment]

yeh yeh kuih ahkak da siap...ekeke ermm rasenye smpat tak nk tunggu raya??? ekeke tkot hbis daaa...hahaha

lia said... [Reply to comment]

aku p rasa kat umah ko jer la nana.... errr ke umh ko tertutup masa raya? ha3...

SyaNa said... [Reply to comment]

tahun depan sile open oder awal2 ye
heheee
bleh besarkan bisnes neh

Fiza Nordin said... [Reply to comment]

ooo dia amik tempahan upernye...bagus3x!!!

[-suziey-] said... [Reply to comment]

hohoho..gigih buat kuih raya..kita minggu ni baru nk start buat...ekekek:D

MaMa ZuRa said... [Reply to comment]

ala nana..nape xcakap jual kuih?zura ni xmenang tgn nak buat kuih..ngan baby lagi..huwaa..sedapnya nmpk

Nana said... [Reply to comment]

kak diana-alhamdulilah..rezki bulan puasa kan..hehe

zura-ye la hok org oder kena la wat cepat2.xlama lg pun dah nk raya,minggu ni je bole wat kuih pon..hehe

syah-hehe..cup dia je ada balance mau ke?ekekek..

atie-mmg nasib kamu baek semalam ada xtra satu balang.hehe..ok book utk atie.

sue-meh la..raya pintu umah ku sentiasa terbuka..heheh

kak heze-haha..ramai gitu anto awal2 xdan raya dah abes.raya tinggal serbok je.hehe

lia-jemput la dtg ghumah...raya ke-3 aku ada kt umah dah

syana-aku ingt saje je suka2 weh xde la plan nk wat banyak2 gini.mula2 2orang je oder..xtau plak tiba2 ramai lak oder.nxt year aku wat btol2 la hehe...kena susun strategi ni.ekeke..

kak fiza-ala kak..saje je suka2 sebenarnya wat utk kawan2.hehe...sambil2 tu leh tambah duit poket

kak suziey-tu la minggu ni mmg balon abes2san la wat kuih raya.

zura-sorry la zura..kita ingt saje je wat suka2.hehe..xtau plak ramai yg oder.tapi kita xamik byk jenis la..tkt xsempat nk buat.sarang semut ni je & kek coklat

~ana~ said... [Reply to comment]

wah nana..masyuk gitu....:)

mama tisya said... [Reply to comment]

wah2 sempt lg ye amik order..bgs2 ada duit lebih..masyooookkkk...kita tk wt pn..tgu mama ku bg je..hehehehe...mil pn die bli gk

Ayu Jaffar said... [Reply to comment]

waa nana,

rajin tu! dgn anak kecik lg..:p

Nana said... [Reply to comment]

ana-ala bole la..untun sikit2 wat tambah duit poket nak raya ni kan..anak buah ada 11 orang nk kena bg duit raya.heheh...

eryn-biz kecik2 je..wat ber2 je ngan mak.mula2 saje suka2 dah tu siok plak kan..

kak ayu-sy ingt dah xleh nk wat kueh raya dah thn ni sebab tkt damia mngacau, tapi damia ni very2 good girl la.. sikit pun dia xusik.heheh..dia dok diam2 je tgk ibu dia wat kueh.pastu bila dah siap dia ckp NAK...NAK..NAK..ekeke...

mama_umar said... [Reply to comment]

wah nana,insyaAllah next year aku order ye,rezeki ramadan ni kan? sian damia ye nk tek..heheh,xper2 nnt duit raye damia bykkk :p

ibu_umairah said... [Reply to comment]

kayooo la nanti.....jualan kueh laku!!!!!! bole minta duit raya ini..hee.heeeeee(gurau senda pada bulan puasa)

Nana said... [Reply to comment]

zt-ala segan nye aku gini weh..aku bukan amik banyak2 jenis pun sarang semut je..hehe...bole je klw ko nk oder aku terima ngana ti terbuka..heheh..ahh la wei..damia gak yg dapat hasilnye

ibu umairah-ala kaya mananye..sikit2 je...hehhe..nk duit raya meh la dtg umah.heheh

~Atie+Farid~ said... [Reply to comment]

nana- sory tak kdt..tepon jek canggih..kdt takde..hehehehe....nak call bos ade..line tak clear.... konfom! mau..ahad buleh..coz ahad atie mau ke umah MIL kat cheras...nnt atie singgah...tunggu kol yek...

bongkok lentik said... [Reply to comment]

weh nana, ko bt aku teliur laa
haa ni aku dh x silent lg dh

E.L.I.Z.A said... [Reply to comment]

alamak nana...tetiba eli tingin la plak biskut sarang semut nana nih..erkk buleh ke nk order lg?huhuh

E.L.I.Z.A said... [Reply to comment]

yeay! tQ nana..ni xsaba nk makan biskut nih

wantie said... [Reply to comment]

wah dah siap rupanya. Rajin ko berbusiness yer.

nieyza said... [Reply to comment]

yeay yeay...dah dapat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...