MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, October 1, 2009

1 Syawal

Haih..lambat plak menghapdate gambo raya ni.

Ok, nk cite skit ari raya pertama.1st time weh rasa beraya kt kampong..bez!. Tahun ni amrul pertama kali raya dengan damia, wlapun tahun lepas damia dah ada tp dia xkesempatan raya ngan anak sebab lst year dia keje, raya ke-3 baru dapat cuti. Tu pasal la raya lst year xbrapa bez sebab amrul xde.raya kali ni baru bkesemptan nk sedondon kale grey.

pagi raya tu aku xg semayang raya pon..tau2 je la..sapa2 yg ada ank kecik mcm aku ni mest paham keadaaan kan…pas abes semayang raya ktorg g kubur arwah makcik, nenek& datok dekat atas je masjid tu.
Pastu tengahari kul 12.00 seme gerak g hospital seberang prai mlawat pakcik kt icu yang wat operation tu.lepas tu gerak g umah membe amrul kat kepala batas konvoi 2 kete.abes tu plak g umah membe opis aku, huda.

Lps abes g umah kengkawan baru la bermula misi g umah sedara..hehe..patutnye g umah sedara dlu br g umah kengkawan, dah tu ktorg dah kt seberang prai xkan nk patah balik kat jawi seme sedara ada kt jawi.so pusing yg jauh dlu la baru balik raya kt area umah

So far mmg seronok raya kt kampong cumanye aku xpuas makan nasi impit+rendang, nasib baik MIL rebus ns impit& ada rendang ayam so kt umah ktorg je la dpt mkn ns impit& rendang.rata2 pegi seme menu dia ketupat pulut, aku ni kureng skit mkn pulut.dah abes raya tu kan aku call mak kat KL suh simpan kan skit ketupat ngan rendang.hehe…rindu rendang mak aku di pagi raya

oh ye ada satu kisah lawak skit.dlm sebok2 orang bersalaman maaf2 pagi raya kan..aku bole lupe salam amrul hehehe...pastu dah tengahari kul 12.30 kt hospital time mlawat pakcik dia baru aku tingat eh blom salam amrul lagi! aku pg la kt amrul yg tgk dodok kt kusi tmpt ruang menunggu tu kan, sambil aku dok mencangkong aku ckp.eh yang saya lupe nk salam awk la..salam kt sini je la ek..haha..amrul gelak je..jadinye..aku bermaaf2 dengan amrul kt tepi koridor spital sambil dok mencangkong!ekekek..apa punye bini da...

ziarah kubur
1st time raya kat kampung
anak banak kale grey

posing2 time
damia di pagi raya
seisi gedik2.hehe..
family potrait
raya umah kengkawan & sedara




13 ribu orang memberikan idea bernas:

Diana (Mama Adam Mukhriz) said... [Reply to comment]

wah serba grey baju raya .. sakan ler dpt raya sama2 thn nie yer nana ;-)

mama_umar said... [Reply to comment]

seronok raye ko thn ni nana..aku pon tumpang heppy :)

** atie + farid + aisyah ** said... [Reply to comment]

nana....cantekla kaler grey...sesuai ngan korang...meriah nye raya ye...sonok tgk....

p/s: sory semlm tak dpt nak dtg...atie g tgk umah sewa kakak...tuan umah nak jumpe...sory tau...nnt tempek gambo ek

[-suziey-] said... [Reply to comment]

hohho..bersalaman di tepi koridor..lawak btl..hehe..hmm so far alhamdulillah xpnh beraya tnpa hubby..mmg xbest beraya tnpa hubby..
comel damia..

zh-ena said... [Reply to comment]

damainya beraya di kg halaman kan..

CuTeMiUt78 said... [Reply to comment]

hik..hik..hik.. blh plak lupa bermaafan ya.. cantik gak color grey ni kan

SyaNa said... [Reply to comment]

uikk camno bleh lupe salam??
kekeee
tomeyy nye damia
aku paling suke rambut dia tu..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

comel damia pakai baju kurung tu....sesuai dengan dia...

Liana said... [Reply to comment]

meriahnya... cam ner boleh lupa! Kena potong tak duit raya?

atty's said... [Reply to comment]

suka kaler grey..thn lepas dah grey..
tp still beli gak kaler grey .yg baru utk jalan2nya..hehehee..

Nana said... [Reply to comment]

kak diana-tu la raya sakan la thn ni sebab lst year xdpt raya sama.balas dendam.hehe..

zt-tq..hehe mmg sonok sebab 1st mrasa raya kt kampung klw tak asik raya KL je bosan gak

atie-tq..kale grey ni susah gak nk cari bajunye lst2 mnt nsb baik la ada klw x mmg dah tuka tema dah.
xpe aty lenkali la plak ek dtg umah kita

kak suziey-eheh..tu la camne ntah bole lupe nk salam.mmg sedey kak raya tanpa somi.huhu...cedey tau thn lps

ena-tu la..mmg dari kecik tingin nk raya kt kampung dpt gak mrasa

rina-tq.tu la pesal apa bole lupe xtau la haha...

syana-ahah..aku rs sebab sebok amik gambo kot tu psl xhengat.heh...aih rambut damia tu idup segan mati xmau pon ko minat?heheh

ibu damia- :) tq..seb baik dia nak pakai bj kurung time nk try ritu mengamuk2 xmau.heheh...

kimm-sebok sgt bgambo gamaknye...smpai lupe salam.heheh...

kak aty-hehe..minat grey gak ek?ni kaler lst mnt ni puas fikir kale yg sesuai

Ayu Jaffar said... [Reply to comment]

kenan dgn kaler baju nana :p
cantek

Nana said... [Reply to comment]

tq kak ayu.ni bj raya lst minit nama nye hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...