MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, October 8, 2009

kejadian di klinik

gambar hiasan semata2 :)
last week aku bawa damia g kenek injet 1 ahun 1/2.time timbang2 berat badan tu adala 2,3 org ibu2 n ank memasing.sebelah aku tu pompuan dlm umr 30++ gitu ngan ank lelaki dia umr 3thn.damia ni klw jumpe kwn2 yg beso2 dia mmg tiba2 jadi mesra alam, dari tmpt menunggu kt luar lagi mmg dia pegang2 budak2 lain tp dia xdela pukul ke apa cuma pegang2 je la.
masa dlm blk tu damia nk pegang2 budak yg sebelah aku ngan mak dia tu.blom pun sempat tangan damia tu kena tangan ank dia, mak budak tu nk tepis tangan damia, nasib baik la tangan damia melilau2 time tu so xkena la kan.aku yg tgh khusyuk dok tgk perangai ramah damia tu tiba2 tkejut ngan reaksi pompuan tu.haih!! mulut aku ni ringan je nk sound tp sebab dlm bilik tu ada 3,4 org nurse + 2 org yg tgh tgu turn aku xjadi nk sound segan kang org tengok plak kan.aku just jeling je kt pompuan tu tadi.
aku tros jerit damia COME!! jgn pegi sana!! dengan nada yg garang la.hek eleh..mcm bajet comei sangat je anak ko tu xbole nk sentuh2 kan!! lps je insiden tu aku tros pegang damia xbg langsung dia ke sana sini.malam tu aku cite kt amrul dia plak bole cakap mayb ank org tu ada sakit kot...hah..ayt nk redakan marah aku la tu...
hey...aku pun xkisahla klw ada budak2 baya damia tu nk pegang2 dia,biasa la kan nama budak kecik bukan dia reti apa.lain la klw budak jenis nakal nak lepuk ke cubit ke hapa ke....SENGAL!

17 ribu orang memberikan idea bernas:

ira_kecik said... [Reply to comment]

nana, kalau aku pon geram gak, suka2 jer nak lepuk tangan anak kita, kita pon takde nak lepuk2 anak kita kan. kalau aku sound jer tak kira la ada org ke tak, bajet anak dia bagus sgt ke....

saveme_zero said... [Reply to comment]

dah besar kan anak ko...kejap jer..pejam celik pejam celik je

Diana (Mama Adam Mukhriz) said... [Reply to comment]

adehhh .. sayang nor anak dia tak leh org lain sentuh .. ada gak org gini .. sabo jelah yer nana ..

Liana said... [Reply to comment]

Mungkin betul kata Diana tu... Dia terlalu sayang kan anak dia! Tp, bab pukul anak orang nie... memang tak patut ler... Apa salahnya kalo kita cakap...jangan sentuh ker... jangan ler sampai cuba pukul2 anak orang!

Cam Husna hari tu... Ada sorang budak tu depan mak dia pukul belakang badan Husna! Kimm geram gak... TP, kimm tanya balik budak tu... kenapa pukul adik... Budak tu senyum2 dan nak pukul Husna balik! PAstu kena tengkin dengan mak dia..terus cabut lari!

** atie + farid + aisyah ** said... [Reply to comment]

nana....kalau atie la jd nana...same jek tindakan cam nana...jeling mak die then perli2 @ ckp nada garang....mcm bagus jek ye takleh nak pegang....

nana..elokla damia tak pegang budka tu..kot2 ade penyakit berjangkit ke...sian damia plak....

p/s: tunggu kad jemputan k!

mama_umar said... [Reply to comment]

ek elleh..kerek la mak budak tu..samela mcm Umar ni,die mmg xkasar dgn budak lain..hmm

zh-ena said... [Reply to comment]

mmg sengal jea

[-suziey-] said... [Reply to comment]

ek eleh..eksen btol makcik tu..kalu kita dh reply dh..hello..ape nk tepis2 tgn ank org ni..hehe

lia said... [Reply to comment]

ceh mcm bagus nk lepuk anak org len.. apahal... nk cari gadoh haper? errr ni mcm anak aku lk nk kena lepuk ha3 tp serius aku nyampah org mcm ni...

Nana said... [Reply to comment]

ira-tu la aku pun pelik ngape aritu aku jadi baik sgt xmau sound minah jongos tu.xpela..seb baik xkena je time dia tepis tu klw kena...KENA la dia ngan aku.ekekek..

sue-ahh la wei..kejap je da beso dah bole jadi kakak pun.ops!.heheh

kak diana-hah tu la pasal mcm la dia tu anak raja xleh org lain nk sentuh! nk kata comei, comei lagi damia hahahah!!!

kimm-seme org pun sayangkan ank kan tp klw mcm tu kira melampau da tu, siap nk tepis2 anak org depan2 mak dia plak ni.

atie-haha..tu la pasai btol2 kot2 ank dia ada sakit kurap ke hapa kan?ekeke..
kad jemputan?makan??wah..bez2!!

zt-tau xpe mmg kerek+karat hahah sebab aku tgk mcm indon je hahaha...

ena-mmg sengal gile ei menci plak bila teringat muke pompuan tu

kak suziey-nasib baik dia tepis tu xkena klw kena hah mmg dah kita tepis dia balik ekeke..

lia-mmg nyampah gile wei.dah la dia nk lepuk ank org dia bole wat muke xbesalah plak ish rasa nk je aku hayun ngan kusi minah tu

atty's said... [Reply to comment]

takde perasaan ke apa org tu ..ngn budak pun nak kira..

E.L.I.Z.A said... [Reply to comment]

aiya teruknya pompuan tu..kalu eli pun geram..mcm anak dia comei sgt la tu..hek eleh..

bila amrul ckp mungkin anak dia sakit..rs nya possibility tu xde kot..sbb nya, kalau betul budak tu ada sakit ke ape ke kan, confirm la mak budak tu akan bitau nana..plus,akan ckp baik² kt damia..bukan suka ati nk tepis damia..

berasap gak ni

CuTeMiUt78 said... [Reply to comment]

walllaa... hangin plak aku baca,,
pe kes mak budak tu.. nak tepis2 kan.. klu aku pun.. ala.. lantak la.. budak2 biasa la kan.. hover beramah mesra.. tak patut tau mak budak tu..
agak la kan.. mak budak tu.. perasan yg anak dia adalah cute dari anak org lain.. so cannot touch ok..heh..heh..heh..

Riena @ MamaAneesa said... [Reply to comment]

hai nana.....kesian damia kan..nak berkawan mak budak tu tak bagi...hampeh tol pompuan tu....bajet bagus jer...tak pe la nana...ramai lagi budak2 kat luar sana yang mummy dan daddy dia sporting..... patutnya nana cakap kat pompuan tu balik la,simpan anak ko dalam almari kalu tak nak org usik anak ko...waaakakaka!!!!

oppss. rina pun ada satu kejadian kat klinik nak kongsi ngan nana...tapi nie insiden yang agak klakar skit....masa riena lepas timbang aneesa, riena bagi aneesa pakai lampin balik...before aneesa ada satu pompuan cina, dia pun nak timbang anak dia....lepas timbang dia tak pakaikan balik lampin kat baby, dia terus nak g ukur badan badan baby dlm keadaan bogel2....nasib baik riena jauh skit dari dia...tengah dia dukung baby dia yang tak berbaju tu...baby dia bleh buang air besar plak...habis bersepah2 najis kat lantai....semua orang lari dari situ..kesian kat nurse kena cuci lantai tu plak...apa hal ramai ibu2 yang pijak...hampir satu klinik bau najis anak dia... then aneesa terpaksa la...tunggu lama skit nak ukur badan..... apa la pompuan cina tu...habis susah semua ibu2 kat klinik tu........

Nana said... [Reply to comment]

kak aty-hah tu la pasal kak ngan budak pun nk wat kira mmg mengong

eli-tu la pasal kita tgk ank dia tu xde la comei pon.haha..amik ko mula nk nk jahat mulot ni

rina-klw ank dia comei sgt xkisah la..ni mcm ank indon je.wakakaka...hamik ko.geram btol

riena-hahaha..lawak gile la cite riena ni.mcm mana la ank dia bole terberak kt situ kan.damia dlu time bb2 mmg kena pun timbang buka pampes tp xpenah lak dia berak ke kencing ke time buka pampes tu

wantie said... [Reply to comment]

Anak dia tu lawo sangat kot. dia takut kalau damia pegang leh ilang lawo anak dia tue.. kahhhhh...

Aku tak pernah peduli pun sespa nak pegang anak aku...

Len kali suh dia simpan jer anak dia tu dalam cermin.. senang...

biar org tengok jer anak dia tak payah pegang pegang..

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

sengal ler itu pmuan
pasan bgus!
klu ayu kan
ayu dah sound jer..
peduli ape dgn org.
dgn budak kecil berkaso plak!
cam hamsat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...