MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, October 7, 2009

PUAS HATI AKU!!

hah!! mmg puas hati aku!!

sebab apa??sebab aku baru je sound sorang mahluk yang bernama mustafa.cite dia mcm ni, amrul sewakan umah dia kt kluang tu kat sorang mamat nama dia mustafa.dah kawen la..mamat ni.tiap2 bulan mest lewat bayar sewa rumah, pastu asik2 orang kena call je ingatkan bayar sewa. ada skali tu 2bln lewat byr

dah la bulan ni raya, banyak pakai duit, aku pun dah sengkek ni.dia plak blom bayar lagi sewa bulan lepas.aku geramla..aku msg amrul tanya org tu dah bank in ke blom?amrul tros bagi no tel mamat tu kat aku suh aku ckp sendiri ngan mamat tu.

aku baru je call tadi tanya bila nk bayar sewa ni?eh..eh..dia bole cakap tengok la 15hb ke 20hb ke?(dengan nada yg sambil lewa)aku hangin la tros aku cakap apasal lambat sangat??bole plak tengok2? dia ckp ala..saya xpenah delay2 pun bayar sewa mcm org lain 2,3 bulan xkisah pun.haih..mamat ni wat aku naik angin lagi! aku sound dia.eh orang lain tu orang lain punye pasal la awk skang menyewa dengan saya bukan dengan orang lain!!

mamat tu cakap biasa la raya2 ni kan..banyak pakai duit lambat la skit byr sewa tu, aku ckp la aku pun menyewa juga dengan mak sendiri lagi tp xpenah pun aku lewat bayar, xkisah la raya ke krismas ke depavali ke sewa tetap kena bayar bukan ke tu mmg komitmen awk tiap2 bulan??takkan nk tangguh2 plak??saya pun ada komitmen nk kena bayar juga jgn fikir diri sendiri je!

klw ngan suami saya bole la awk nk minta2 tangguh tp dengan saya NO!dia tu mmg lembut hati sikit.aku sound2 langsung xkasi chance dia bcakap pastu tros putus aku ingt dia panas telinga rupa2nya line putus & tros dia call balik.then dia pun ckp ok la 15hb saya byr aku ckp NO! saya nk ASAP! tros dia ckp ok!

ARGH!!!!!!GERAM NYE KENAPA AKU DAPAT PENYEWA YG SENGAL MCM NI???

10 ribu orang memberikan idea bernas:

mama_umar said... [Reply to comment]

erk, sabo ye nana..tp mmg patot pon ko sound,agaknye dgn amrul die xsegan, bior die takot sket

Liana said... [Reply to comment]

hehehe... bertemu buku dengan ruas yer...

mAr@ZiEy said... [Reply to comment]

betul2..sy pun ade penyewa yg menyewa umh family sy kat terengganu..tiap2 bulan ade je alasan..memula sewa on time byr sewa..tp da msuk bulan ke 4 da start da perangai buruk..alasan memanjang..klu ngan Papa lepas la..klu dorg mtk postpone..tp ngan sy..NO WAY..mmg tak terima langsung alasan..

Geram kan klu ade penyewa yg byk peel camtu..huhu

[-suziey-] said... [Reply to comment]

hmm mmg mslh penyewa camni..sbb tu prefer penyewa pompuan..at least lembik sket..ekek:p

zh-ena said... [Reply to comment]

tu la kan..ena pun penyewa gak tapi mmg tak pernah lambat pun..sbb dah tau kan tu la yg kita kena bayar tiap2 bulan kan

CuTeMiUt78 said... [Reply to comment]

emmmm payah gak dpt penyewa sengal camni.. ish tak patut la kan

Nana said... [Reply to comment]

zt-tu la aku pelik amrul ni bole kata garang gak orgnye tp bila bdepan ngan org sewa umah tu dia jadi ikut je.

kim-dah lama bsabo ngan pangai mamat ni asik2 lewat je.xtahan la

marziey-hah sama la kita parents sewakan umah gak dlu sama la kes mcm ni kita kena call bila nk msk duit?nama je Dato citt!! dato taik kucing sewa umah pon liat nk bayar

kak suziey-kdg2 tu xleh nk plh2 sgt kan pnyewa laki ke pompuan kang klw nk tgu org pompuan xmasyuk plak bulan tu.hehe..

ena-sama la kita..kita pun dok ngan mak, tp bayar sewa juga xpenah delay or xbayar even dia tu mak kita skali pun.byr ttp bayar

rina-tu la pasal..rasa2 pasni klw dia wat pangai lagi nk halau je ingtnye

E.L.I.Z.A said... [Reply to comment]

bagus bagus..kena tegas.baru dia takut..so next mth,dia x berani la nk bertangguh..gud job buddy!

wantie said... [Reply to comment]

wuish....garang gak ko ni.
Penyewa umah aku lagi ler teruk. pernah lewat sampai setahun..

Tapi kan aku kesian kat dorang sebab anak kecik. pas tu plak masa tu laki dia masuk penjara.

bila aku suh kuaq dorang tak mau kuaq. sekarang ni bayar bulan yg terbaru ler... yg tertunggak dulu tu aku dah tak tau nak mintak cam na dah...

sabor jer lah.. tak sampai ati aku nak sound cam ko tu..

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

hmmmm
byo lambat
pastu byk songeh
check tak umah tu?
entah2 dia buat mcm2 kat umah tu..
byk kes jdi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...