MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, October 22, 2009

sejadah berdiri???

Tadi aku tgk dalam paper kosmo ada lagi kes sejadah berdiri ni, semalam dah gempar sejadah berdiri kat Kelantan.b4 tu ada kat kedah la ish banyak gak la kes sebelum2 ni.

Semalam kat umah aku saje try buatkan sejadah tu tegak.hehe..wat eksperimen ngan adik2 aku.hah! mmg bole tegak pun, tapi yg bole tegak ni sejadah jenis keras skit.ntah la aku rasa…mungkin orang saja buat2 kot bikin gempak.

Tapi bole jadi juga tu kuasa allah kan..mana tau allah nk tunjuk sesuatu or mungkin jadi gak permainan syaitan yg saja nk sesatkan manusia wallahualam…

amacam real x?malas je nk panggil paper kosmo dtg cover hehehe...

20 ribu orang memberikan idea bernas:

Diana (Mama Adam Mukhriz) said... [Reply to comment]

kita pun rasa angkara org ler .. kan sejadah tue jenis senang bentuk .. time buat hantaran pun kan bleh bentuk macam kan???

mAr@ZiEy said... [Reply to comment]

Huhuh...sy mmg tak percaya bnde2 camtu..coz..sejadah mmg senang di bentuk coz keras..kalau sejadah tu 100% di bentang secara menegak tanpa ape2 sokongan..yess..baru sy percaya..hehe

Tp tu la..manusia ni mcm2 fakta..tol tak..hehehe

Kat umh sy..selalu jumpe sejadah berdiri camtu..hehe

lia said... [Reply to comment]

lawak la ko ni.... rajin gler wat xperimen bagai....

aku anggap cmni jer.... kalau betul, Allah nk tunjukkan sesuatu tp kalau angkara org, udah2 la tu yop weh....

SyaNa said... [Reply to comment]

hehehe lama tak baca paper
ye ke kuar cerita gitu??
wey panggil la org dtg cover
gempar 1 keramat

Nana Aziz said... [Reply to comment]

klu 1st dgr kesah ni mybe excited gak kn. tp skg dh xpelik dh, mcm dibuat2 pun ade..ntah la..

saveme_zero said... [Reply to comment]

aku percaya yg video pya. klu gambar je..ermmm wallaualam la.

cintaKusayangMu said... [Reply to comment]

sokong k.syana..biar gempak 1 keramat..leh qis tumpang glemer sekaki...hahah

** atie + farid + aisyah ** said... [Reply to comment]

ala...biasela...org nak glemer die ckp la mcm2....

nana takyah panggil kosmo dtg...nana mmg dh glemer pun...hehehehe

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

oklah tu nana
sbb
tkut org mudah percaya sgt
tu yg jdi syirik tu
klu betul tu mmg kuasa Allah
alhamdulillah.
tpi klu bukan
mudah2han Allah laknat org yg buat benda tu tuk mensyirikan manusia.

CuTeMiUt78 said... [Reply to comment]

ha'ah kan.. klu mula2 dgr tu.. mungkin la kot.. tapi bila dah merata2 kata ada sejadah berdiri ni.. eemmmm rasa cam dah tak pelik plak

Liana said... [Reply to comment]

hehehe... susah nak cakap... Tp, rasanya buatan orang! Tp, kalo DIA nak beri petunjuk... tak siap tau kan...

[-suziey-] said... [Reply to comment]

aah tu la..mcm kes terpencil je kan..mungkin jgk org yg buat gempak..wallahualam..

FIESYAH said... [Reply to comment]

wat gempak je akak ni lah....

syah rase pun mcm angkara org je...
kuasa tuhan mane kite nak tau kan! mungkin jugak ini tanda2nye...wallahualam...

illa said... [Reply to comment]

salam kenalan...jadi tul awk gubah sejadah tu ek..mm tp sy pernah tengok video sejadah berdiri kt ngr Oman kalu xsilap..kt dlm masjid..tp nampak cam real jer...tp yg terjadi kt cini tu..xtaula nk percaya ke tak..

Yan said... [Reply to comment]

hahaha lawak je statement

Afne said... [Reply to comment]

mcm ni punya gaya silap2 damia masuk kosmo ni

CaMaRPuTiH said... [Reply to comment]

tegak weh sejadah ko... cuma nmpk bentuk kon. hiks!

apa pun yg terjadi ALLAH Maha Mengetahui... DIA melihat segalanya.

ieda said... [Reply to comment]

hanya Allah saje maha mengetahui segala yg berlaku..

zieha said... [Reply to comment]

boleh jadi betul nana..allah maha mengetahui..tapi mungkin juga tak betul sbb sejadah boleh dibentuk mcm yang nana buat teww..wallahuhalam

~ iezza ~ said... [Reply to comment]

sama la.
kat rumah oun iezza try wat ngan hubby guna sejadah yg tebak sikit tu.
memang boleh tegak pun.
lupa pula iezza nak ambil picture.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...