MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Sunday, December 6, 2009

ari ahad yg membosankan

arini xde g mana2 pun malas la kuar..xde mood.amrul plak xbalik arini.so bila xkemana2 dok umah kejenye nak makan je la apa lagi....

pagi tadi wat agar2 laici.senang& sedap tu pasal rajin nk buat.kul 8 tadi plak masak daging goreng, ni daging last dapat time korban aritu.sedap btol daging baru kan..manis je rasa dia.

bahan2 agar2 laici:
1 paket agar2
1500ml air
1 tin laici (blend bagi hancur)
1 tin susu cair
2 senduk gula (agak2 la ye..jgn manis sgt kang kena kencing manis)
1 sudu tepung jagung.

ni pagi2 buta lagi dah buat dapat 3 bekas.umah aku ramai kan mana bole wat sikit.tinggal 2 bekas je lg 1 dah licin
daging goreng:daging ehsan pemberian surau depan umah time raya mgu lepas.hehe..

10 ribu orang memberikan idea bernas:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

biasalah nana....kalau dah tak gi mana2 tu time weekend...tambah2 hujan lak....mesti perut berkeroncong jer...sedap nampak aga2 laici tu..cuma confius...agar2 laici ni berkuah yer...

Nana said... [Reply to comment]

ayu-hehe tau xpe nak2 musim ujan skang kan mmg asik lapo je.agar2 berkuah?hehe..mana ada kuah

iNa said... [Reply to comment]

agar2 laici...best gak kan...leh try nti... :)
daging korban best.....manis je.... :)

Nida said... [Reply to comment]

Salam..
Dalam peti ais rumah akak pun byk lagi daging lamb korban aritu.. nk try goreng jugaklh macam Nana buat.. huhu

[-suziey-] said... [Reply to comment]

simple but nice..daging goreng camtu sedap tau..i likee..bak sket..ekeke:p

wantie said... [Reply to comment]

Aku ni dah naik pinau ngan daging maging ni. sebab makan banyak sangat daging masa rasa tu. sib baik tak demam....

atty's said... [Reply to comment]

sedapnya nampak daging goreng tu ,,lapo lak rasanya nie..

lia said... [Reply to comment]

soklan, mcm mana nk buat xnk bg liat? then kena letak mnyk masak skit ke byk? Mr Fallah suka tp xpnh jadi aku wat daging goreng wooo wooo

Nana said... [Reply to comment]

ina-hehe ..try jg xtry tu la mmg sodap daging baru goreng saje dah sedap klw masak sambal ke kicap ke mcm hilang dia nye rasa daging baru tu

kak nida-wah banyak ek dpt daging korban.ala kak tu goreng biasa je tu.xmau wat msk lain sebab nk rasa asli daging tu

Nana said... [Reply to comment]

kak suziey tu la simple je tp sodap.nak?abes dah seme dlm perot heheh

kak aty-hehe..tu la masalah kita ni kan, klw tgk gambo makanan dlm blog sure tros rasa lapo

lia-daging yg aku dpt ni xliat.sebabnye org yang tukang potong daging tu pandai potong.ada gak daging yg aku goreng liat tgk2 dianye potong mcm hampeh.
klw aku suka xbanyak minyak sgt.letak je daging tu dlm kuali kacau sampai air dia kering then baru letak minyak.agk2 minyak tu ckup utk layukan bawang & cili dah la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...