MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Saturday, December 19, 2009

tukang masak tak bertauliah

malam kamis lepas ma& abah balik klate ada org kawen.diorg kat sana sampai 22.12.so aku kena la amik cuti smpai 22 dec gak sebab nk jaga damia.slain tu ada tugas lain yg aku kena buat.MASAK ye diulang suara.masak utk adik2 aku yg ada kt umah ni.ada 4 org+aku 5 org la seme dlm umah ni

ye la..aku kan dok ngan mak...dah mak aku xde aku la tukang msak.tp aku bukan reti sgt masak pon...simple2 je bole la..arini beria2 & semangat waja aku nk masak telo msk lemak.skali xjadi da..haha..malu nye...dah umur 26 gini pon xreti msk lemak.

tp aku ikut resepi dlm intenet la ni...sebelum msk buka tenet dlu carik resepi eheh...aku kureng skit masakan lemak2 ni tu psl la failed skit!hehe..dah siap2 msk tadi tgk kuahnye cair aje.em..aku rasa sure adik2 aku xlalu nk mkn.(diorg ni tekak bole tahan...klw xsedap dio sound je) jadinye utk menyettle problem aku oter la telo tu jadi telor REGO haha tu nama resepi baru aku.telo rebus+goreng

aku basuh telo msk lemak yg xjadi tu, pastu tumis bawang+cili api ltk sos tiram skit.ha..ntah hapa2 resepi aku blasah.hasilnye?bole tahan sedap & licin pon.em..nampak gayanye lepas ni aku kena rajin blaja msk la..wlpun makanan tu bukan peberet aku.


3 ribu orang memberikan idea bernas:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

telur rego yer...hehe..resepi baru tu...kalau dah licin tu, sedap lah namanya..

iNa said... [Reply to comment]

Nana 26 ke??
ha...sebaya la kita rupenye...

hehe..klau dh licin tu sedap la jwbnye kn...........

Gieyana said... [Reply to comment]

ko belasah jer masak..janji sedap!hahaha...aku pon bukan terrer sgt..tp boleh la kalau nk kenyangkan perut si somi..kekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...