MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, July 31, 2009

bukan panggilan hangit!

Berikut adalah perbualan aku ngan budak IT kat manufacturing plant kt sungai petani 10 minit lepas,aku xpenah deal pasal hal keje ngan dia sebelum ni so aku xkenal dia & dia pun xkenal aku

Aku:semekom…fairuz, ni nana office KL

Fairuz:nana??sape nana??

Aku: procurement exec office KL…

Fairuz:ye ke?betol ke ni?bukan nana dj era ye??

Aku: bukan lah..nana office KL.nk tanya pasal banner bowling aritu yang fairuz buat.bole x email kat saya??

Fairuz: ok apa email nana?

Aku:fauzana@ipmsb.com

Fairuz: eh ni farah fauzana Dj hotfm ke???

Aku: xlah…..nana KL office!!

Fairuz: eh tipu ni…ntah2 ni panggilan hangit kot!!

Aku: dah gelak mcm nk putus urat kentut sebab budak tu mati2 cakap aku ni farah fauzana dia takut ada kwn2 dia nak kenakan dia wat panggilan hangit.

Hahah…sabar je la…asal aku ckp nama penuh aku je fauzana mest orang cakap eh..eh..ni dj hotfm ke??

Thursday, July 30, 2009

seribu ringgit tunai...

hari tu aku ada ckp ngan boz apa kata klw kita wat tournament bowling?boz suh aku wat surat minta fund kat company.hehe..aku pun try nasib la...wat surat pastu anta kat MD minta dia approved kan bajet aku minta aritu RM715.00 aje..utk byr game, makanan, adiah & lucky draw

pastu isnin lepas PA bozz call dia ckp boz dah approved, dia bg duit dia RM1000, xpakai duit company.hehe..tq boz..murah rezki boz..

so keje aku sebagai organizer..pas dpt je duit g mencari hamper utk lucky draw sempat beli 4 je, dah abes plak hampernye kat giant.nant nk cari lagi 4.ala..tournament kitaorang ni kecik2 je..staff pun xramai yang join 24 orang je.. lgpun opis kt HQ mmg xramai kt kilang nun ramai la 500++ staff nye

antara adiah yg menanti:
1st place Rm50 sorang- satu group 3 orang
2nd place RM30
3rd place RM20
men top score RM50
women top score RM50
pemain harapan a.k.a pemain paling byk ke longkang (adiah xtau lg nk bg apa.heheh..)
lucky draw ada 8 hamper menanti

xsabar plak nk tunggu 8.8.09 nanti.hehe..

Wednesday, July 29, 2009

makan2@opis

arini opis wat makan2 sempena ngan bezday bulan 6&7 sebab bulan 6 aku sorang je kan..so combine skali ngan bulan 7 punye.

menua arini:
nasi putih
ikan kembung+pari bakar ngan kuah asam
gulai lemak ikan masin+nenas
sayur campur
ulam2+sambal belacan
telor masin
air oren
pastu wajib ada kek SR kali ni Manggo Delight sedap tp mangga dia masam

nyum..nyumm seme sedap
bezday girl yg dah basi..hahaha...


Tuesday, July 28, 2009

Berangan Nasi Kerabu

tak..tak..aku bukan berangan nak makan nasi kerabu..tapi aku dah dapat makan buah berangan & nasi kerabu.hehehe...

buah berangan ni aku beli kt pasar malam kt semenyih ahad lepas.1st time tgk ada org jual buah yg blom masak lagi ni.pergh..klw g kt psaraya skilo RM12 hengget yg dah siap masak.ni skilo RM2 je.aku bli 2 kilo pastu rebus, nk goreng leceh plak kan mest lama nk msk.rebus pun rasa sama je mcm goreng.

nasi kerabu ni plak air tangan mak aku.nasi kerabu yg paling sedap di dunia..hehehe...resepi?aku xtau.klw korang nak tanya la mak aku.heheheh...

Monday, July 27, 2009

P1 Wimax: Nyah kau dari idop aku

wah..marah tol tajuk tu kan..hehe..ye arr sape xmarah bayo bulan2 sevis mcm hampeh.semalam dengan rasminye aku dah terminate P1 WIMAX tu.ritu time technician dia dtg dh ckp nk terminate tp tu blom kira rasmi sebab xpulangkan dia nye modem

kbetulan hubby cuti kan so aku ajk la dia g PJ, hq P1 tu anta menatang modem tu.huh...seb baik xkena penalti, aku terminate dengan reason yg kuat, no coverage..klw x mati aku kena bayo RM999 penalti.

so skang ni aku xde tenet kat umah..bole on9 kt opis or kt uam MIL je la tu pun klw balik sana.tgh nk fikir lagi ni nk amek apa..tp rasanye celcom broadband kot..tgk la nant mcm mana.sapa2 yg nk amik wimax ni aku pesan fikir banyak kali & klw kawasan umah korang dlm coverage ok rasanye, kena mcm aku ni duduk sempadan coverage, kejap dpt kejap x.wat sakit ati je..

sekitar bangunan P1 tu pun nk amek gambo kan..haha..mestla..bukti!
pastu balik tu hubby ajk mkn kt kg.baru ngidam tempoyak katanye..len mcm je laki aku ni
pas mkn g JJ plak..saje jenjalan & bw damia men kt wondepark tu, pastu tgk ada A&W baru buka rasa tingin plak nk mnm root beer yg sodap tu


Saturday, July 25, 2009

Weekend@Semenyih

semalam pas balik je genting blk umah amik bj g semenyih plak.pagi tadi kuar umah kul 10-7mlm baru balik umah kuar jenjalan ngan MIL& adik2 ipar aku seme, g lenggeng N9 & the mines.saje je jenjalan g lenggeng tu tgk kandang kambing, itik,arnab& ikan keli kwn hubby bela.beso gile kandang dia nih.dari umah MIL dekat je 15 mnt je.

pastu otw balik tp2 jalan byk sgt org juai cempedak, aku ni mmg ngidam lama dah (haip...ngidam saje2 je so far blom ada lagi insan dlm peyot ni, lemak banyak la..heheh..cempedak tu aku bli yg plg besau skali skilo RM3, sebiji RM7.ha..puas ati aku bli kt kdai isi nipis2 je pastu 3 ketol siggit xpuas nk mkn.

lawatan ke kandang kambing pojie.
pastu g the mines cari enpon adik ipau aku
sampai semenyih singgah teso MIL bli damia sandal, kasot& baju.untung damia...hehe..untung lagi ibu xkuor duit.ekekek..

Genting Highlands -Day 2

oleh kerana nk check in ari kamis tu dh byk sgt mkn msa,so ktorg decide ari ke-2 baru mk msk kat theme park.ktorg amik pakej all park, kat voucher tu ada buy 1 ticket all park, free 1 ticket, so byr RM51 je utk 2 ticket.wa..manyak save woo..

pagi tu main2 kt indoor dulu, cik damia kemain suke nak2 time naik kuda pusing tu, dia bole joget ats kuda.heheheh
pastu dah penat, perot pun lapa lunch ktorg ns goreng+aym yg dimsk ats hot stone tu bukan flinstone ye.ehehe...cik damia time tido sebab skali lagi dia tewas dengan kesejukan genting.hehe
pastu bermula la aktiviti kat outdoor xbyk yg bole main pun,sebabnye q panjang! aih..diorang ni xreti2 nk g keje ke??plak tu penuh pak&mak arab.
damia teruje dpt naik jumbo tuh, pastu kemain suke men kt playground smpai xmau kuar
time nek menda alah ni ktorg gilir2 turun je aku dari boyan ni tros uwek...hehe..sampai ke ari pn aku still rs poning2 lalat lagi

Genting Highlands -Day 1

yes..akhirnya masa yg dinanti2 telah pun tiba...haha..ritu kan aku ada bli voucher genting kat Tetty yang hagenye RM60 tu.dkt sbulan gakla aku book.akhirnya ari kamis tu sampai la aku ke genting yg dah 3thn aku xjejak

on the way ke genting kabus tebal gile..kena la bw slow je sb xnmpk depan.cik damia dok wat air liur basi sejuk2 ni mmg dia suka zzzzzzzz...
ni baru sampai kat car park & otw ke lobi otel cik damia sgt teruja dgn cuaca yg sejuk menikam kalbu.heheh...
lama gile mnuggu nk check in.dpt no kul 12, no panggil kol 2.30.no aku 0516, kena tunggu lagi 281 orang baru turn aku! ingat g weekday xramai org.sama je..mcm wekeend.
dah pas dpt bilik g jenjalan kt dalam pavilion tu
pastu ktorang g muzium Ripley's Believe it or not.mcm2 ada dlm tu dkt 500 brg.ni antara yg aku snap:
potret Dr.M yg dbuat dari kristal
org bermuke biru
orang berhidung emas
kasut gergasi
orang bertanduk
orang kerdil
kamera plg kecik kt dunia
replika church yg dbuat dr btg mancis
ni plak antara brg2 nye:
krusi gergasi
krusi paling bertuah
baju gergasi
orang tertinggi

ni lagi:
buku disusun bengkok
kete wat dari syiling emas
tapak tangan gergasi
dah penat pusing, masa utk makan..singgah jap kedai pakcik kenny rogers
masa utk berpoya2..hehe..kuar2 g amik angin kt luar jap gile sejuk! 15 darjah celcius.

Wednesday, July 22, 2009

Nasi Ayam Melawati

arini rasa rajin nk kuor g mkn jauh2 ala..xjauh pun 5mnt je dari opis..g ber2 je ngan budak opis ni..mmg sodap la nasi ayam kat sini, ala yg kat melawati yang pemes tuh...so far aku rasa ni la nasi ayam paling sedap aku penah makan.

erkk..alhamdulillah...hehehe

layan jela gambar ako yg gediks nih.eheh..
menu lunch arini nasi ayam+ABC


berat

huh...lama dah xtimbang berat ni..last skali aku timbang bulan 3 ritu berat 55kg, malam tadi timbang tgk2 51.4 wah!! btol ke ni?mcm xcaya je...hehe..time aku kawen dulu pun berat 55kg, pas kawen 60kg, ingat pas branak lagi naik..hehe..harus aku maintain berat ni tp bole ke??aku ni bukan diet2 pun seme bedal.

tgh2 timbang budak kecik tu pun sebok nk timbang sama..tu berat damia 8.5kg..aih..kurus nye anak aku...dah beso gini kureng makan, tp xpe la janji sehat udah..

Tuesday, July 21, 2009

jom merempit

hehe..aku nk ngetest PhotoScape ni semalam baru aku download.senang skit kan..xde la nk tepek gambo banyak2 satu frame ada banyak2 gambo lagi bezz cam gini.tq kat mamatisya a.k.a amy a.k.a erynn..sebab ajo kita ek..ehehe

semalam si damia ngamok dia tgk adik aku bawa moto dia cakap NEK..NEK..(nak naik) adik aku plak malas nk bawa round dia,last2 aku la yg bawa..ala round2 lorong umah je..5km/j je..hehe..dah tu gile nk bawa laju? tgk la tu sbelah tgn pegang damia sbelah tangan pegang handle

sian plak nk ltk dia dlm bakol tkepit je aku tgk.sian damia org lain bapaknye yg bawa jln2 nek moto,xpela..ayah damia xde ibu kan ada... seb baik la ibu damia ni minah rempit..ekeke...

'Breastfeeding Photo Contest'

lama dah tgk contest ni kt blog nurul dhia tp aku xde plak gambo tgh bfeed damia, aku try gak amek gambo time bfeed dia tp payah aih..asal aku nk snap je dia nk terkam camera tu, sampai la semalam aku minta ank buah aku snapkan gambo.eheh...

mmg byk yg dia snap tp seme nye censored2 ehehe...ni pun aku pilih gambo aku dah edit dah skit sebab nampak pusat damia g tarik baju aku.
ok la cara2 nk join ada 2 cara through email blog, sebab aku ada blog kan..kita guna la blog

Melalui Blog
1. buat satu entri khas tentang contest ni.- done

2. letak gambar unik anda sedang bf.-done


3. sertakan sekali butir2 berikut:-

nama ibu- nama anak- tarikh lahir anak- umur anak semasa foto diambil- lokasi foto diambil- secara ringkas, kenangan pahit atau manis semasa bf.

nama ibu: Fauzana Ismail
nama anak: Nurul Damia Amnan Mohammad Amrul Fazlee
-Semalam baru amik gambo ni, umur damia semalam 1yr 3mths 1week
-Lokasi plak dalam bilik adik aku
-Kenangan pahit time aku mula2 nk bfeed damia, 1st week ok, masuk 2nd week aku nye nipple luka dua2 belah sampai nampak isi..masyallah tuhan je yg tau sakitnye..kena baju pun sakit, so aku xleh bfeed damia dekat sbulan tunggu luka btol2 elok, bila luka dah elok damia xmau bfeed plak sebab dia dh biasa mnm susu yg aku dah pam, yg aku bg dlm botol.time dia xmau bfeed aku dah nanges2 dah…ingatkan dia xmau bfeed sampai bila2 ntah mcm mana satu aritu aku try juga bagi last2 dia nak balik bfeed sampai la skang…aku dpt semangat nk bfeed ni pun dari kwn2 kat PCM yg memasing bersungguh2 bfeed anak diaorang.tq fren..bg aku semangat

4. letak logo contest di blog dan linkkan ke blog ini -done
5. dah siap, sila tinggalkan link entri anda di ruang komen entri ini.-done

Romantic & Loving Couple Contest

contest lagi.... mamatisya wat contest kali ke-2, ritu aku join contest fathers day xmenang pun, nk try kali ni mana tau ada luck.hehe..

ok la seme syarat2 aku dah follow

Nama anda & pasangan
-Nama Aku: Fauzana Ismail
-Nama Hubby : Mohammad Amrul Fazlee Ramli

Tarikh kawin & anniversary ke brp thn ni
-08.07.06 baru je lepas anniversary yang ke-3

Citer la skit psl gmbr yg dipilih & nyatakn thn bila & lokasi gmbr itu
-Gambar ni time kitaorang g animum kt pulau tioman pada 12.7.06, lepas 4 ari kawen zasss......tros g animun.time tgh hangat2 ni..ekeke..skang pun hangat juga, cumanye dulu time mula2 kawen tu lebih hangat daripada biasa la kan..ahaha..tengok la tu hangat xhangat ye la baru2 kawen kan seme nk sedondon…pastu nk berkepit je..ekekek....aih..sonoknye bila tingat time animun ni..ahaks!


Monday, July 20, 2009

Award from mamamanja lagi..

ha..amek ko skali 2 award dapat.tq mamamanja..ni 2nd time dpt award from mm sebab tulung mengevote utk dia time dia join 2 contest baru2 ni.

korang nak??no..no..no..ni spesel utk yg mengevote aje.lenkali tulung la mengevote sama mest dpt awardnye.heheh...MM tq very mucho

Tag from ira kecik

1. Apakah hubungan awak dan dia? (sesiapa pon boleh)
-En.somi tersayang

2. 5 impression terhadap dia?
-xromantik
-sgt suka wat seprise kt bini dia
-kelakar
-suka katon & game
-kuat makan

3. Perkara yang paling memorable yang dia lakukan kat awak?
-Hari tula time bezday dia kata xbalik, tiba2 tercongok dpn pintu umah bg salam siap bawa kek.terharu aku..tq yang

4. Perkara paling memorable yang dia kata pada awak?
-Sebenarnya saya suka kat awk dari dulu lagi..time kita mula2 kenal..heheh…

5. Kalau dia kekasih awak...... awak akan?
Kekasih menda dah jadi laki dah pon.ekekek……

6. Kalau dia jadi musuh awak...... awak akan?
Cincang lumat2.eheh..xdela aku xsuka la bermusuh2 ngan orang.dosa tau.

7. Kalau dia kekasih awak......awak akan?
Ajak dia kawen.statement..gatainye.ekekek…

8. Kalau dia jadi musuh awak......mungkin kerana?
Cinta terputus di tengah jalan oleh kerana orang ketiga.hehe..imaginasi kuat btolla aku ni.

9. Overall impression tentang dia?
Seorang anak,abang, suami& ayah yg sangat2 bertanggungjawab!

10. The most desirable thing to do to her/him?
Masak sama2

11. Apakah awak rasa tentang pandang orang terhadap awak?
Ni dari sevey yg dibuat (apa kata sevey??).ekeke..poyo sunggoh, org ckp aku peramah, happy go lucky, suka wat lawak (yeke?) seorang yg sangat2 tabah & very2 berdikari sebab PJJ ngan hubby.

12. The character of you for yourself?
Happy go lucky, friendly & berdikari (sgt2 ok!)

13. On contrary, the character you hate about you?
Aku ni cepat panas@baran

14. The most ideal person you want to be with?
Encik Mohamamd Amrul Fazlee Ramli ha..amek ko nama penuh lagi.hubby la..

15. For people who like you.... tell something about them....
Nape korang suka aku?ada ke orang yg suka aku?tq byk2 la klw ada yg suka, jikalau orang xsuka xapa…ngeh..ngeh..tiba2 mcm lirik lagu plak

16. Ten people you tag?
1.Jue bakal Mak Ngah Damia-tau dia bz tp saje suh dia wat tag ni sbahagian dari sesi suai kenal…ekeke…
2.atie
3.kimm
4.aty ibu iman
5.cutemiut
6.lyz pcm
7.masni pcm
8.fiesyah
9.kak heze
10.zh-ena

*klw korang2 yg tersenarai ni dah wat sila abaikan k..klw xnak watpun xpe xpaksa.tp len kali klw korang bg tag aku pun xmau jwb.hahahah….

Tag Bag

1. sila ambil gambar beg yang anda bawa ke kerja



2. kemudian, sila ceritakan sedikit ape yang terkandung dalam beg kerja anda itu. sila sertakan gambar sekali..(tak payah la kemas beg tuh semata- mata nak go public...:D) kemudian terangkan secara detail isi bag anda.
-wallet ni harus la bawa kan
-perfume kecik hubby bagi ritu
-kunci bilik, kunci kete&kunci umah
-enpon
-seketol thumdrive
sikit je kan isi dlm beg aku.hehe..lipstick&bedak pun xbawa g opis, klw dah smayang xkuasa nk touch2up.hehe..

3. nyatakan sebab- sebab anda suka bag kerja anda itu.
-kecik je comei& paling suke sebab dia kale itam

4. sila nyatakan kenangan manis atau apa yang istimewanya pada beg itu pada anda.
-kenangan manis?beg ni murah je dari hage 100++ dpt 38 hengget bli time Jcard day.ehehe..istimewanya beg ni, dia akn sentiasa bsama aku slagi dia xkoyak or rosak sebab aku jenis setia pada yg satu smpai dia xleh pkai br aku cari lain.hehe..bukan kedekut tp mmg gitu la, aku ni sempoi je..xdela pkai baju kale merah beg kale merah, baju pepel beg pepel kan..ekeke..amek kale itam seme baju leh pkai.

5. sila tag 10 orang yang lain

1.Jue mak ngah damia
2.fida
3.yana
3.gieyana
4.lia pcm
5.zura pcm
6.ira kecik
7.cik linn
8.lyz pcm
9.cemomot pcm

10.kak nieyza

kpada yg terpilih tu tahniah diucapkan.ekeke..aku pilih korang maknanye aku ingat pada korang..ehehe..tp klw korang dah penah wat tag ni sila abaikan ok..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...