MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, September 29, 2009

jalan2 kat penang

Ok kali ni aku nk cite kisah kat kampong.

Kitaorang gerak dari KL ari jumaat malam pukul 11.00 konvoi 2 kete ngan family MIL seme ikut kecuali FIL je raya kat KL.nila pengalaman aku 1st time balik beraya kat kampong selama ni mmg dari kecik raya kt KL je, xpenah merasa mcm mana perjalanan nk balik kampong tu, bila tgk banyak nye kete kat highway…wah rasa mcm meriah la plak.jakon skejap aku tgk hentian seme jem penuh ngan kete.hehe…sampai JAWI pukul 5.30pagi sebab singgah bukit merah anta adik sepupu .tengahari tu plak g hospital seberang prai lawat pakcik amrul kat icu baru operation.

Hari sabtu sebelum raya tu ktorang jalan2 kt pulau, MIL nk g komtar, aku plak nak cari pasar chowrasta nk cari jeruk.pusing punye pusing xjumpe jalan...hehe.. aku ingt2 lupe jalan dia, bulan 3 lepas ada pegi skali, tp mana ingt sgt, amrul lagi la langsung xingt.nsb baik jumpe..so aku pun bli la 3 kg jeruk utk umah aku, opis & kakak aku kirim.

Pastu time nak balik aku ajk amrul naik feri sebab xpenah rasa.jenuh…cari jalan nk ke feri, aku la jadi pembaca papan tanda tgk arah nak ke feri.seb baik time kt feri orang xramai so xde lama nak q.time kt feri terjadila perkara yg memalukan aku, aku xperasan aku bole pakai selipar sebelah lain!ahaha..dah nk dekat sampai seberang baru aku perasan..apa algi kena bahan la ngan amrul & adik2 dia.seme pakat gelakkan aku.MIL pun cakap klakar la..uwa..malu giles!!!

Malam tu plak ada acara potong kek bezday adik2 ipar aku.3 orang lahir bulan 9 so kak sepupu sponser kek kt diorang.mmh happening la siap ada karoke, pastu amrul plak g bli mercun yg ala2 new year tu nk bakar kul 12 tengah malam.RM35 seketol ish..wat bako duit je..dia ckp xpela stahun skali je..

Nantikan kisah2 raya aku di en3 seterusnya…..

posing dulu pape hal...
kecur tak ayaq liuq tgk jeruk tu?hehe..
posing beramai2
bebudak & bapak budak main bunga api
kami...


lepas gian

dah lama gile aku xdapat g karoke ni, last g time baru2 kawen dulu, semalam deah ajk g kat wangsa walk kat opis aku ni, tgh ada promo katanye sejam 2 hengget, bukan karoke jamban ok...

semalam aku saje ckp kat amrul deah ajk g karoke, skali aku tgk dia siap2 aku tanya nk g mana ni?jom la kata nk g karoke dia cakap.haha..bez btol laki aku ni..ikut je apa aku cakap.mula2 sampai kena amik no sebab org ramai gile.so sementara dpt blk aku menyemak kt bilik deah& the geng dpt nyanyi 2 lagu pastu baru aku dpt bilik.

damia kemain suka siap joget2 ngan si deah yg rajin mlayan dia tu.yg lawaknye org tengah nyanyi2 tu damia bole tido dengan lenanye...haha..tp aku slow kan la skit sound dia tu kan...hambik ko 2 jam nyanyi smpai sakit tekak aku ni.amrul pun sampai dah bosan, xabes 2 jam pun dia ajk balik dah ngantuk katanye..hehe..xkisah la..menda murah kan, klw mahai mmg aku tunggu smpai abes masa.hahah...

kot sapa2 yg minat karoke tu try la g deah kata promo rm2/hour ni sampai 1 oktober je.









Monday, September 28, 2009

Alhamdulillah...rezki pas raya.

HOYEE!!!! suka btol aku arini, dah la amrul ada kt KL sampai ari rabu kena keje kt kem sg.besi, pastu pagi2 tadi datang keje dapat surat ni:

APPRECIATION OF 2008/2009 PERFORMANCE

nk ambik gambo cabel xbawa plak.hehe...jeng..jeng...apakah maksud surat tu??

BONUS LAH!! HAHAHA...alhamdulillah...aku tgh2 kering, sengkek & semput pas raya ni, tiba2 dapat tau ada bonus plak.wah..beznye..bagos gak boz bg pas raya dia tau seme orang dah sengkek tu.haha...

tq bozz!!

dah keje dah...

pergh...sakan barcuti..rasa malas plak nk g keje arini..heheh..
bersawang kejap blog ni seminggu tak hapdate.arini xde en3 pasal raya lagi sebabnye gmbr2 aku ada dlm laptop tp amrul bawa g koje.xpe arini aku nk jenjalan blog kawan2 je tgk suasana raya memasing.heheh...

lambatnye nak balik..malas nk keje!!hahah...

Friday, September 18, 2009

~~Selamat Hari Raya Aidilfitri~~

kepada semua kawan2 & follower aku nak mengucapkan selamat hari raya, aku nak minta maaf kalau ada terkasar bahasa & tersalah kata.kepada kawan2 yang balik kampung tu hati2 dijalan raya ok..

kami sekeluarga pun akan berangkat ke penang malam karang.so kita jumpe lagi 28.9 nanti ok...



last shopping

yess..akhirnya beres juga psiapan raya aku.malam tadi pas buka tros gerak g jalan TAR.ujan plak tu..nsb baik org xramai lagi time tu.pusing punya pusing payah btol la nk cari baju aku kaler grey, baju melayu pun sama, so mana yg aku nampak kaler grey tros aku amik je.xamik lak gambo kt jalan TAR sebab nye ujan kan pastu rushing2 cari baju xkuasa dah nk kuarkan kamera.heheh

aku dah pts asa dah cari baju xjumpe.last2 jumpa juga, tu pun mula2 baju kurung grey tu ada kakak tu pegang tp dia try2 xmuat, so lepas dia letak je tros aku sambar.hehe..minat sgt aku baju kurung shiffon ni.ingat nk bli sepasang je, skali lalu kat depan2 lg tgk dia jual murah aje tros aku bli spasang lg kale ijau plak.so sweet corak dia

lain2 aku bli kerongsang, butang baju melayu, tudung bawal aku& tudung ekin utk MIL.pastu tros gerak g uptown danau kota amrul nk cari beg dia plak.gile nye sesak!!tp xpe..damia tido je dlm kanggaro bag dia tu.hehe..

cari beg amrul kt danau kota

ni la hasil shoping last minit ktorg

baju raya aku, kale grey raya pertama kale ijau raya ke-2

bila dah smpai umah tgk kale bj melayu amrul xsama sgt kan baju aku.alah..xkisah la kan janji grey.hehe...



Thursday, September 17, 2009

kad raya

dah lama xdapat kad raya mcm ni.thank you ye korang..aku dah balas pon tunggu je la ek kt peti surat rumah korang tu.hehe...









tag raya from lia

Baju Raya
sampai ke arini blom cari lagi baju raya aku ngan amrul. Tema tahun ni kaler grey.malam kang nk jalan tar cari baju raya

Untuk Baby/Anak
baru je shopping sabtu lepas.baju kurung damia aunty dia tolong jahitkan &siap jahit manik skali.

Family aku
xde tema2 seme rojak.heheh..kuih2 raya aku&mak aku je yg buat.adik2 aku tlg makan je

Family mertua
baru je bli tudung utk adik2 ipar aku&MIL plak ingt nk cari tudung, kerongsang.kuih raya&kek aku buatkan utk diorang skali.

Kasut Raya
mmg nak cari kasut baru, tgk la esk lusa la kot

Kuih Raya
2 jenis je aku oder choc macadamia & kuih simpul.lain2 aku wat sendiri mcm kuih sarang semut,tart, suji, biskut kelapa (kakak aku wat kan)

Perabot baru
idok ler..semenye nak baru kopak makcik

Duit raya
arini baru nak tukar

Langsir baru
pakai hok lama

Bonus
xtau la ad eke idak kena tunggu la gaji masuk tgk ada ke x.

Balik kampung
1st time dalam seumur hidup aku nak beraya kat kampong.MIL dok semenyih tapi asal penang so tahun ni satu family braya kt penang, esok malam gerak.yeha..xsabau plak raya kt kampung

aku malas nk tag sape2 sebab tau seme tgh sebok nak beraya mesti malas wat tag kan.hehe...

Wednesday, September 16, 2009

1/2 day punye cite

arini aku 1/2 day (wat kuih yg bez pren aku oder tu..last kopke dah ni) ni baru masuk opis ni.tengah2 aku dok wat kuih tadi kan..tiba2 amrul call dia cakap awak kat mana??buka la pintu saya ketuk xde orang pun...

HA??buka pintu??eh awk kata balik ari jumaat.dia gelak je..ish2...rupanya amrul dah sampai kul 8.30pagi tadi.suke camni tau! suka sgt wat kezutan seb bek aku xde heaart attack.baru je malam tadi borak2 dlm tipon plan nk g soping ari jumaat ni, dia pun ye..ye..je ckp pas smyang jumaat nak gerak.ces!!geget baru tau.seb bek bulan pose.hahah...

kepulangan yang dinanti..ekeke..(ayat..kemain jiwangs heheh)


pastu aku terpegi keje awal plak..dah tu sampai depan opis kul 11.30, rugi la cuti 1/2 day aku, so aku g singgah jap Wangsa Walk Mall yang baru je dibuka.dekat je 3mnt dari opis aku ni.saje usha2 tempat yg menarik.ada wayang & bowling tp lom buka lagi, pastu ada TGI Fridays, SR, cold storage,kedai buku popular.banyak lagi yang lom buka kira ok la besar juga.Wangsa Walk Mall ni btol2 berdepan dengan Carefour Wangsa Maju,kot2 korang xtau nk pegi soping mana dah kan..meh la sini


Tuesday, September 15, 2009

borong shawl

budak opis juai shawl aku rembat 5 helai tadi.3 untuk aku lagi 2 utk si kembar adik ipar aku.ni bukan utk raya pon..wat pakai g koje je.sweet je corak2 nye.


berbuka ngan kawan2 baik aku

semalam aina call ajk buka pose kt luor.ktorg ni kalau plan2 mmg xjadi tp klw last minit mcm ni sure on je..dah lama kita xbuka sama kan korang.buka kt madam's lim kat JJ Au2.seme datang solo je..kebetulan husband diorg seme ada hal.borak2 psl preparation raya aku gtau depa aku wat juai kuih sarang semut.hehe..lupe nk gtau diorg aku amek oder.last2 diorang seme pakat oder.hani 100pcs aina 50pcs.demi korang...aku gigihkan utk buat.heheh...

hani bez pren aku time kat kolej, aina plak kenal time keje kat finas tu pun kenal sbulan je pastu aku resign.pastu hani masuk keje finas kenal plak ngan aina.so jadi la kita 3 orang bez pren.heheh...dari memasing lom kawen lepak sesama, masing2 kawen muke kitaorang wajib ada..sampai dah ada ank kita tetap bersama.sayang korang seme!!

berbuka kat madam's lim

anak2 kami + mummy & baby memasing

sesi beramah mesra anak2 kami..heheh...

ibu2 & ank memasing.

pas buka g cari baju damia ingat nak cari 2,3 helai aih..payah nk kontrol anak aku ni ade ke dia main kejar2 pastu nyorok2 blakang2 rak kain.notee tol la damia nih.ni jela sempat aku amek.ada less 50% rembat...


Monday, September 14, 2009

sabtu & ahad

ni la cite aku ari sabtu & ahad.ari sabtu janji ngan blogger kak heze kat KLCC dia nk amek kuih sarang semut yang dia oder tu.so kitaorang buka kf kfc.ktorang sampai kul 5.30 dah penuh orang kt kfc tu.damia very2 good girl dari jejak ke klcc dia tido smpai abes buka baru bangun.hehe..dapat aku mkn dengan aman.

pape hal posing dulo...


acara wajib..hahah...


pas abes buka gerak g ampang point cari bj damia.tgk2 serina ada situ tgh jadi emcee kt situ.ramai plak jumpe artis kt situ, jumpe hans ngan jambang penuh mcm org mati bini je..hehe pastu jumpe adlin&emelda soping raya kot


ni baju2 damia yg sempat aku rembat dia dah wat pangai time tu dah ngantok kot..baju kurung tu baju raya damia makcik dia buatkan blom siap lg skit manik nak jahit.legging kuning tu shiera bg tq shiera..


HARI AHAD
jumpe ngan blogger, ELIZAHADI dia oder kuih sarang semut.kebetulan aku nk anto kakak kat umah dia kt kajang & eli pon dok kajang so janji jumpe kt Tesco kajang.comei lote eli ni oghe klate ghuponye demo ek..heheh...


pas jumpe eli, g jumpe atie plak bg kueh raya kt depan pustakaan negara.ujan lebat la xleh nk amek gambo.kepada kak heze, eli & atie saya jual ek..klw sedap thn depan jgn lupe oder lagi..jgn kata thn depan raya aji ke raya cina ke depavali ke nk oder gtau je..haha...tq korang..

buka pose kat opis deah

jumaat lepas deah ajk buka kt opis dia.dengan muke xmalu nye aku pegi..haha...tapi xpela..dijemput kan..heheh..

posing dalam opis deah


makan time...


dah abes makan aku ajk deah g hujung jalan opis dia kat puncak setiawangsa nk tengok view area Wangsa Maju & Taman Melawati.sia ko deah xtau ek ada port cantik ni..heheh...ni tempat aku lepak2 time minah2 rempit dolu.hahah..


Thursday, September 10, 2009

kuih dah siap

hah! lega...kuih hok kawan2 tempah seme dah siap aku buat malam tadi.plan nye aku nk wat ari jumaat ni siap apply cuti nk wat kuih raya, skali mak aku yang merangkap assistant aku kat dapor xsbar2 nk mula kan projek.ekeke..so malam tadi pas buka tros ktorg wat kueh ni.

start kul 8 sampai kul 12 baru siap.sian kt damia..merayu2 minta TEK..ekekek..dia kan still bfeed aku, malam2 nk tido mmg nak bergayut je la..aku tgk mata dia dah steam bebenor nak tido, tp aku kejar nk siap kan juga kuih tu.hahah..sian damia, xpela cayang bukan selalu tido lambat...

kepada kengkawan aku yg dah mengoder tu, minggu ni juga aku akn bagi kat korang ok.tq banyak kat:

1.shiera
2.kak faez
3.deah (siap dah dtg rasa kt umah aku semalam, selamba je tau la xpose!hahahah)
4.kak niza a.k.a boz deah
5.kak heze (jumpe sabtu ni ok..heheh)
6.mimi
7.rin (silent reader blog aku.hahah...tq rin)

pastu kan customer no 8 nyonya tempat aku beli balang kuih ni.aku tanya kat dia balang ni kalau nak letak kuih brapa bole muat?dia ckp klw kuih tart muat 50pcs.pastu dia bola tanya aku u buat juai kuih tart x?aku cakap xwat juai kenapa aunty nak beli ke?mmg saya nk buat utk rumah saya klw aunty nak bole la saya buatkan.heheh...pastu aunty tu pon oder 50pcs kuih tart.yang tu jumaat baru buat.heheh....




Wednesday, September 9, 2009

DECLARE YOUR LOVE CONTEST



last minit join contest ibu damia ni
GAMBA SBELOM KAWEN


Kisah kami bermula pada tahun 1999.masa tu kami terpilih dari skolah masing2 utk buat persembahan padang hari merdeka.hubby duduk belakang barisan aku tapi selang 10 orang dari aku.hari pertama dia ngorat2 aku wat derk je..ari ke-3 dia minta tukar tempat ngan budak skolah dia yg dok btol2 blakang aku.hehe..so bila dia dah dok blakang barisan aku dari situ la kitorang ada chance utk borak2…aku ingat lagi time dia minta no telefon aku, aku xbagi sebab takut ma & abah marah so aku yang minta dia bagi no telefon dia.bila balik je praktis tu ptg2 aku la yang call dia.
Seminggu sebelum merdeka dia bagi aku satu kotak yang penuh dengan gula2 & duit syiling emas singgit.dia suh aku call dia..hehehhe…time ari merdeka ktorg tukar2 topi yg kitaorang pakai utk wat persembahan tu.aku topi kale putih dia topi kale merah.

Wlpun dah abes merdeka ktorg ttp kawan baik.tp dia ada minat ngan sorang budak skolah aku budak tu penah skolah skali ngan dia time dia form 1 dia baru nk tackle budak tu dah pindah, time tu aku la jadi orang tengah antara dia ngan budak tu.penah dia kirim kan kat aku card valentine day utk budak tu.time tu serius gile la..mmg aku jeles sgt! Tp ktorg kawan je bukan nye declare couple pon…

Sampai aku abes skolah..ktorg lost contact sebab dia belaja kt PD.lepas abes skolah aku keje & jumpe couple ngan budak satu tmtp keje…bila dia call aku Tanya aku dah ada bf ke?aku ckp dah..dia diam je..hehe..frust la konon..(sape soh lmbt ckp!).wlpun aku kapel ngan boypren aku tu ktorg still contact n jadi bez fren.lepas dia dpt tau aku dah ada boypren aku dengar dia dah pon kapel ngan budak pompuan yg dia minat sejak dari form 1 tu.ala budak yg penah jadi posmen utk dia tu..

Smpai la masuk tahun ke-4 kitaorang kenal..n time tu aku tgh krisis ngan boypren aku…& amrul pun tgh krisis gak ngan awek dia.at last aku dapat tau dari mulut kawan dia sendiri, kwn dia ckp kat aku “nana..sebenarnya amrul suka kau….” Aku suka tgk kalau korang kapel.hahah…aku terkejut gile bila dapat tau dia suka kt aku..& aku pon cakap kat kwn dia tu yg aku mmg dah lama suka kt dia Cuma aku xbrani nk ckp sebab aku pompuan…

Malam tu kami kluar ramai2 ngan kwn2 amrul skali.tgh2 dia bawa kereta tiba2 dia pegang tangan aku letak kat gear tu so tiap kali dia tukar gear dia akan pegang tangan aku..hahah..aku terdiam langsung xcakap apa time tu..bila dia anta aku smpai depan umah aku pun salam & cium tangan dia.mmg dia terkejut tp aku diam n dia pon diam juga…smpai dia msg dia ckp kenapa awk buat mcm tu??hehe..aku pon Tanya dia awk xrasa ke apa yg saya rasa???jeng..jeng..dia jawab saya tau apa yg awk rasa…hahaha…
Satu ari tu dia ajak aku g genting sampai je kat sana teros dia ckp dia nak couple ngan aku..hehe..lawak gile la..aku malu sgt2 nk tgk muka dia sebab nye kitaorang dah lama berkawan..tp tiba2 dia bertukor jadi jiwang buat aku nk gelak sebab prangai dia yg sebenar brutal ya..amat.hahaha…

Lepas seminggu cople dia ajk aku pegi kursus kawen gile x gile??hahah…klw ikut kan dia xyah g kursus sebab dia kan askar sijil Kursus kt luar mana laku utk askar.dia ttp pegi utk teman aku skali.lepas 3 bulan couple kitaorang bertunang 21.11.2004 & lepas 1 thn 7 bulan akhirnya kitorang selamat bernikah pada 08.07.06 & hidup kami amat2 bermakna bila damia lahir setelah 1 tahun 7 bulan berkahwin.
Ada cite menarik aku nak bgtau korang..ex-boy aku dah kawen pon ngan ex-girl hubby & skang ni diorang tgh tunggu kelahiran ank yang pertama.heheh..jodoh..jodoh…..

tarikh declare
sekitar julai 2004 (tarikh xingat)

-tempat declare
Genting highlands

-suasana declare
Malu2 kucing rasa hangat je sebab neves walapun dalam keadaan yang sejok kt genting tu.hahah…

-siapa yg declare
Hubby yang cakap dulu nak jadilkan aku couple

-bagaimana declare itu dilafazkan
Sudi tak awak jadi girlfren saya???
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...