MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, October 22, 2009

sejadah berdiri???

Tadi aku tgk dalam paper kosmo ada lagi kes sejadah berdiri ni, semalam dah gempar sejadah berdiri kat Kelantan.b4 tu ada kat kedah la ish banyak gak la kes sebelum2 ni.

Semalam kat umah aku saje try buatkan sejadah tu tegak.hehe..wat eksperimen ngan adik2 aku.hah! mmg bole tegak pun, tapi yg bole tegak ni sejadah jenis keras skit.ntah la aku rasa…mungkin orang saja buat2 kot bikin gempak.

Tapi bole jadi juga tu kuasa allah kan..mana tau allah nk tunjuk sesuatu or mungkin jadi gak permainan syaitan yg saja nk sesatkan manusia wallahualam…

amacam real x?malas je nk panggil paper kosmo dtg cover hehehe...

Wednesday, October 21, 2009

aku sorang je xde


gambo ni aku baru dapat dalam kamera kakak aku, huhu..cedihnye aku sorang je xde dlm gambo raya ni.mmg tiap2 tahun xpenah complete ada je yang xde.tahun ni bila seme adik bradik raya KL aku plak raya kt penang.ni la family besar aku..
adik badik aku ada 10 orang (ramai kan? heheh) meh aku kenai kan sorang2
1. abang -mohd amin
2.kakak-nor haslinda
3.kakak-nor azmatun
4.kakak-nur hanani
5.aku la-fauzana
6.adik-mohd fadli
7.adik-xde dalam gambo-mohd zulhamidi
8.adik-mohd burhanuddin
9.adik-umi rasyidah
10.adik-mohd khaidir
2 orang lelaki yg berdiri tu abg2 ipar aku & budak2 kecik yg xde no tu seme anak buah, tu pun xlengkap xde seme.ank buah aku ada 11 semuanya.ramai kan?time2 cam gini la meriah

Tuesday, October 20, 2009

pepel day

ari ahad lepas sebelum g umah membe amrul kt setiawangsa tu saje g amik gambo jap.bawa damia g kat puncak setiawangsa tempat ibu & ayah dia suka dating dolu2..ekekke...







Monday, October 19, 2009

makan2 sabtu & ahad

Sabtu:Open house umah makcik deah kat putrajaya.
Ahad:

Patutnye plan ari ahad nk g kenduri kawin membe aku ngan deah, pastu nk g open house membe deah.skali kul 2 pagi tu amrul call suh buka pintu.aih..mcm ni la ayah damia ckp xbalik kan..tiba2 dah ada depan pintu.jadinye plan aku ngan deah terpaksa dicancel.ehehe..ala deah memahami xmau kacau daun aku ngan amrul.hahah…


So ahad tu aku g kenduri kawen membe aku ngan amrul la, tiba2 plak gatal nk sedondon anak branak, so jadila pepel family ari ahad tu.eheh..pas g kenduri ada open house membe amrul plak..aiseh..makan lagi..seb baik aku timbang berat maintain je hahah..blasah je la…
anak banak pepel :)
congrats meor!
open house umah b


damia..damia..

Sebelum aku cite kan aktiviti aku ari sabtu & ahad aku tak sabar2 nk share ngan korang satu kisah lawak yg jadi kat damia.

Ari sabtu lepas, balik open house makcik deah kt putrajaya, deah ajk lepak2 umah dia.aku mandi2 kan damia siap2 pastu nk tlg2 deah masak damia cakap “ma iyak” (ma, berak)aku cakap alamak…abes la..pampes tu je yang last, org dah mandi siap2 dia bole berak plak.Dah tu deah ckp xpela tunggu pas makan baru balik,tp sian plak dok tperap lelama dlm pampes damia tkt dia xselesa, nk g bli pampes malas plak sebabnye dah la umah dia tgkt 4, kedai plak kena nek kete klw nk pegi.

Skali deah kuar ngan idea gile, dia suh pakaikan damia spende dia sebab deah kan kecik skit dr aku.hahaha…dah tu dia amik pad lekat kt pantis & pakaikan kat damia.wakakaka…aku time tu dah gelak2 sampai menangis si deah plak gelak2 smpai nk terkencing.Xabis dengan tu dah pakaikan spenda deah longgar plak deah amik pin kasi pin ketatkan spenda dia,hahaha…damia tgk pelik je.bila dah siap2 pin tgk2 pad tkuor plak..mmg kompom bocor la klw damia kencing.

Last2 deah ngan gamblenye ketuk pintu jiran sebelah Tanya ada pampes x?hahaha…kakak tu siap bagi 3 keping, aku ckp aku nk bli satu je emergency, tp kakak tu suh amik je xyah bayar2 adoila…lawak gile tertonggeng2 aku gelak mcm nk pengsan.hehe…sian damia ikut je apa ibu dia buat.hehe…xpela aku kasi damia praktis pkai pad nant 14,15 thn lagi aku akn cite kan kt dia kisah pertama damia pakai pad.ekekekek…..

sian damia..kena dera ngan ibu+cik deah ekeke..



seb baik ada org baik ati bagi pampes
p/s: moral of the story, lenkali nk g jalan2 bawa pampes banyak2 hehehe....

Friday, October 16, 2009

Open Office

konyang..baru balik open office dapat jemputan dari supplier,FU Sdn Bhd, kat setiawangsa tu.sedap nye lasagna dia..harus aku termimpi2 malam kang ni..hehehe




Thursday, October 15, 2009

Ni baru btol2 Surprise!!

Heheh…tengah2 aku taip ni kan aku dok sengeh2 sebab nye…aku dah berjaya melaksanakan secret misision aku.nak tau apa menda?

Semalam aku msg kawan amrul, AMIR minta tlg blikan kek & tlg wat kan seprize kat amrul.dia ckp ok..pastu aku pesan kt dia nant mms gambo2 amrul diseprise hahahah…ni aku baru je dpt gambo2 utk dishare ngan korang.(eleh macam artis je mcm ada org nk tgk hahaha…)

Ni jela yg termampu aku buat utk btol2 seprise kan dia.klw nak buat mcm mana dia buat time bday aku tu xmampu la aku kot..eheheh..dia sanggup naik moto dari kluang ke KL semata2 nk celebrate bday aku masa bulan 6 lepas.huhuhu…tu yg wat aku rasa terharu sgt2 & kena balas seprise kt dia hahah..

Amir oleh sebab kau dah tlg aku, so aku nk tlg ko plak pomotkan biz no, pada sape kengkawan nk tau detail korang bole masuk blog amir tgk la apa yg menarik kt situ ek.tq weh sebab ko sudi jadi rakan komplot aku! Hehehe..SUKE!!!

hehe..suke ek kena surprise yang??




p/s: yang, sorry ek ritu awk bagi saya kek Secret Recipe tp saya bg awk kek biasa je..ala lagipun kt Kluang mana ada Secret Recipe kan?ekeke...tunggu nanti awk balik la saya banje kek SR ok...

hAPPY bIRTHDAY aMRUL!!

Arini bezday amrul yang ke..26 heheh sure ramai xcaya kan umur dia 26.sebabnye ramai dah cakap ingt 28-30 gitu hahaha…tua sebelum usia.oleh disebabkan arini ari keje so mmg xdapatla nk celebrate sesame…Jadinye aku dah celebrate bday dia in advance masa 5.10 aritu time dia last day keje kt KL.meh aku cite skit mcm mana aku wat seprise kat dia.

Pas magrib ritu aku ckp kat dia tlg block time awk dari kul 8-11 tau.dia ckp nape?aku ckp saje nk jalan2 heheh..pastu bila dah siap2 aku amik kunci kete tros dok kt seat driver.dia pelik je..heheh aku ckp xpe biar saya drive awk pegang damia.aku drive xbgtau nk g mana.pastu aku dgr dia ckp ngan damia “ibu nak bawa kita g mana ni baby?” hehehe…

Last2 aku bawa la amrul g kat Restoran Cosy Place berdepan je ngan opis aku.dulu aku dah usha kedai ni mmg lawa & menarik ala2 english style deco dia,tp lom try makan lg.so aku tawakal je la doa2 makanan dia sedap.heheh…

Yez! Mmg puas ati makan kat sini dari segi makanan, service, food presentation & environment aku bagi 5 star la.bila dah abes makan aku panggil waiter tu suh bawakan kek.amrul leh sound aik?xkenyang2 lagi ke??aku ckp la tu syarat la kan bezday harus ada kek.hehehe…

Kepada Koperal Mohammad Amrul Fazlee, kalau awk baca blog saya ni kan saya nk wish HAPPY BIRTHDAY…saya & damia sayang awk sangat! MUAH!!!

lawa tak tempat ni?
Menu:spageti, hainan chicken chop, carrot cake, ice lemon tea & soya posing jangan xposing



Wednesday, October 14, 2009

3 in 1

pergh..konyang...heheh..arini opis wat makan2 sempena hari raya, birthday bulan 10 & deepavali.3 in 1 jimat kos hehe...

tp kami terpaksa makan bersila sebabnye krusi2 dalam blk meeting seme dah angkut g opis baru & skang ni opis tengah kemas2 nak pindah tu pasal macam kucing banak keadaan opis, nk buat jamuan ni kt opis baru nanti dah abes syawal plak kan..so terpaksa gak la buat dalam keadaan yg macam tsunami ni.hehe...

menu arini:
1. nasi impit
2.lodeh + sambal ikan bilis
3.rendang ayam
4.sate
5.lemang
6.buah anggur
7.air mangga
8.menda yg wajib ada tiap2 bulan SR cake kali ni choc fudge. nyumy...sodap

layan...

yang dirai birthday bulan 10
opis dilanda tsunami hehe...


MamaTisya Duit Raya Giveaway

NI ADA LAH STICKY MODE SMPAI 14-10-2009 ENTRY BARU SILA KE BAWAH EK..TQ
wah..ada orang bermurah hati nk bagi duit raya..hehe...jom sape2 nak duit raya meh cuba nasib mamatisya tgh bermurah hati tu

baek la seme syarat2 dibawah udah aku polo

syarat-syarat sgt senang & mudah :
1. Terbuka kepada smua blogger
2. Buat 1 entry & pastikan STICKY MODE smp 14 oktober 2009
3. MamaTisya Duit Raya Giveaway (hanya tajuk ini yg diterima)
4. Add banner di atas di sidebar blog anda
5. Pastikan ada link
MamaTisya (no link back will be disqualified)
6. Seramai 5 org blogger bertuah akan dipilih melalui RANDOM ORG
7. Sila tinggalkn nama & email anda di cni
8. hanya yang memenuhi syarat-syarat ini sahaja yg akan layak
9. Keputusan akan diumumkan secepat yg mungkin
10. Duit raya tersebut akan di bank-in trus ke akaun bank anda nanti


ratu bedak

ni la kekdahnye klw damia dah jumpe bedak, semalam tgh sebok kemas2 umah tiba2 ank buah aku jerit CIK NA!! tengok damia ni!! ringan botol bedak dikerjakan.bedak mmg kena sorok la xpun letak tinggi2 klw tak mcm ni la jadinye.

Tuesday, October 13, 2009

Convo@UIA

Ahad lepas ktorg g UIA convo adik aku (bawah aku).dia amik Bachelor Of Urban And Regional Planning (Honours). Dia ni mmg genius skit kira paling pandai dalam family la..orang lain takat UITM je..hehe..

Dah la parking jauh gile ka ats bukit menonggek aku menolak stroller damia.dari kul 8-12.30 baru balik gile nye panas UIA nih.Tahniah la kt adik aku akhirnya abes juga dia blaja.mmg kebangaan ma & abah dia ni.



congrats bro!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...