MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, November 30, 2009

citer raya haji

tahun ni raya haji mmg xmeriah (walaupun mmg raya kt KL meriah kan..) sebabnye surau depan umah xwat korban masa ari jumaat, diorg wat ari sabtu.time tu plak ktorg dah kat kuantan so xdpt la tgk lembu kena korban tahun ni.amrul plak keje...pukul 5.30 ptg baru sampai KL.

pakai baju kurung ni pun sebab nk amik gambo je, lepas tu tros tuka baju tshirt.hehe...dah tengahri tu bohsan2 aku ajak mak aku g teman shopping kt JJ Wangsa Maju.hehe..ngan mak aku terjebak menyoping di hari raya.serius aku xpenah wat mcm ni time raya2 g shopping.dah abes g JJ g plak Wangsa Walk Mall.ramai pun..org melayu kita soping ngan pakai baju raya.hehe...

alamak..damia wat slack la..gambo pakai bj kurung elok dah nampak spende plak :)
menu raya:nasi tomato, aym masak merah, kari daging,darca nenas,acar, kek buter (thn ni mak aku wat kek buter dah bohsan mkn kek cekelet katanya+puding laici (aku buat hehe)
hasil soping kt JJ, kasut, baju damia & suar jeans.buroknye baju damia dlm gambo.dah puas cari bj ada ijau2 skit ni, jumpe kt bb kiko je yg ok xstriking sgt kalenye
ni pun bli kt JJ baju kat acardia.nak wat baju sepasang, pink dah ada kain nk cari kain kale pepel plak pasni
ni plak soping kt Wangsa Walk.mmg dah lama cari skirt kale kelabu ni jumpe gak akhirnya

sakit mata

uwa....sakit gile mata ni..mcm nk terkuar je rasa...(merah+bengkak)kat umah aku satu family berjangkit(3 kakak seme kena, anak2 buah, adik2 aku, bb kecik anak kakak aku yg baru lahir tu pun kena juga!),dah la kt opis mgu lepas ada 3 org sakit mata.musim kot ek?

ingat2 aku xkena...tgk2 kena juga.damia pun kena tp nasib baik xsempat nak melarat, time mata dia merah je aku cpt2 titis susu badan (orang tua2 cakap elok utk sakit mata kan)mmg berkesan! 1 malam je damia sakit mata, esoknye dah ok.dah la kena time kt kuantan plak tu...

xmau la tunjuk mata aku yang sakit ni..kang jangkit kat korang plak.hehe...arini aku cuti, tu pasal blog sepi, siang tadi banyak menda nak buat xsempat nk update cite kat kuantan.esok aku nk g kenek, sure dapat mc 2 ari, klw xelok lagi mau tambah lagi mc kot.


Thursday, November 26, 2009

SeLaMaT HaRi RaYa AiDiLAdHa

aku kt opis lagi ni..xcuti pun arini..kat umah xde wat kuih2 raya pun, balik kang je nak wat kek coklat 2bj tu mmg wajib ada la kan..

mcm thn lepas juga la..amrul keje esok..so kami xdapat raya sama la..sebab tu la bagi aku xde la excited sangat nk beraya.esok malam amrul sampai KL pastu tros gerak g Kuantan ada kenduri sabtu& ahad ni.Jadi pada kengkawan yang nak balik beraya tu, hati2 di jalan raya semoga selamat sampai ke destinasi.

Salam Aidiladha dari kami sekeluarga: Nana, Amrul & Damia....

musim orang kawen

Bulan 11 & 12 ni banyak tol orang kawen.dah tu selang 2 minggu dari minggu ni berturut2 sabtu & ahad jadual aku pack memenuhi undangan orang.mcm puteri umno plak.hehe….
Hadiah pun dah bli siap2 tinggal nak cari lagi 3 adiah sebab baru dapat jemputan kan.Ni antara jemputan yg aku dapat setakat semalam.

28/11/2009 - Azhariah@Kedah (budak idaman kat kilang@sungai petani)-ha,sorry xdpt dtg
28/11/2009 - Azmi@Kuantan (kawan amrul)
29/11/2009 - Azmi@Kuantan (kawan amrul) -kenduri blah pompuan plak
29/11/2009 - Rianie@Kuantan (Cousin aku)
12/12/2009 - Fazny@KL (membe aku)
13/12/2009 - Fadli@KL (budak opis)
26/12/2009 -Angah&Jue @KL(adik ipar aku)
27/12/2009 -Fadli @ Perak (kawan amrul)

antara kad yg dapat
4 adiah dah bli tinggal lagi 3 nak bli
Hah!Banyak gile kan??bezznye makan nasi minyak & tgk orang kawen.heheh…biasa la time cuti2 skolah gini mmg musim mengawan la.ekeke..ops!! jgn marah ek bakal2 pengantin.haha..

Wednesday, November 25, 2009

Birthday Marsha & Aqiqah Azzfar

ni ada lagi kes..tertinggal story lama dah gambar ni 3 mgu lepas.hehe..belek2 gambo tgk2 cite ni xposting.gambar ni masa birthday&aqiqah ank jiran selang 2 buah umah.mgm grand la mcm org kawin khemah sampai 3, makanan jgn ckp la..mcm2 ada kambing golek pon ada.ada cite menarik aku nk share ngan korang.

jiran aku ni dah kawin 14 tahun, diorg xde anak, 2thn lepas diorang amik ank angkat marsha nama dia, elok je marsha tu masuk umr 1 thn mak angkat dia pun pregnant..bayangkan 14 tahun tunggu...last2 bila amik ank angkt tros pregnant.ramai org cakap gitu kan..klw dah lama kawin xde ank, amik angkat mana tau rezki dpt ank sendiri.mcm kes ni la.tp menda2 ni seme rezki kan..bila2 allah nk bagi rezki kt kita, kita mana tau.

jadi pesanan aku kt kwn2 yg dah lama kawin tp xdpt bb..bersabar ek korang...jgn cepat putus asa..insyallah satu ari nanti korang juga akn rasa jadi ibu & ayah.cuma masa tu je kita xtau..

baby azffar yang dinanti 14 tahun & birthday girl marsha



Tuesday, November 24, 2009

salam terakhir

malam tadi tengok cite salam terakhir ulangan je pun..dah tu time raya dia siarkan cite ni sibuk braya mana nak dan tengok.sedey nye cite dia..mula2 aku dah ngantok nk tido dah tp disebabkan tgk rosyam nor yg blakon aku mnm nescafe bg xngantuk hehe..last2 nye aku berjaya tgk cite tu smpai abes.


gambar hiasan..ekeke...
gambo ni amik time 2005, time aku koje kt FINAS.nak balik keje time ni tgk rosyam nor lalu depan aku tros aku panggil BANG! nak amik gambo hehe...amik sendiri je guna hanpon tu psl xlawo

Poning wat appraisal

aih..dari last week aku dok wat appraisal xsiap2 lagi ni...last date submit before cuti raya aji ni.poning kapla nk fikir ayat cun2 bagi gaji pon naik cun2 ehehe...amin...hrp2 ada la naik gaji dah tu klw dah wat appraisal apa lagi maknanye tu.. klw xdpt increment dpt la bonus kot.fuh..fuh..hrp2 ada la




Monday, November 23, 2009

Jenjalan @JJ Wangsa Maju

semalam bohsan2 dok umah kuar g JJ Wangsa Maju ngan damia , adik +kwn adik aku.tgh drive tu diah call tanya katne, aku ckp kt JJ cpt2 dia nk join.jadila date yang tak di plan ni.pastu tgk2 PROSPERITY bege dah kuar, peberet aku ni... apa lagi...harus la makan.

pastu ada sale plak utk Jcard member ada less 15% (selected item only).g kat vincci cari kasot xde saiz plak..hage dah murah dah..saiz kecik je seme tinggal, g kt crocodile pon gitu..design yg aku nak seme dah abes saiz 6.last choice je tinggal design lain ada saiz 6, xpela disebabkan kasot boya ni keselesaan yang melampau, aku bli gak la..tp bila dah pakai bole tahan lawa gak la (bagi aku la..ehheeh)

damia mengabiskan curly fries.maveles tol bege ni...tgu amrul blk nk ajk dia mkn lg
tara...kasot baru dah lama xbli kasot.aku suke kale itam tp seme yg lawo2 saiz 6 dah abes.menci!


Friday, November 20, 2009

kenangan dengan si BALQIS

petang2 layan gak cite CINTA BALQIS.bezz gak cite ni kan.ni ada la gambar aku korek2 time aku join rombongan persatuan SENIMAN ke perlis thn 2006 dlu.ramai la artis2 ada time tu.aku paling suke tengok muke eira ni lawa sgt2 dia kt luar.kt dlm tv or magazine nmpk xbape lawa (bagi aku la)tp bila jumpe live mak ai..kulit dia licin nye sgt2 sweet orangnye lemah lembut je.


p/s: sila abaikan aku yg tgh gomok time ni.hehe..malu nye tgk lengan aku yg beso & pipi aku yg tembam tu

kena PAU

Eheh..sian amrul kena pau ngan bini dia.ritu dia ada ckp dia bli nset baru, xde plak ckp nset ni ada WIFI.skali masa kt kluang ritu aku cek2 nset dia tgk ada wifi tros aku cakap dia, awak bagi saya pakai je la…hahah..kt kluang ni bukan nye banyak tempat ada wifi pon.

En.amrul pon stuju je dengan tanpa byk soal hehe..yela utk isteri kesayangan kan…dah tu aku pun tukor la aku punye nset ngan dia nye nset baru.hehe..sayang awak!xpela xde wifi pun awak..janji kita bole wat video call.

nset amrul yang aku pau heheh
ni nset aku pertukaran suka sama suka, sayang sama sayang heheh


Thursday, November 19, 2009

last day@kluang (tertinggal plak)hehe

eh..tertinggal plak cite last day kt kluang aritu.xpe2 ni last la cite psl kt kluang kang orang bohsan plak xde cite lain ke nak cite..ehehe..ari selasa aritu amrul bawa g tempat keje dia, saje wat lawatan ngan damia.dlu penah lalu kt luar je xpenah masuk tmpt dia keje.

damia bergambo ngan heli
mrasa gak damia naik heli walapun xterbang.heheh
posing2 kat hanger
ni kat luar hanger plak
last day makan kt kluang station sampai 3 keping aku mkn! amrul makan 1 je.hehe..
aku mmg pantang nmpk kawasan2 ijau gini benti tepi jalan amik gambo berlatar blakang gunung lambak



Wednesday, November 18, 2009

Kami dah sampai KL

Alhamdulillah..aku & cik damia dah sampai pun KL pagi tadi.gerak dari Kluang kul 1 pagi sampai Kl Central kul 6.25 pagi.cik damia mmg bagos & mmg good girl dia mmg xde wat hal tido je dia dalam keteapi.langsung xbunyi suara.
dari KL Central aku naik LRT sampai umah kul 6.50 pg.malas nk suh sape2 amik sebab aku bawa beg sandang je, beg beso tinggal kan amrul 2mgu lagi dia blk KL aku suh dia bawa skali.tp agk mencabar gakla bw anak sorang2 aku masuk toilet kt LRT bawa skali damia masuk amik tmpt orang cacat nye toilet kan besar..hehe..time dlm train mmg aku xminum langsung sebab aku takut nanti nak terkucil mcm mana nk bawa damia skali yg tgh lena tido tu kan.seb bek xde plak rasa nk terkucil spanjang jalan dr Kluang tu.
ada cite lawak time amrul anto aku dlm train.aku mana tau camne cara dia dlm keteapi tu ingatkan tren tu benti lama pastu dia bunyikan hon ke time nk jalan, amrul elok la lepak jap ngan ktorg, pastu dtg mamat cek tiket, dia tanya mana tiket amrul?amrul ckp eh saya xnaik saya anta je...eh abang! abang kena trn skang tren nk jalan dah ni, elok je budak tu ckp mcm tu tren mula gerak slow2 amrul apa lagi kelam kabut la lari pastu lompat kat ats platform.hahah...lawak2 seb baik tren tu tgh slow time tu.
mmg lena damia tido ats katil goncang2 plak tu rasa mcm dalam buai je kan...hehe ibu dia pun sama lena gak.
6.30 pagi@LRT KL Central.ni 1st time aku bawa damia naik LRT eksited minah ni heheh xsabar2 ajak aku naik padahal tren blom sampai.mcm biasa la dia dok diam2 je very good girl ank ibu ni

Tuesday, November 17, 2009

nak balik dah..

pagi kang kul 1 aku gerak nek keteapi ngan damia.insyallah esk pagi kul 6.30 pagi aku sampai KL Central.dah lama gile aku xnaik keteapi ni.last time form 1 dulu g langkawi.aku amik yg katil nye senang skit biar damia tido selesa.lagipun aku dapat diskaun tiket ni 25% pakai IC tentera amrul.okla bersambung lagi nanti di KL..ehehe...doakan kami selamat sampai.

ibu damia jumpe ibu damia :)

okla seperti yg dijanji ..ni la dia blogger yg aku jumpe b4 ktorg g danga bay...jeng..jeng..ibu damia a.k.a ayu.hehe..mula2 tu segan gak nk jumpe sebab ye la kenal pun dlm blog je kan...pastu bila fikir balik bukan slalu dpt peluang trn JB ni so redah je la...wat muke xmalu ekekek...

konon2 nk singgah kejap je...skali tuan umah yg baik hati ni siap masakkan kami sphageti lagi...(langkah kanan la amrul mmg peberet dia ni...heheh)sius cakap..mmg sodap!pastu siap ada desert lagi ais krim..hehe..tq banyak2 la kt tuan umah puan ayu,encik khai & damia aleesha&damia ayunie and also tq to bibik heheh...

acara wajib bgambo ngan tuan umah bukti ni...eheh

on the way nk balik mata amrul yg rabun ni bole nampak plak auto show kat tapak uptown skudai ni.(ayu..dari time ktorg tgu kat petronas tu lagi amrul dah usha mcm ada auto show je balik nk singgah katanye.hehe..dia minat la menda2 gini)
pastu singah plak Danga City Mall ada Digital Fair mmg teruje ngan barang2 yg murah2 smpai lupe mau amik gambo ni jela skeping gambo kt sini.amrul blikan broadband yeha..pasni aku dh bole on9 kt umah Normal Price menatang ni RM230 tp dapat RM178.mmg dah lama nk bli tgu time ada promotion gini je dah jumpe murah tros rembat la.Ayu tq sebab gtau psl fair ni mg berbaloi dtg JB heheh

Monday, November 16, 2009

Sunday@Danga Bay

semalam ari ke-3 aku kt Kluang.pagi2 tu g bekpes kt Kluang Railway Station.apa lagi pekena roti bakar lagi la..heheh...klw ikut aku tiap2 ari aku nk bekpes sini tp sian plak amrul kang...ari2 roti bakar mau terbakar je kan..ekekek....pastu tros grk g air itam bli bantal+toto dia gambar xamik plak sebabnye panas terik sgt amik brg yg nk bli je pastu tros gerak.
actually b4 smpai JB ni aku ada singgah umah sorang blogger kt skudai tp tu nanti aku cite kena wat en3 khas.heheh...pastu ktorg g Danga Bay saje jalan2 cari pasal.dari kluang ke danga bay ni adala dlm 1jam.

bole tgk je la...singapore dari jauh





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...