MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, December 31, 2009

new year giveway



CANDID PHOTO CONTEST


hehe..ni last minit punye keje ni.tarikh ttp arini tapi xde plak cakap pukul brapa smpai tgh malam kang ka kot.
gambo ni time kenduri kawen adik amrul minggu lepas.ntah bila masa membe amrul amik gambo ni aku pon xtau hehe..lawak gile muke amrul limau tu masam hahaha


NOTTI FACE GIVEAWAY

STICKY MODE UNTIL 31/12/2009
klik sini utk maklumat lanjut
SILA BERIKAN NAMA ANAK & IBU/BAPA, TARIKH LAHIR DAN UMUR SEKARANG
SERTA CERITAKAN SERBA SEDIKIT MENGENAI GAMBAR...
Nama Anak: Nurul Damia Amnan Bt Mohammad Amrul Fazlee
Nama Ibu: Fauzana Ismail
Tarikh Lahir: 13 April 2008
Umur: 1 Tahun 8 Bulan
gambar ni time damia tengah gurau2 dengan ayah dia, ayah dia dok ejek2 damia skali dia tros ikut! pastu sampai skang melekat klw dia panggil aku Ma..Ma..pastu bila aku jawab ye saya...tros dia wat gini hehe notee sungguh

luahan perasaan tahun 2009 :(

Sudah sudahlah…

Aku xtau la ada ke tak orang nk baca luahan hati aku ni.xkisah la orang baca ke x, janji aku nk luahkan perasaan aku yg dah lama terbuku ni….

Kenapa ek?orang ,masih xfaham keadaan aku ngan amrul?kenapa sampai sekarang nak masuk tahun ke-4 perkahwinan kitaorang masih ada lagi orang yg sibok dok tanya2 soalan yg mmg aku sendiri pun dah malas & BENCI nak dengar & jawab.yang antaranya


kenapa xnak pindah duduk dengan amrul kt kluang?
Sampai bila korang nak mcm ni sorang dok kluang sorang dok kl?
Bila nk blaja berdikari klw macam ni?
Amrul xdapat keje kat KL ke?or tak dapat minta tukar ke?
Tak rindu ke?jarang jumpe?

Kalau dulu mula2 kawin aku xkisah nk explain tp sekarang aku dah penat.Apa diorang ingat aku suka ke duduk berjauhan mcm ni?sedangkan ada antara korang yg kenal tinggal 2,3 hari ngan suami sebab outstation pon xtahan rindu kan?inikan pulak aku yg berkesempatan jumpa dengan amrul sbulan sekali je..kalau nasib baik 2 mgu sekali.

Ye..mmg aku teringin nk rasa kehidupan suami isteri mcm orang lain..yang rutin harian dia buat sarapan, masak utk makan malam utk suami,basuh baju, gosok baju suami, sambut suami balik keje.aku mmg nak sangat rasa mcm tu…maksud aku rutin harian bukan rutin bulanan mcm aku yg hanya jumpe amrul sbulan sekali saja.
Tak perlu la aku nak jelaskan sebab apa aku xboleh ikut amrul buat masa sekarang banyak benda yang kena fikir sebelum aku buat keputusan.biarlah kami berdua je tau sebab2 tu & aku pun dah malas nk share reason kitaorang tu..aku dah malas! PENAT!

Aku penah terasa kecik hati dengan kata2 seorang insan yang cakap sampai bila nak duduk dengan mak?klw mcm ni mcm mana nk belaja berdikari?apa dia ingat aku duduk berjauhan mcm ni aku tak berdikari ke?aku rasa aku lebih berdikari daripada isteri2 orang lain yg duduk sekali dengan suami dia.

Sebab apa?dah nama pun amrul jauh so semua benda aku kena buat sendiri (ye mmg btol aku duduk dengan mak aku)tp dia takat tlg apa yg perlu je..yg lain aku handle sendiri, anak sakit tengah2 malam, aku xde susahkan sapa2 nk suruh hantar pergi klinik, aku sendiri yg akn drive even jam menunjukkan pukul 2 pagi.(bila dlm situasi mcm ni la yg buat aku sedih sgt…terus teringat amrul sebab damia sakit tp ayah dia xde)

Kadang2 aku sedih sgt dengan kata2 orang2 yang sedap mulut ni kan..bila bercakap tak jaga hati&perasaan orang lain.aku bila dengar je soalan2 yg lazim org tanya aku tu kan, mula la aku rasa menyampah rasa nk tumbuk2 je muka orang tu.xfaham2 nak juga lagi tanya soalan yg aku muak nk jawab & yang paling sedihnye ada salah seorang ahli keluarga (bukan ma/abah aku) yang dari dulu asik duk ungkit2 cakap aku ni nama je dah kawin tp amik kesempatan duduk dengan mak aku so that aku xpayah susah2 masak sebab mak aku dah sediakan semuanya.yallah…sampai hati dia cakap mcm tu kan…bila “dia” tiba2 bersuara pasal menda ni tu yg tiba2 aku boleh jadi kurang ajar.aku sgt sensitive la pasal menda ni

Mmg sebelum ni aku xpernah amik port apa orang nak kata.tapi masalahnye sampai sekarang soalan2 tu tak pernah berhenti dari disoal.biarlah…aku xkisah apa orang kt luar tu nak cakap apa pun..apa yg aku tau, aku tetap hidup bahagia walapun keterbatasan waktu antara kami.

Jadi kepada manusia2 tu aku harap sangat aku tak kan dengar lagi soalan2 tu lepas ni, klw xde announcement dari aku psl pertukaran keje amrul or aku akan pindah sana ke maknanye selama itu la aku tetap mcm ni BERJAUHAN.aku sendiri pun xtau sampai bila mcm ni..hanya allah yg tahu & aku akn terima apa yang ditakdirkan utk aku.

Yallah…berikan la aku kekuatan untuk mengharungi hari2 yang bakal mendatang.semoga kau permudahkan segala urusah harianku yaallah…amin..

Sekian….
ditaip pada 30/12/2009 12p.m

Wednesday, December 30, 2009

Tupai Tupai

alamak..terlupe plak cite ni sebok publish cite kawen2 je kan...xingat plak gambo ni.ari jumaat lepas amrul ajk g pavillion nk tgk snow.ktorg kuar dah pkl 8.40 skali membe amrul yg ada kt pavillion tu ckp snow show stat kul 8-8.30 je...melepas la nk rasa snow turun..

pastu xde arah tujuan..jalan2 pusing2 mengabiskan minyak kete ehehe...aku plak lapo time tu,ajk amrul makan.(kebetulan time tu ktorg kat jln hang tuah)aku teringat setamboat kt tupai2 tu pastu saje la mulut aku ni gatal cakap eh kita xpenah lg kan mkn steamboat kt tupai2.elok je aku ckp mcm tu amrul tros ajk hah..jom kita g tupai2.mak aih...dan2 tu hasrat isterimu dipenuhi.hahaha..cayang la awak.

sebenarnya aku dah lama nk ajk dia mkn steamboat kt sini,dulu time pregnant ada skali dtg sini tp time tu xde steamboat ni, tp sebabkan amrul kena pantang makan seafood tu yg aku malas nk ajk.tp sejak memenjak sakit dia dah ok skit, ni la kali pertama dia langgar pantang mkn udang.huhu..hrp2 uric asid awk tu xnaik gila2 la ek.

wah mmg bez gile steamboat kt sini RM28/head memacam jenis lagi banyak dari steamboat kt restoran nelayan & restoran sabak.pastu dia ada kuah special ktorang amik tom yam kelapa (dia guna air kelapa utk wat tom yam tu)rasa mmg mebeles la...paling sedap setakat ni kuah dia

see..banyak choice kan?
gambar tuan empunye diri wajib ada
damia tgh makan mee xmo org suap
bz manjang ngan tipon dia
perut dah kenyang masa utk balik
wah memancar2 lampu

Tuesday, December 29, 2009

selamat pengantin baru palee & ina

sabtu lepas habes je kenduri adik amrul ktog tros gerak g ipoh sebab ari ahadnye kawan amrul kawen (pantin lelaki) yang bezznye aku xkuar pon kamera cap ayam aku.sebab membe amrul bawa dianye DSLR so memasing mcm jakon la try DSLR hahaha..pastu amrul plak jakon nk berposing mcm2 haih..layan ke jela..

wat palee&ina selamat pengantin baru...semoga berbahagia hingga akhir hayat
pantin tgh siap2 kt umah pompuan
lawa gambo ni kan..dslr meh..mest la lawa
budak kecik tu suh pantin comolot his..pandai budak2 jaman skang hahah!!!
bukti ktorg datang
xde keje...
cik damia
wat aksi slow motion kuarkan keris dari sarung hehe...

Monday, December 28, 2009

Selamat pengantin baru Angah & Jue

jumaat lepas akhirnya..angah&jue slamat dinikahkan.(pantin laki ni adik amrul).amrul cam biasa la keje..aku call dia tanya xbole ke minta blk awl?dia ckp xbole..so aku pegi la bawa ma&abah aku ngan damia skali.sampai je umah pantin pompuan tgk2 amrul dah ada kt sana.Ciss! kata xbole balik.pastu bukan nk gtau aku plak tu dpt blk awl.tgk2 dah tercongok kt sana.

ari sabtunye plak majlis persandingan kt dewan tan sri mahfuz khalid.serba ijau...baju aku & amrul disponsor oleh MIL baju damia je aku yg sponser hehe...ok la xbole nk tepek banyak2 nk tgk lagi gambo2 pantin bole masuk fb aku.nanti tgk kt blog pantin pompuan pon bole..yg aku paling suka gambo2 kt dewan seme lawa2 sebab kwn amrul yg jadi cameraman ktorg (over ok..bukan pantin je ada cemeraman ktorg pon ada cameraman)hehehe...

sah!
seisi yg ditunggu2 oleh seme pantin hehe..
gambo bramai2
dua menantu en.ramli & pn.amnah :)
posing kt luar umah
damia tido plak time ni
gambo ngan family&sedara
pantin lama merampas takhta hehe..
bersama ipar2 aku
kami & pantin
sesi gedik2
sawan pelamin ahaks
kat pintu gerbang
suka gambo ni
candid from gafcredit to gaf for this lovely pics.klw ada gambo yg xlawo tu amik pkai kamera cap aym aku la tu.hehe..klw gambo yg lawo2 tu seme gaf punye Nikon DSLR.em..bila la ek dpt sebijik DSLR?amrul cam bg hint2 je tu hahah..

jalan2 ipoh jumpe awok...heheh

arini aku cuti..letih la mlm tadi br smpai dari perak.sebelum aku mula kan cite pasal kenduri kawen ari sabtu & ahad, meh aku stat ngan cite ni dulu.gambo2 lain kena edit dulu b4 publish.ari sabtu lepas abes je kenduri adik amrul ktorg tros gerak g ipoh.

sampai ipoh pon dah malam..perut pon dah lapa singgah la makan kt tepi dataran ipoh tu.tengah dok makan tiba2 nampak sorang yg mcm aku kenai je...time dah abes makan aku pon singgah meja dia ckp nak amik gambo

nak tau sape orang tu?
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


yes..awok..hehe..time ni dia tgh makan tros aku ckp aril, sorry kacau ek.nk amik gambo bole?ank saya ni suka sgt ngan lagu aril (yes..mmg damia suke gile lagu menatap matamu tu)time dah abes amik gambo aku suh damia salam.damia pon salam siap wat flying kiss lagi! aril tgk pon tkejut dia cubit2 pipi damia pastu seme kt situ cakap ala...pandainye..hehehe (time tu aril ngan kawan2 dlm 10 orang 1 table)damia plak aku tengok bole sengeh2 mcm tau je aril tu sapa hahaha...
this pic taken by Gaf using Nikon DSLR D50

Friday, December 25, 2009

SELAMAT BERCUTI SEME...

wah..bez gile kan..minggu ni dah 2mgu public holiday jatuh ari jumaat.mgu depan plak new year jumaat lagi..4 ari je keje seminggu.sure ramai yg g cuti2 malaysia kan..yela hujung2 tahun ni, cuti skolah plak tu....

aku gak yg xg mana2.ada pun esok ptg pas abes kenduri adik amrul ktorg tros gerak g ipoh sebab kawan amrul kawin ari ahad ni.so kepada kengkawan yg plan nk g bercuti2 tu selamat bercuti hati2 bawa kete ok.smoga slamat sampai ke destinasi...

ok la sempena ari krismas arini meh layan gambo2 ngan christmas tree kat the curve gambo peram 2mgu lepas..heheheh



angel ni bukan patung tau dia orang.lama gile dia bole stay gitu je xgerak2



Thursday, December 24, 2009

De'deaH collections

ni entry tolong kawan namanye.hehe..ok aku nk tunjuk skit ni la tudung2 yg deah beli time aku sebok ikut dia g JLN TAR selasa lepas.dia xde juai online..dia juai kt opis dia je..laku gile mcm goreng pisang panaz.

tp kalau ada la antara korang yg berminat nk membeli sila la hubungi deah no tipon & email ada kt bawah nun aku bagi.pandai2 la korang deal ngan deah ok..aku tolong ikhlas je..tp tiba2 tuan tokei tudung bermurah ati nak banje aku makan steak ehehe..rezki jangan ditolak...musuh jangan dicari..hahaha!!

ok sila la cuci mata...klw korang nk beli tu ada code +price (price xtermasuk delivery charges tau)





anda berminat?sila hubungi deah: deahdarling@yahoo.com.my no tipon 012-6742787
p/s: harga2 di atas nun blom masuk kos penghantaran ek..bape kos penghantaran?korang deal la ngan deah.slamat berurus niaga...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...