MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, February 24, 2010

damia : 1 tahun 10 bulan


Dah lama aku xupdate cite pasal damia kan..ok la kali entry khas pls damia aje.Skang damia dah 1 tahun 10 bulan (kejap nye aku rasa..bulan 4 ni dah masuk 2 tahun) dah bole sgt dah klw nak jadi kakak…damia pon suka nau bb, Nampak budak2 baya dia pon dia panggil bb..klw g shopping complex jumpe bb siap la dia jerit panggil bb tu.

-skang bila ayah damia nk balik dia sure nanges dulu mcm xde perasaan je, stiap kali amrul babai di, dia babai balik tp skang idok la..dia mlalak2 nk ikut klw amrul nk balik

-dah kureng susu botol,kdg2 je bagi tu pun bila dia minta.

-sangat suka mengajuk ckp orang (so xleh ckp menda bukan2 depan dia)aritu dia dengar aku ckp BANGANG dia pon cakap ANGANG! & lg satu dia suka ngajuk AUU PAPE (tau xpe)

-pandai nyanyi lagu air pasang dalam…dia sambung hjg2 je la..”KOKOK MUNGE ELOR…ANAM EPI NTAI….” Part aku nyanyi ITIK BTELOR damia sambung “AYAM TETAS”heheh…sgt menghiburkan hati klw dgr dia nyanyi lagu ni.

-klw g jalan2 time amrul ada, xbole langsung klw amrul hilang dari mata dia mula dia ckp ABAH MANA???berjuta2 kali (dia still panggil abah la..si amrul plak suh panggil daddy ntah caca marba abes

-pantang Nampak petronas.nanti dia ckp MA NK GULA…(gula2) & DUIT (agknye dia slalu tgk aku withdraw duit kot asal nmpk petonas dia ckp DUIT hehehe…

-still xmau dengan orang lagi (jgn hrp la nk dukung2 dia ek..mmg dia xmau..kwn2 aku ngan DEAH sorang je dia nak…klw tgk gambar deah dlm lappy mula la deah..deah…ngan mak amrul pun dia xnak apatah lagi dengan ayah amrul (mmg takut btol dia ngan atuk dia)

-damia xpanggil pon aku ibu dia panggil MA (aku panggil mak aku MA, psl orang klantan kan panggil MA)agknye damia tiru aku kot..

-sangat suka iklan2 kt tv nak2 iklan2 yg ada budak2, kdg2 tu dia hafal iklan tu blom pon orang cakap dialognye dia dah cakap dulu –mcm contoh iklan syampoo (model tu ckp buat rawatan rambut ke??) damia dulu akn cakap sebelum model tu cakap (TAK LA…)

besar dah..damia ni kan..ramai kawan2 yg tanya bila mau bg adik kat damia?hemm...wat sementara ni aku blom fikir lagi nak tambah ahli keluarga...dengan keadaan kami yg berjauhan mcm ni kan...faham2 je la..susah klw dah ada ank 2 tp aku still sorang menguruskan damia...tp xbole ckp juga kan...kot2 aku ckp xmau2 lagi tiba2 ada rezki allah nak bagi..aku terima je










20 ribu orang memberikan idea bernas:

[-suziey-] said... [Reply to comment]

dh besar dh damia..xpela nana..tunggu 3 thun nnt pn ok gk..mane tau by tht time amrul dh dok dekat2..hehe

Afne said... [Reply to comment]

sekejap je kan nana.. cantik2 gambo damia. tu kt kuantan ker?

mama.. damia nk adik! hahaha

Ibu Ayra said... [Reply to comment]

kejap je kan nana.... anak2 kita dah nak masuk 2 tahun n dah makin bijak... suka nengok gambar2 damia dlm entri nih... pandai posing (mcm ibu dia, hehehehe)

Hezesuze said... [Reply to comment]

sayang bini tinggal2kan....ahaks!
bukan akak ckp tp pepatah melayu ckp...muhahahaha

lia said... [Reply to comment]

pandai damia posing....

da nk bg damia adik kah itu?

mama tisya said... [Reply to comment]

tklama dh nk busday to u damia...die excited tk nk tiup lilin...tisya dk prektis skarang...nyanyi lagu busday to u je sambil gaya tiup lilin ..tu hints soh wt busday tu...ehheheheh

oo suka ngan deah je ye...

bdk2 mmg suka ngikut apa org dewasa ckp kn..

Manjakusayang said... [Reply to comment]

seronok kan nana bila tengok anak membesar. Husna pun suka menyanyi. Macam2 lagu dia nyanyi. Paling suka lagu mcdonal. Kalo lagu melayu lagu lagu adam dan hawa tu... ataupun aku bukan superman! hahaha

zura@iwan said... [Reply to comment]

dh masuk 2yrs yer....sat je kan masa blalu...

makin bsr mcm2 dh pandai yer...bagus la cm tu. naseb baik dia x minta kt ko bb plak..

Nana said... [Reply to comment]

kak suziey-mcm tau2 je tempoh 3 thn lagi kemungkinan beso amrul duduk KL heheh

Nana said... [Reply to comment]

afne-ahh tu la skejap je dah ebso kan
yes tu gambo time kat kuantan guna membe amrul nye dslr huhu bila ntah nk rembat satu

Nana said... [Reply to comment]

ros-tu la nye makin ari makin bijak dh bole sembang2 wat kawan.ehehe..
damia mmg sporting suh je posing mcm mana dia mesti buat tak pun kita tunjuk kat dia mcm mana nk posing sure dia ikut

Nana said... [Reply to comment]

kak heze- klw tak sebab koje idok di tinggalkan bini kesayangan nih heheh

Nana said... [Reply to comment]

lia-dia bab2 posing mmg senang suh je dia buatnye hehe
he..ko ni blom lagi la...blom difikirkan ke arah itu

Nana said... [Reply to comment]

eryn-haha tisya pon dah praktis lagu bezday ek damia suka gak nyanyi lagi bezday nak2 time bezday kita dulu kan lepas je ari tiup lilin tu esknye dia sebok dok nyanyi lagu bezday tp dah lama xdgr dia nyanyi sebab xpenah g bezday orang hehehe

ahh la ngan deah je dia nak time g melaka deah masuk blk air pon dia nak ikut hehehe

Nana said... [Reply to comment]

kim-hahah sama la damia suka gak lagu superman tu skit2 AKU...skit2 AKU...hahahha

Nana said... [Reply to comment]

zura-tu la aku rs sakit beranak tu teringat2 lagi mcm baru je branak heheheh.dia lom pndai minta bb tp klw aku tanya damia nk bb ke?dia ckp NAK eheheh

~ana~ said... [Reply to comment]

damia sgt comel..kiut..

Nana said... [Reply to comment]

heeheheh tq ana

wantie said... [Reply to comment]

Damia dah nak masuk 2thn yer...

Tak pa la nana 2 thn still ok lagi.. may be one or two year more tambah lagi satu... kik kik kik

Nana said... [Reply to comment]

wantie-ahh dh nk msk 2yrs dah..
hehe 1 or 2yr?3 or 4 yr la kot...ekekekek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...