MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, February 23, 2010

Kuantan : edisi mandi manda @sungai pandan waterfall

lepas abes kenduri kawen kami konvoi beramai2 5 kete semenye mau g mandi kt air terjun Sungai Pandan kat pancing, kuantan.dari umah pengantin dlm 15 mnt gitu je...mmg bez gile psl panas terik kan (nak2 skang kan musim panas) aku dengan xsabarnye nk mandi siap salin baju dlm kete je..ngee..lama gile siot xmandi sungai...

nak masuk sini kena bayo sorang RM2, dari parking nk ke air terjun jauh gak la menapak.tp bez gile psl dia buat mcm kolam (mcm kat hutan lipur templer park).aku bg damia mandi sampai puas smpai biru bibir hehe..sampai dia sendiri minta naik hahaha..baru tau sejuk xsejuk.selalu
klw g mandi2 aku celup2 skejap je amik kan..ehehe

dah abes2 mandi seme kelaparan, pastu diorg call pantin ckp nk singgah makan lg skali hahaha..xmalu nye muke..makan 2x kekeke..dah tu kami kan org jauh..sure la tuan umah layan nye permintaan kami hehe....walaupun trip ke kuantan ni 2 ari je (kira 1 ari stengah la..psl
jumaat smpai kul 3pagi) tp serius ckp sgt2 seronok dpt kumpul ramai2 gini.










nk tgk gambo2 lg ada kt FB sila la ek

38 ribu orang memberikan idea bernas:

ita cutevirus said... [Reply to comment]

nana....

cam same je lokasi kite... hahahahah... ita pun pegi pancing jugek... ala, tp ita takde gambor kat air terjun..

yang ado cume gambor tiket jerk... huhuhu...

Nana said... [Reply to comment]

ita-bila pegi sini?la...asal xamik gambo?cantik gile air terjun dia kan

ita cutevirus said... [Reply to comment]

nana,

ita pegi ari senin lepas time raye cine... penuh giler orang... padat sangat... tempat yang nana mandi pown ramai jugek...

walaupun ramai, air tetap sejuk... huhuhuhu... takde orang yang sudi nak snap gambor kitorang... ehehhehe...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

pernah gi sini...masa study2 dulu...masa tu ader buat kajian kat sini...tapi tak mandi pun..

bestnya mandi ....dah lama tak mandi air terjun ni..nak2 pulak ngan member2..memang happening betul.

[-suziey-] said... [Reply to comment]

hahaa lawak wei..siap pth blik umh pantin nk mkn..ekek:p bijak2:p

syiok woo mandi sungai di kala kepanasan terik

lia said... [Reply to comment]

wowwww serius lawa air terjun nih.... air pon nmpk dalam, puas berenang 2...

MrS. F!zA@MaMa DaRwiSy said... [Reply to comment]

wowie...seksi pic pertama tu..ahaks..

best mandi kt air terjun..dh lama xp..

mandi sini lg best dr mandi laut..hehehe

SyaNa said... [Reply to comment]

cantek la air terjun ni
tenang jek..siap ade kolam gitu tak la bahaya sgt kan
sesuai la utk budak2

tauke-minyak said... [Reply to comment]

uishhhh, best nih kalau dpt men air terjun musim2 panas nih... mesti mcm takmo balik...kan?

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

nana,

ari ahad tuh akak pon pegi gak air terjun sg pandan tuh.. akak siap buat BBQ lg tau.. klu idak nana bulih join skali...

Ibu Ayra said... [Reply to comment]

nana, tauke-minyak tu ID husband ros...ros terlupa nak tukar ID blogger tu tadi...hihihi

Nana said... [Reply to comment]

ita-pergh kalau ramai sure penuh parking ka ntah2 kena parking jauh tu.time ktorg pegi xla ramai org ala..nape xset je camera tu ltk ats batu amik gambo kami slalu wat camtu klw xde org nk snap

Nana said... [Reply to comment]

ayu-sama la dah lama gak xmandi sungai ni.mmg sonok dpt bkelah ramai2 gini

Nana said... [Reply to comment]

kak suziey-hahah tu la pasal..amrul la nye idea dia ckp apa kta kita suh diorang siapkan makanan utk kita pasal kitorang nak balik kena lalu depan umah pantin hahah...time pg kali ke-2 makanan dah kemas dah..diorg bw kuar blk bg ktorg makan heheh

Nana said... [Reply to comment]

lia-mmg lawa...time aku tgk je tros aku ckp wow...lawonye dengan skuat hati hahah eksited gile tgk air tejun
ahh mmg puas berenang air dia dalam & dia ada wat kolam besar utk dewasa

Nana said... [Reply to comment]

fiza-haha seksi menda..btol2 kita lg suka mandi sungai dari laut, laut melekit2 masin plak tu tp klw mandi sungai xbole lama la sejuk

Nana said... [Reply to comment]

syana-ahh ada kolam utk budak2 & dewasa ritu pon nyaris ada ank org lemas depan mata aku ada ke dia bior ada dia msk tmpt dalam terus si bapak tejun slamatkan ank yg lemas dah naik ats tipon dia rosak masuk air

Nana said... [Reply to comment]

kak zue-kami pegi ari sabtu.hehe klw pg ari ahad bole join makan haha

Nana said... [Reply to comment]

ros-hehe ingtkan sape tadi tu.tu la musim2 panas mcm ni mmg siok mandi sungai tp tu la panas mcm mana pon air tu ttp sejuk mcm air batu xleh gak nk brendam lama ketaq!

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

kitorng pon gi mandi manda kat sini tapi gi ari ahad..hehe

nway, gmbar korang cantik2la..sgt jeles!!ktiorng tk gmbar2 sgt pon sbb malas amik kamera dlm beg..rugi2x..=p

zh-ena said... [Reply to comment]

cantik la air terjun belakang nana tu

smiley said... [Reply to comment]

waaaaaaaaaa....sedapnye mandi manda sungai~~ nak nak ngan musim skg nih kan...tengah panas...best tuh rendammmm....

regards,
Triplesmiley

zura@iwan said... [Reply to comment]

bsr betui haku tgk air terjun kt cini....air dia jernih jerk...

pstt; picca ko lompat tu....awat x buat ko lmpat dlm air..hiksss

Nana said... [Reply to comment]

lily-klw ktorg g ari ahd sure terjumpe kan hehe.gamabr tu lawa2 pasal guna DSLR tp membe punye kita bawa gak kamera sendiri tp xkuar kan pon sebab ada kamera bez hehe

Nana said... [Reply to comment]

ena-serius ckp mmg terpegun bila nampak air terjun ni lawa gile

Nana said... [Reply to comment]

smiley..hye salam kenal

ye la mmg btol pon musim2 panas gini kan mmg bez mandi sungai

Nana said... [Reply to comment]

zura-hang mxm tau2 je aku suka amik gamba lagu tu kan..hahah sebenarnya mmg aku ada amik gambo melompat tp gambo tu xjadi blur aje..hehe..aku ada ajk amrul amik gambo melompat sama tb tiba2 dia segan pasal seme kwn2 dia bawa bini masing2 kan depa dok gelak2 je time kami posing heheheh

UnGu VioLet said... [Reply to comment]

wah.. syoknyerrrr... rindu nak mandi manda mcm nie kat mesia..

Nana said... [Reply to comment]

ungu-ala..sian xpe nanti blk msia mandi puas2 ek

mama_umar said... [Reply to comment]

bestnye weh tgkk..rasse sejuknye smpi ke sini hah,hehehe

Nida said... [Reply to comment]

salam Nana..

Waterfall ni ngan umah akak tak jauh dalam 20 minit je.. klu akak ada boleh gak kita jumpa.. takpelah Insya Allah suatu masa nanti

Nana said... [Reply to comment]

zt-tarak tipu mmg sujuk punye

Nana said... [Reply to comment]

kak nida umah kt area mana?dekat je la tu klw 20mnt dari umah.
insyallah...ada jodoh kita jumpe nanti

aZuRa AhMaD said... [Reply to comment]

bestnya nana..mandi manda..time2 panas nie..

Nana said... [Reply to comment]

kak zura-tu la nye musim2 panas skang mmg mencari air2 sungai la nk berendam kang nk berendam kt umah mahal plak bil air heheeh

wantie said... [Reply to comment]

memang best dapat mandi manada time panas panas ni..

Nana said... [Reply to comment]

wantie tu la nye time ni la bez klw nk berendam

Aziela said... [Reply to comment]

Salam Perkenalan. Menarik posting2 kat sini. Dh follow...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...