MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, February 12, 2010

lunch with deah & ina @ayam penyet ria

hee...ni lg 1 cite peram jadi tapai, ni pojek isnin lepas ni...sebab banyak sgt gambo yg lom publish kan...so kena ikut turn la..last minute je ni plan ngan deah nk lunch sesama.so aku ajk deah try mkn ayam penyet pasal aku pon blom penah try kan.

xjauh pun kedai ni dari office aku, bangunan dia bertentangan ngan Wangsa Walk Mall, dlm mall pon ada ayam penyet tp aku nk try yang ni dulu lenkali bole try dlm WWM plak.klw nak tanya aku sedap ke x?aku rasa sedap la kot..sebab tengah lapo kan..seme sedap.hehe...tp xtau la tmpt lain rs mcm mana, tp okla..dia nye kerak2 ayam tu sedap + dia nye sambal.

menu bukan ada ayam penyet aje, ada lala penyet,udang penyet,mcm2 la
harga utk satu set ni RM7.90 xmasuk airaku & deah sama2 oder ayam penyet nk try...
tokei tudung yg masyuk...deah banje aku lunch ni heheh tq weh..
muke happy dibelanje deah hahahha
baru je nk makan ngan deah ternampak ina msk kedai ni,tros ajk dia join ktorg.yg lawaknye ina mcm tau2 je aku nk makan kt sini,hehe...sebelum lunch tu aku mmg plan nk ajk ina tp tgk ym dia xon plak...nk sms bz plak terlupe..hehe skali terjumpe gak kt sini.opis ina ni lg dekat selang 3,4 je ngan kedai ni (kami bukan 1 office)

28 ribu orang memberikan idea bernas:

[-suziey-] said... [Reply to comment]

perghhh layan btl ayam penyet ni..adeiii..

juelee said... [Reply to comment]

ayam penyet nie popular di sarawak...ari tu masa g brunei singgah sarawak, ada makan kat sana.. memang terbaikkkkkk la sedappppppppp giler ayam die cuma ulam-ulaman tu banyak sgt hahaha i dont like vege... hhohoho

MrS. F!zA@MaMa DaRwiSy said... [Reply to comment]

nape nama ayam penyet eh??hehe..
boley try kalo btol sodap..hehe

Nida said... [Reply to comment]

Salam..

Kak Nida tak pernah try lagi ayam ni.. sedap tak ek?

mama tisya said... [Reply to comment]

ooo ayam penyet ria..ada nmpk aritu dr dlm Wangsawalk..yg dlm wangsa walk tu ayampenyet-AP...ingt nk try gk nanti..tp takat ni yg sedap waroeng penyet

Nana said... [Reply to comment]

kak suziey-br je try ni selalu dok tgk org makan tingin plak

Nana said... [Reply to comment]

jue-ha kt serawak belah mana?bole la try bulan 4 ni mau ke serawak sama la kak long xsuke vege juga..heheh

Nana said... [Reply to comment]

fiza-ntah la ek penyet tu dalam bahasa indon xtau plak apa makna dia.tp klw kena tmpt yg btol2 sodap mmg meveles la...penah dgr org ckp kt area kg baru apa ntah nama kedai dia sedap situ

Nana said... [Reply to comment]

kak nida-bole tahan gak la..ayam dia lembut & sambal dia sedap ala2 sambal belacan tp bukan sambal belacan.tp tu la makan ni dia xde kuah so saya oder je sup kosong bg ada kuah sikit

Nana said... [Reply to comment]

eryn-yg kat dalam WWM tu mcm ramai sgt org time lunch takut xde seat plak tu psl kita mkn kt luar.wareong penyet tu kat mana plak

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

berderet entri mkn jer yer .. masa kt bandung menu nie mmg femes .. sedappppppppp ;-)

wantie said... [Reply to comment]

macam macam nama restoren yg ko jelajah yer nana. Naper semua restoren tu hanya ada kat KL JA!!!!. ish.. ishh.. jelesnya haki ni.

nanti aku nak habaq kat pengurus restoren tu suh dia bukak sebijik kat sebelah umah haku. kahhhhhhhhhh

zh-ena said... [Reply to comment]

ena pun pernah mk ayam penyet nie sebelum nie..rasa dioa so so la

mungkin lain tempat lain rasanya kan

mama_umar said... [Reply to comment]

ade ayam penyet ni kt bangi,tp lom penah cuba

Hezesuze said... [Reply to comment]

aduh sana sini duk citer pasal ayam penyet ye..huk3...

sbbnye akak lom try lagik...tp adik akak almost every weekend terjah ayam penyet kt sunway....huhu

xpe nnti akak terjah...ahaks!

Lyz ^ EroL said... [Reply to comment]

waaa...cm sedap jek ayam penyet tuh...lg2 bila ada org blanje kan kak nana..kekeke

zura@iwan said... [Reply to comment]

ni la ayam penyet yer...sedap nmpk

Nana said... [Reply to comment]

kak diana-wah klw kt bandung lg original la kan

Nana said... [Reply to comment]

wantie-hehe..ala lenkali bila2 ko dtg KL bole try seme makanan yg xde kt penang.

Nana said... [Reply to comment]

ena-ramai yg ckp sedap tp yg kita try ni samala mcm ena ckp so so je tmpt lain xtau la rs mcm mana kan

Nana said... [Reply to comment]

zt-ha..apa lagi weh terjah la try..

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-ha..kat sunway ek?ada membe penah suggest makan kt situ, aritu dah nakpegi tp jln jem gile xjadi g mkn aym penyet sunway.katanya mmg sodap

Nana said... [Reply to comment]

lyz-itu mmg standed klw org banje menda tak sedap bole jadi sedap hahaha

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

ko kan nana
eii.. saje jer tau bg selera aku membuak - buak time bunting nih..
tpi aku konpius jugak ni
ko ade isi meh?
ekeke...
asyik makan jer aku tgk..

mama tisya said... [Reply to comment]

waroeng penyet tu kt the curve...ada msk jln2 cari mkn tp maria tungku sabri p yg kt spore tk silap

aZuRa AhMaD said... [Reply to comment]

sedapnya...ermmm....lapaqlah pulak..

Nana said... [Reply to comment]

ayu-ada isi?isi perut ada la..ekekek..ntahnye aku ni tgh gile makan arr skang xpe arr blasah je la xkuasa aku nk diet2 hehe

Nana said... [Reply to comment]

eryn-oo the curve ek bole la try nanti hehe tq 4 the info

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...