MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, February 8, 2010

Penang : Bukit Bendera & Batu Feringhi

ok sebelum aku cite psl jalan2 kt bukit bendera aku wish congratz kat adik ipar aku ni ha..angah & jue sebab br je received sms from jue kata dia pregnant.hehe...kak long tumpang happy..take care tau..lg 9 bulan damia akn ada kawan..tembakan tepat pada sasaran...muahaha...kata ank askor..ngeh3x

ok sabtu lepas, abes settle kemas2 umah baru MIL kami pon kuar berpoya2 ronda penang.rombongan 5 org je...ops silap2 6 la kot kan..psl time ni dh ada bb dlm peyut jue, baru arini je tau hehehe....kali ni en3 aku agk meriah dengan gambo2 psl aku suke seme gambo klw bole mau tepek semenye skali.gambo2 ihsan dari DSLR jue&angah.kami tumpang posing je hehe...

perjalanan bermula dengan menaiki tren yg agk lembab, yela xla laju mcm LRT kt KL, tp ada 1 persamaan ngan LRT STAR yg kt KL dia ada tukar2 train heheh....
kami sampai dipuncak dlm 30 mnt berkereta api agk panas sebab xde ekon ada la kipas tp sebab org dlm train pun penuh...kipas mcm xbape rasa
dengan muke yg sgt teruja dpt bergambo ngan DSLR org aku pon posing2 xingt haha...
dengan jue pun terjebak posing gile2 hehe..bez2
dari as bukit ni nampak la pulau pinang....lawa seh..viewnye rs xmo trn
kami ber3 yg 1st time smpai bukit bendera
kami keje posing je...sebab ada org tlg amik gambo,mmg banyak gambo ber3 hehe sonok!
bukti kami di bukit bendera
horey!! sampai juga kt sini
penat jalan2 ditengah panas kami singgah kt kedai makan.seme pakat oder ABC special mmg sedap!!xmanis sgt & xde air gula hitam
sesi gedik2 pon bermula...
cik damia pon sama terjebak menggedik hahaha
tahan napas angkat damia.bole tahan berat cik damia...
time dah abes makan aku saje tanya uncle yg bawa kete golf ni, kt ats ada apa lagi?dia ckp klw nak naik ats naik menatang ni dia cas RM30 utk 5 seat.so dah alang2 sampai kan.amrul ajk naik ats.2km ketas tu ada umah banglow lama
disebabkan uncle tu ckp klw nk benti bgtau kan (selain tmpt2 yg wajib berhenti yg ada view cantik) so kami pon suh uncle tu benti kt depan umah banglow ni.mmg cantik sgt...ala2 oversea gitu
uncle tu ckp peti surat ni dah 200 thn umur dia.dr zaman omputih dok jajah dulu lg tp skang xguna dah post box ni skadar hiasan & peninggalan sejarah je.
bermula aksi2 poyo dari kami hehe....
happy!!!
hehe..luv this pic!
time dah pusing abes jalan ni kan...ada utan tebal uncle tu ckp smpai sini je xleh lalu dah depan tu.amrul plak mulut celupar g tanya, "uncle sini ada hantu x?" elok je amrul tanya camtu enjin kete ni mati! haha...pastu uncle tu ckp haiyo!! sekejap aarr!! (sambil try start blk kete dia, hah! sbe baik bole start..bila dah jln uncle tu ckp mmg sini banyak hantu...tempat lama...ramai penah nampak dia kata he....tu la moral of the story klw ada dlm utan mlut jgn celupar! hehehe
bye..bye bukit bendera..bile ntah nk dtg lg
gambo poyo yg terakhir sebelum balik heheh
pas balik dr bukit bendera singgha batu feringhi damia tgk laut tros nk mandi xmau dgr ckp dah..seb baik bw bj spare, mandi la ngan suar jeans dia tu.towel pun xbawa, bj pink dia tu jd towel hehe..sempoi sungguh
tgk la tu amrul..poyo je..brother tu tanya mana jalan nk ke jambatan?bg direction mcm terer ja..diri sendiri pon sesat! haha..ntah2 brother tu sesat kan hehe
ok abes dulu cite kt bukit bendera, nant sambung next en3 jumpe sorang blogger.hehe..sape2 yg dah tgk FB aku sure tau sapa kan...bersambung....

30 ribu orang memberikan idea bernas:

Gieyana said... [Reply to comment]

sempoi bebenor korang posing yer..aku pon suka kalau jalan2 ramai2 n posing poyo cenggitu..hehehe

Dj Epoi said... [Reply to comment]

Walaweeiiiiiiiiiiii...

Clapx3 Pandai koworang semua berposing...

Kaum2 Adam ponk ikut Gedik sekali heheheheheheh....

Weihhhhh.....Gua orang belah UTARA sana ponk belum sampai lagi sepanjang Gua kawin hehehheeheh

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

sukenyeee tgk gmbar2 korang ni..masing2 sporting betul berposing..happening gitu..hehehe

my fav pic gmbar nana tgh angkat damia n berlatarbelakangkan bndar penang tuh..cntik sgt..=D

Hezesuze said... [Reply to comment]

aduh! penang jek tmpt yg blom akak terjah ni...

so camne ngan bukt bendera tu besh tak?? kalo besh haruss unsurkan proposal kt abg pomen nie....hehehe

p/s nice picta.... :D

[-suziey-] said... [Reply to comment]

eh tpt2 tu mcm pnh pegi n posing2 je..ekek:p syiok btl..tantek hasil tembakan dslr :) abc yg menggiurkan:p

pstt..sbb tgk kome pnye n3 pasal pizza..mlm taadi aku terjah pizzahut..ekeke:p

zety said... [Reply to comment]

klu g cuti pastu snap dgn dslr mmg pueh atilaaa..huhu,g bukit bendera mase umo aku 9 taun kott T_T

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

gila babas posinggggggggggggggg .. seronoknya .. tak prnah naik lg bkt bendera nieh ..asyik habis jer tiket ;-(

SyaNa said... [Reply to comment]

hepi jek tgk korg posing2
damia pn mcm berserah jek
hahahaa
mmg cantek gambar2 tu

mama tisya said... [Reply to comment]

sakan korang berposing..mentang2 ada org snap..leh la byk posing bertiga ek..best kn...

yg laki tu adik amrul la ye..lain ek muka diorang

Ibu Ayra said... [Reply to comment]

wah, meriah tol entri kali nih ekk... gambo pun lawa2... nan, nanti kalau dtg penang lagi bleh kita dating jumpa kat memana.... penang lagi dekat dgn perlis kalau nak compare dgn KL dulu kan...?

zura@iwan said... [Reply to comment]

sempoi giler korang posing wei....cm haku tingin nk jln2 bkt bendera & bt ferengghi jerk..kahhhhhh.

but...haku tingin nk mkn ABC tu la..kt atas bkt bendera ka ABC tue?

owhhhh..tahniah tuk adik ipar ko yer...coz dh pregnan...hrp2 turn haku plak lps nie...

Nana said... [Reply to comment]

gie-aku klw ada geng lg tambah gile la hehehe...nk amik gambo melompat tp xingt ekekekek

Nana said... [Reply to comment]

dj epoi-hahah..bole jadi model x?ekeke..ala bro mmg dah dok utara anytime je bole pegi.tp tu la slalu kita ni klw kat tmpt sendiri xkose kan nk pegi org2 dr negri lain yg sebok2 g

Nana said... [Reply to comment]

lily-ehhehe..dah malas nk posing ayu2 & control cun sebab banyak kali snap kan wat la gaya mcm2 hehe

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-ok la nk kata bez sgt xla.bez dpt tgk view penang dari ats puncak & ada kedai2 makan kt ats tu harga xmahal pun biasa je..xla besar mana pon ats tu kak.

Nana said... [Reply to comment]

kak suziey-huhu..kamera dia hage rm4K++ wo..mau xcantik kan!
hahah adoila mmg cpt terpengaruh kan tgk blog kwn2 yg ada gambo2 makanan ni sure nk g mkn gak

Nana said... [Reply to comment]

zt-btol mmg pueh ati weh..bila la aku mau ada sejibik?ekeke

Nana said... [Reply to comment]

kak diana-hehe..seme pale gile2 wat aksi bukan2.time ktorg pegi ari sabtu xramai sgt la

Nana said... [Reply to comment]

syana-hehehe sian damia terjebak ngan mak ayah kaki posing heheh...

Nana said... [Reply to comment]

eryn-tu la slalu mmg susah mau amik gambo ber3 ni ada org tlg amik kami posing sakan la

yes lelaki tu adik amrul dia sorang je muka lain putih skit yg lain2 seme sama je

Nana said... [Reply to comment]

ros-tu la terover banyak tepek gambo psl sgt suka la gambo tu seme lawa2.ok..bole je..manatau pasni klw ada peluang kami ke langkawi ke bole singgah perlis kan hehe

Nana said... [Reply to comment]

zura-hang bila2 bole pegi weh ahh ABC tu ats bukit bendera.mmg meveles!tu la thn depan damia ada geng la bercuti2 skali hehe

** atie + farid + aisyah ** said... [Reply to comment]

hamboi2.... posing tak hengat.... mmg giler2 ar korang laki bini... tp dlm byk2 model yg giler2 tu., atie paling minatttttttt kat DAMIA... sbb korang giler la camne pun... muke die still cam tu jek.... caiyokla damia...lebiu bery much la.... hahahahhahaa

Manjakusayang said... [Reply to comment]

wa...bestnya...teringin nak gisana gak ler... huhuhu...bestnya

Nana said... [Reply to comment]

atie-hahaha..dpt laki pon sama gile..eekeke...damia?mmg xde perasaan dia tu..ekeke..org tertonggeng2 posing dia wat derk je

Nana said... [Reply to comment]

kim-ala klw balik ipoh tu xjauh da...g penang hehe...

watyz said... [Reply to comment]

best nye g cuti2 mesia...aku kenal la beg tu...sesuai gak amrul pakai beg tu kan...hahahahhahaha....

Nana said... [Reply to comment]

aty-ekekek..tokei beg dah cam beg dia haha...hee..ko tgk la bape beg yg tersankut kt bahu dia tu.beg dia 1 ngan beg aku skali aku sangkut.ekekek...

Sukma SuKkma said... [Reply to comment]

alamak..mcm nak bercuti jugak.. :D

Nana said... [Reply to comment]

hehe bole dah tu sukma...heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...