MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, February 17, 2010

short trip to MELAKA 15&16/2/2010

last minit plan ngan deah g melaka ni, pasal cuti lama CNY xkemana2 xbez lak kan dok umah je..so aku ajk la deah g melaka, suh dia ajk kengkawan dia lg 2org tido arr sempit2 hehe..pasainye tujuan utama nk g makan ikan bakar je..pastu nk g jenjalan.oleh kerana last mnt br nk cari otel, banyak otel bez2 udah full so otel ni je la yg available ktorg search kt tenet..hage pon murah je (tp dah kena time PH dari 88 jadi RM128 xpe share 4 orang hehehe)deah semangat bawa toto..

bila smpai otel tgk2 dia ada bilik dorm la (1 bilik ada 2 katil double decker) time dlm website xde plak...so ktorg try la minta tukar..bilik tu skali manager dia dengan baik hati bg ktorg 1 bilik free (bilik yg free tu ada 1 katil double decker+1 katil single ckp la utk diorg ber-3) & diorg dengan baik hatinye bagi bilik superior queen t
u kat aku..

amrul plak lst mnt dpt off ari isnin, dia ckp dia nk trn melaka jumpe damia..aku ingt xjadi or dia saje2 ckp je..skali btol la amrul dtg melaka...mula2 amrul plan nk balik hari je dah tu..dpt 1 bilik otel free aku suh la amrul tido situ & join ktorg dinner.hehe...tq korang..bg aku satu bilik tu ngan amrul heheh...holiday ni btol2 percutian bajet la..sorang abes (kos hotel, minyak tol & makan xsampai RM100 pon hehe..bez kan cuti ramai2 gini)

ni je otel yg available..hentam saje la..
bilik yg dpt free tu sebelah pintu je..bagos tol manager diorg bg blk free hehe..mula2 naik tu dia ckp muat ke 4 org 1 bilik?ktorg jawab..xpela bang sempit2 1 malam je...ni la rombongan sebenar 5 org la masuk damia, deah, nana(nama sm mcm aku hehe.., ira, aku & damia)
sementara tunggu bilik siap kemas utk check in ktorg jalan2 dekat sekitar otel tu je ada laut la plak apa lg..time utk posing labercanda di tepian pantai
ha...ni amrul dah sampai..tq sayang..sanggup trn dari kluang smata2 nk jumpe saya & damia.dah la xtido 1 malam pasal duty tu yg dpt off ari senin tu.dpt posing je kt menara taming sari ramai gile org Q lenkali la naik
pandai deah cari sudut yg nampak aku sgt2 lebau heheh
haha..suke gambau ni deah nye idea suh wat mulut muncung nk amek gambo ni punye la lama pasa gelak guling2 diorg suh wat aksi ni
cik ira xde dlm gambo dia g muzium dia suke sejarah ekekek..
sgt happy wlpun jumpe amrul wlpun trip ni 2 ari je sgt2 bez!
malam tu kunun2 plan mau g umbai tp membe amrul rekemen suh g ALAI dia ckp org melaka pemes la tmpt ni & tmpt yg direkeman kedai no 1 ala kassim...
& kunun2 mau mkn ikan bakau skali udang je bakau heheh..lain2 siakap 3 rasa, ketam sambal, sotong goreng tepong(dh abes mkn br smpai sotong) nk makan kena tunggu 2jam berjinggut lapa..ramai gile org..tunggu je la kan...total seme makanan RM120 aje share 5 orang hehe..manyak puas ati
mau tgk lagi gambo2 sila la g kt Fb aku ek...

28 ribu orang memberikan idea bernas:

Ayu Jaffar said... [Reply to comment]

waaaa bestnya nana,
cik abg buat dtg ekkk :p kwn2 plk semua sporting!

Gieyana said... [Reply to comment]

waaaa...bestnyer...especially tgk posing giler2 korang!hahaha

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

percutian lebih bermakna sbb cik abg snggup turun melaka skali kan..hehehe..nway, sporting sume kawan2 nana kan..mesti damia dh jadik 'anak emas' di kalangan geng2 tuh..=p

Nida said... [Reply to comment]

Itulah bestnya Malaysia... satu bilik hotel boleh masuk ramai2.. kalau kat NZ ni kena ikut kepala.. kalau lebih bayarnya pun kene lebih :(

ibu_umairah said... [Reply to comment]

best jln2 melaka...best tak melaka?he...he..he kampung ku

Chik Na said... [Reply to comment]

seronoknya cuti-cuti kat melaka ;-)

mama_umar said... [Reply to comment]

syokla wehh,dpt bilik pree plak tuh

Nana said... [Reply to comment]

kak ayu-hehe tu la seb bek diorg sporting, amrul suka wat plan last mnt gitu..ingt dia saje je ckp nk dtg

Nana said... [Reply to comment]

gie-hehe..xde gile mana nye gie pasal amrul smpai lambat dia la yg suke wat aksi gila2

Nana said... [Reply to comment]

lily-hehe..damia xmau ngan orang lain dia nak ngan deah je...mmg damia penghibur hati time dlm kete ada je menda wat ktorg gelak nak2 suka ajuk ckp orang hehhe

Nana said... [Reply to comment]

kak nida-owh gitu ke?huh klw kira satu kepala masak la kan...

Nana said... [Reply to comment]

ibu umairah-bez nye jalan2 melaka ni sebab negeri dia kecik je kan..pastu yg beznye tmpt makan la kot.yg xbez aritu jalan jem manjang ye la time PH kan banyak kete2 dari singapore je

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

wahh... besh la gi coti2 erk... tgk mkanan tu, sedap jerk.. lapo la pulop...

Nana said... [Reply to comment]

chik na-dah lama xdtg melaka lst dtg 5thn lepas banyak dah berubah

Nana said... [Reply to comment]

zt-hehe tu la rezku CNY kot..ekeke..lgpun time ktorg pegi tu ari senin bole la dia bg blk free

Nana said... [Reply to comment]

zue-ala bosan2 xtau g mana..rugi lak klw cuti dok umah je kan..makanan tu?mmg maveles

mama tisya said... [Reply to comment]

dpt gk cuti2 time CNY ye...tiba2 amrul dpt join sama ye....

sedap tgk lauk2 itu..lprrrrrrrrrrrr...

bj biru tu leh pki gathering nanti..ke bli bj lain:-p

Nana said... [Reply to comment]

eryn-hehe tu la rugi plak cuti lama dok umah je kan.amrul plak tetiba nk join tu yg lg bez

hehe baju biru?nk cari lain kot haha xpon pkai je bj biru dlm koleksi heheh

Ena said... [Reply to comment]

Nana, selalu bende yg x plan tu la yg menjadi dan jd kenangan yg x leh dilupakan..

bertuntungnyer jumpe manager acmtu.. sonok la kan!.. free tu.. saper x nak kan!.. memg rezeki korang la kan!

Makanan tu sungguh menyelerakan.. uwaaaa... nak jugeeee.. heh3x..

lia said... [Reply to comment]

gler baik manager tu....

perghhh aku tgk seafood tu.... iskkk meleleh airliur ni wey...

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, kita pun pernah mkn kat ala kassim ni..mknana ok kan tp servis hampeh..tension je mkn sini...

zh-ena said... [Reply to comment]

nie betul2 percutian budget nie
sgt la best nana

zura@iwan said... [Reply to comment]

posing x hengat...hahahhaa..

mkn tu yg best tue....ketam2...

Nana said... [Reply to comment]

ena-yes sgt stuju ngan ena klw menda plan btol2 ni slalu nye mesti xjadi..ni plan 2 hari b4 gerak tros booking.tu la mmg rezki CNY la...dpt bilik free hehe

Nana said... [Reply to comment]

lia-tu la...mula2 ktorg masuk bilik dia ada kt luar dia tanya bape org 1 bilik ni?aku ckp 4 org dia ckp muat ke?xpela..bang 1 mlm je...siang ktorg xde balik mlm je utk tido...hehehe...lgpun time tu otel banyak ksg sebab dah ari isnin kan..tu psl dia bg free kot

Nana said... [Reply to comment]

ana-btol la...giler lambat tunggu makanan 2 JAM!! seme dah kebulur xpela pasni xbole dah mkn sini pengajaran..pengajaran..

Nana said... [Reply to comment]

ena-eheh tu la sgt bez sebab xkuar banyak sgt kos...hehe

Nana said... [Reply to comment]

zura-hehe..tu pon amrul smpai lmbt klw tak lagi posing xhengat ketam?1 je aku bole pegi....pastu gatai tlinge

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...