MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, February 25, 2010

usha broga hill

ari ahad lepas amrul ajak balik umah lama dia kt semenyih (xde sape dh umah tu kosong je...cumanye ada barang MIL aku tinggalkan nk bg ktorg, iaitu set sofa) tp sebelum blk umah amrul ajak g sevey broga hill kira klw nk g umah lama amrul tu kena la lalu broga ni, tp klw nk masuk sini kena masuk ikut sigboard University Nottingham kt semenyih tu, xjauh dari pekan semenyih.

mcm mana aku bole tau psl broga hill?aku tgk kat FB kwn skolah aku dia amik gambo serius lawa gile tempat ni pastu 2mgu lepas kwn amrul yg ada DSLR tu pun dah pegi naik bukit ni asah skill...so sape2 yg ada DSLR tu ni mmg antara tempat wajib korang kena pegi pasal tempat dia ter
sangat2 la cantik...

ni ktorg sevey je dulu, amrul ajak naik nanti tp xtau la bila...aku ckp kita xyah bawa damia, tp membe amrul ckp ok je klw nak bawa anak sebab trek dia tak merbahaya, kira landai je...& kt sini bukan hutan tebal tp hutan lalang, ala..lalang2 manja tu hehehe...dah tu amrul ckp xpe..nanti kita naik bawa damia sekali.parking dia RM2 kt celah2 pokok kelapa sawit, landmark dia btol2 bertentangan
dengan Rabbit Park Semenyih.

disebabkan aku suka sgt view kt ats broga hill ni kan, aku mau share sama ngan korang gambo2 ni aku cilok kt FB shahril(kwn aku) & gaf (kwn amrul).kwn amrul yg penah naik tu kata dr bawah nk sampai puncak dlm 30-45 minit gitu.aih!! xsabar aku mau naik! BROGA...wait for me!!

cilok gaf nye gambo

cilok shahril nye gambo -kawasan parking
view of broga..
serius sgt cantik di mata aku....
ni klw shah rukh khan tgk ni kan sure dia mau shooting sini heheheh
pst: ada cite klako pas blk usha broga hill ni aku singgah makan kt tesco semenyih, baik punye melantak mehun sup bila dah masuk dalam kete baru aku teringat aku xbayor lagi mehun sup tu! ahhahaha...malas plak nk naik balik bayo kan..xpe la..nanti lain kali aku dtg aku akn bayo heheheh

37 ribu orang memberikan idea bernas:

SyaNa said... [Reply to comment]

hehehe..aku pernah wey sekali tak byr mkn pizza..smp kt paking teros patah balik
aku siap tny kt org pizza awat la korg tak tahan kitorg

*lawa tempat tu :)
mmg best guling2

Ena said... [Reply to comment]

ehehehehe.. penah gak cenggituw tp selalu en hubby akan p balik kat situ utk bayar.. hu3x..

memg cantek sgt la.. tingin nak ajak hubby yg memg suker snap pic camni..

MrS. F!zA@MaMa DaRwiSy said... [Reply to comment]

mmg lawa tmpt tu..tgk photoshoot bdk2 cameraman..hehe

kalo posing kt situ mesti romantik..ahaks..

bila ntah nk p..duk lalu je gi pelangi semenyih..hehe

lia said... [Reply to comment]

lawa gilak tempat tu, beb.... ala2 romantika de amour mcm 2...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

cantiknya tmpt tue nana ..rasa cam kat oversea laks ... teruja plk tgk ;-)

susudalambotol said... [Reply to comment]

apahal semua nak p broga ni?

Manjakusayang said... [Reply to comment]

cantiknya... nak survey gak nanti ler...

~ana~ said... [Reply to comment]

cantik la tmpt tu nana....

Blogger75 said... [Reply to comment]
This comment has been removed by a blog administrator.
Blogger75 said... [Reply to comment]

tempat untuk mengukir kenangan terindah la tu..

Blogger75 said... [Reply to comment]
This comment has been removed by a blog administrator.
zh-ena said... [Reply to comment]

wah mmg cantik la

Nida said... [Reply to comment]

Salam Nan..

Peliknya nama hill tu...Broga?

Nana said... [Reply to comment]

syana-hehe tu la aku byk kali gak la kena tp kdg2 mls nk patah balik aku bayar je bila2 aku datang janji aku bayar kan wlpun lambat hehehe

wantie said... [Reply to comment]

Broga Hill.. yezz classmate aku yg ada DSLR selalu gi kat sini untuk asah bakat. Aku tengok View dorang kat facebook..

memang cantik.. kalau dekat aku pi dah

Hezesuze said... [Reply to comment]

uik kt mana broga hill nie???
bleh men kejo2 ngan abg pomen..haha

Nana said... [Reply to comment]

wantie-bukit ni mmg femes di kalangan mereka2 yg ingin asah bakat mmg cantik sgt2

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-broga hill kat semenyih

Echa said... [Reply to comment]

cantiknya tempat ni.. sesuai kalau nak buat outdoor kan.... lawa sangat...

Nana said... [Reply to comment]

ena-ktorg malas nk patah balik ngan bli barang banyaknye nk naik balik, hehe xpela..lambat bayo pun janji bayar kan

ena harus ajk en.hubby pegi sini.mmg port org ngasah skill ni

Nana said... [Reply to comment]

fiza-yup mmg port budak2 cameraman broga hill ni.sama la kita tingin nk naik sini dulu asik ulang alik je ke semenyih tp skang MIL dah xduk situ br skang tau tmpt ni

Nana said... [Reply to comment]

lia-tu la mmg serius lawa kan

Nana said... [Reply to comment]

kak diana-tu la mmg lawa gile ni yg wat kobar2 nk pegi

Nana said... [Reply to comment]

hid-eheh sure laki kau mau g sini juga kan..kata cemeraman...ni la port terbaekk

Nana said... [Reply to comment]

kimm-nk naik ke?moh kita pakat ramai2 nak?

Nana said... [Reply to comment]

ana-tu la kan cantik gile tu br tgk gambo blom jejak lagi tu

Nana said... [Reply to comment]

bloger75-btol stuju...

Nana said... [Reply to comment]

ena-lawa mg lawa tp nak naik ats bole tahan penat la kot klw 45mnt berjalan heheh

Nana said... [Reply to comment]

kak nida-hehe pelik ke?ntah saya dah biasa dengar nama broga ni pasal dekat ngan umah lama MIL dulu ari2 lalu tp xtau kwujudan tmpt ni

Nana said... [Reply to comment]

echa-ahh mmg sesuai sgt utk outdoor tp tu la kena mendaki la nk smpai ats ni ilang lemak skit hehee

mama_umar said... [Reply to comment]

nana,kt fb kwn aku pon ade gak ltk gambo broga hill nih,mmg lawo..

Gieyana said... [Reply to comment]

mmg cantik...mcm Wantie ckp ar..mmber2 daku mmg suka shoot kt situ..tp kena kuar awai2 pg..

Nana said... [Reply to comment]

zt, tu la serius mmg lawa & tmpt ni quite pemes arr di kalangan cameraman

Nana said... [Reply to comment]

gie-ahh ni mmg port budak2 yg ada dslr ngasah skill naik ptg2 pon ok klw xujan la

zura@iwan said... [Reply to comment]

bestnya...bila haku nk g asah bakat plak ek...dkt dh lama haku terjah...

Nana said... [Reply to comment]

zura-hehe meh la sini klw dtg KL mai naik broga hill ni tadi dah kuar kt tv3 psl broga hill ni

suhainini said... [Reply to comment]

salam kenal...sy baru pergi sabtu lepas...
bukan menghijau...coklat saja...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...