MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, March 18, 2010

dapat jumpe amrul semalam

semalam aku MC,mcm2 sakit la plak datang (biasa arr 1st day) mencucuk2 mcm lagu ekamatra tu TERASA BAGAI DITUSUK SEMBILU LUKA....kekekekke...sakit pinggang segala mcm ada.haih..ingat dah kuar anak xde la nk kena kes2 sengugut ni ada lagi kan...cumanye xde la teruk mcm zaman ank dara dulu

tgh2 baring kul 7 pg tu amrul call, dia ckp suh tinggalkan kunci umah kt mak aku sebab dia dtg KL amik barang (brg spare part helikopter kot) kat subang pastu nk singgah umah anta barang.aih..tkejut la aku lst mnt call ckp dtg KL kan...nsb baik aku mc dpt gak la jumpe dia.tp skejap je la..lepas amrul settle keje dia, dia singgah umah 1 jam setengah aje sempat plak dia tido, time dia tido tu sian aku tgk amrul..penat dia kan, baru je sampai dari kluang nk balik dah tu pun sempat rest 1 jam 1/2 je nsb baik ada driver klw dia sendiri yg drive sure penat gile babi kan.

sesambil amrul trn KL, dia bawa balik barang2 yg dia angkut dulu time mula2 di pindah duduk umah sewa kt kluang, dengan tong gas, kuali,carpet, tikar buluh, penuh dia sumbat land rover belang2 rimau kale ijau tu heheh...

dah...satu hal plak aku nk kena ngemas lagi umah baru yg sedia ada blom berkemas2 lagi ni hahaha..dekat nk msk sbulan bilik stor aku duduk mcm tu je brg2nye xkemas2 ahh..lantak la bukan orang masuk pun store tu.xlarat aku nk kemas sensorang.hah pasni bole la aku masak sebab kuali, rice cooker amrul dah bawa blk, aritu dia angkut sana kengkonon nk msk2 la ek...hampeh...wat perhiasan je kuali tu, nak wat mangkuk astro pon xdpt channel plak kekekeke....

awak..ntah bila kita dapat duduk sama kan?tumpang happy dengan membe yang PJJ gak ngan husband dia yang mana skang ni tgh menghitung detik utk tinggal sama ngan somi dia, tu pun lepas 4 tahun kawin br dpt nk merasa duduk sekali.aku pun tunggu gak detik tu ntah bila pun xtau la...tahun ni nk masuk 4 tahun kawen & 4 tahun gak la PJJ,lama dok PJJ mcm ni kan apa yang aku bole cakap, PENATTTTTTT

pon..pon...eh abas askar dah sampai
dulu sampai umah je terkam bini kan...skang mesti la terkam anak dulu.eh ni 1st time aku tgk amrul pkai uniform ni selalu pakai uniform overall
ni la gaya bapa dah lama xjumpe anak, xla lama baru nk masuk 2 minggu
owh...touching sungguh aku tgk drama ni...cium anak puas2 rindu la tu kan...sob..sob...
time nak balik tu damia cakap BABAI LORI....hahah..bukan nak babai kat abah dia.



38 ribu orang memberikan idea bernas:

E.L.I.Z.A said... [Reply to comment]

alahai..lama tu 4thn pjj..kawan nana berapa tahun pjj baru dpt duk sama? susah kan duk asing ni..duk sama pun kdg2 penat, ni kan pulak duk sorang..xpe xpe, eli doakan amrul cepat2 dpt transfer sini so that uols leh bersama ♥

mama tisya said... [Reply to comment]

even nana pjj tp tk brp sunyi cz slalu jln2 ngan kwn2 so ok skit la kn..cuma kurang kasih syg je...:-p tkleh bygkn kita kalo pjj...heheheh

lawak la damia 'babai lori' nasibaik die tk ckp babai 'kongang'...hehehehe

lia said... [Reply to comment]

ha3 aku lak bgenang airmata tgk damia kena gomoi abah dia yg kerinduan....

IDA said... [Reply to comment]

xdpt bygkan kalau kena pjj camni..huhu...tabah sungguh ye nana.ni kalau hubby kena outstation sehari je pun dh sedih2..apetah lagi berlama2...

Ena said... [Reply to comment]

Nana,

tu la kan.. dah anak nie yg diterkam dulu adalah anak.. cam kiter juge la kan.. balik keje jer cari anak, celik mate cari anak, nak makan pun cari anak dulu.. ehehhhe..

Echa said... [Reply to comment]

sayunya la tengok damia tu.. terpinga je dia.. sayu la plak

nornazliana said... [Reply to comment]

heheh baru 4bulann xlehh tahan la hidup pjj betui kena bersabar n tabah hati..dugaan dtg menimpa ja

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

adeh sebak laks tgk gmbr amrul & damia tue .. doa byk2 k .. moga doa ko dimakbulkan dpt duk sesama nantie ;-)

momguess said... [Reply to comment]

pjj ni blh buek kan ko berdikari
arap ko sabar sgt dlm hbgn pjj ni yer
nasib baek ko mc kan
dpt lah jumper wlau sekejap
huhuhuhu

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

semoga nana menjadi lebih tabah dgn PJJ tu....insyallah, kalau ader rezeki, amrul balik keje KL lah tu...

p/s: syahdunya tgk gambar amrul ngan damia tu....

balqisshoppe said... [Reply to comment]

lama gak ek korang pjj...sian kat ko & damia jarang dapat tengok amrul

firahadifa said... [Reply to comment]

wah... sedeh plak nengok hubby u cium anak puas2.. sebak rase..

nway.. insyaAllah akan bersama gak.. lagipon dah 4 tahun.. mmg u tabah!

Nida said... [Reply to comment]

.. nanti Insya Allah dapat berkumpul semuanya

Nana said... [Reply to comment]

eli-kawan kita pun sama tahun ni masuk 4 tahun gak
mmg susah hidup PJJ ni, kadang2 klw penat sangat kan tension tau ngan nk layan kerenah damia lagi eei..letihh la
tq...ek wish kita dpt duk sesama nanti

Nana said... [Reply to comment]

eryn-tu la..amrul jenis xkisah & sporting xpenah melarang kita nak pegi mana, mmg time2 bosan tu selalu keluar2 mcm orang tak kawen je..hehe..yang penting damia kena bawa sekali tu syarat dia heheheheh

hahah tu la nye kan seb baik dia xcakap babai kongang kekekekek

Nana said... [Reply to comment]

lia-time aku snap pic tu pun air mata bergenang kesian...bersungguh2 cium anak mcm askar2 yg baru blk dari luar negara lama xjumpe anak eheheh

Nana said... [Reply to comment]

kak ida-hem...mungkin dah biasa kak..nak masuk 4tahun dah pun so skang ni nak sedih2 tu xde la sgt.tp tipu la klw xde sedih langsung, adala time2 dia nak2 bila amrul tak dapat balik beraya, tahun ni nampak gayanye kami xdpt raya sama2 la... itu yg paling sedih huhuuh...

Nana said... [Reply to comment]

ena-tau xpe..wat la aksi menggoda camne sekali pun klw letak anak & kita depan mata sure dia terkam anak dulu kekekekek

Nana said... [Reply to comment]

echa-heheh mmg btol sealam damia mcm terpinga mayb dia xkenal kot abah dia pkai uniform mcm tu hehe ada ke dia bole lari amrul nk dukung dia hehehe

Nana said... [Reply to comment]

nornazliana-sama kes la kita ek PJJ baru 4 bulan ye..em...hrp sabar & tabah ye...tempuh semua dugaan tu, mula2 mmg agak berat & susah..tp dah lama2 nanti ok la...nak2 bila dah ada anak atleast kita ada kawan

Nana said... [Reply to comment]

diana-tq...itu la..mmg selalu doa kami dpt dom sesama mcm orang lain, dlm batch amrul dia orang yg pertama kawen & sampai skang dia jugala yang still dok PJJ ngan isteri org2 lain seme dah dpt dok sama, tp terpaksa berkorban benti keje or cari keje kt sana

Nana said... [Reply to comment]

kak ina-yup..sgt2 stuju PJJ ni banyak mengajar saya berdikari seme menda kita kena buat sendiri.tu la klw saya keje semalam mmg xjumpe dah..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said... [Reply to comment]

nana,
situasi awk sama lor mcm kite..sobsobsob.. ;(
ntah bler bleh dpt duk sama ek..insyaAllah.yela kan, nk gak rase duk bersama kn..bkn yg TUUUUT sebenarnya, hihihihi..tp kalo kte ckp kt org mesti drg igt kite kemaruk yg tu.. ishk..ishk..
lol...time cik abg balik time tu plak ekk.. ;p.. jgn mare ee..
i sokong u, dlu mase x de anak, binila 1st terkam..skrg..?..huih...samo la kitooooo... :)

Nana said... [Reply to comment]

ayu-amrul penah ckp dia nak benti keje 2013 nanti xmau sambung kontrak sebabnye dia ckp nak duduk sama2 xmau duduk jauh2 mcm ni lagi dah sangat terharu dengar dia ckp mcm tu

Nana said... [Reply to comment]

ira-em...tahun ni masuk 4 thn la PJJ tp sebelum tu pun mmg dah biasa dengan hubungan jarak jauh ni, dari zaman bercinta, bertunang & skang dah kawen & ada ank pon still PJJ

Nana said... [Reply to comment]

afida-stiap kali amrul balik & dia cium damia kan mmg sebak nak2 time da dah nk balik sana damia skang dah pandai nk ikut abah dia tau tu yg sedih tu

em...kena tabah la....mula2 tu mmg tak bole je rasa...tp bila dah lama2 mcm ni alhamdulillah bole la accept

Nana said... [Reply to comment]

kak nida-insyallah kak..doakan kami dpt duduk sama..

ita cutevirus said... [Reply to comment]

nana,

owhh... tu yang skali skala amrul balik korang sakan jalan kan?? yelah, bile lagik amrul nak mesra² ngan famili kalo bukan time balik.. huhuhuhuhu... sian korang kan? tp, nak wat camne.. demi tugas.. nana dapat pahala jugak kan?? sebab amrul bertugas utk negara..

zh-ena said... [Reply to comment]

nana sorok2 naik lori tu ikut cik abg blk :D

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

uhuk..baru smpat nk terjah..kelakor ar baca..babai lori..cian abahnya..ehehe..

very touching ah itu 2 beranak!tangkap leleh tgk..
sgt rindu la tu.. dgn omaknya cane plk :p

Nana said... [Reply to comment]

ita-itu pasal la...penat ke tak peant ke masa2 yang ada tu kita kena gunakan sebaik mungkin sebabnye ktorg bukan selalu jumpa....

Nana said... [Reply to comment]

ena-klw kita xkeje mmg dah ikut dah naik lori ngan damia hehehe

Nana said... [Reply to comment]

fiza-heheh tu la ada ka patut babai lori...
ngan maknye?tgk je la..xleh wat pape kekekeke

Nana said... [Reply to comment]

leily-hhahah sory baru pasan lak komen tu

hahah tu la nye time dia blk semalam time tu la plak lampu merah kekeke...
hanya mereka yg melalui je tau mcm mana susah payah hidup PJJ ni

~ana~ said... [Reply to comment]

sedih lak bc entry ni...sabar la nana ye..insyaallah x lama lg, dpt la duk sama2...

Nana said... [Reply to comment]

ana-sedih ke?hehe..tu la...dah lama bersabar ni sampai skang xnampak lagi tanda2 dpt duduk sama tu

Ayu Jaffar said... [Reply to comment]

sayu je tgk gamba amrul dok kiss damia :(

Nana said... [Reply to comment]

kak ayu-kdg2 tu sedey la..time dia nk tinggalkan ank..damia pun dah pandai nanges nk ikut dah skang ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...