MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, March 25, 2010

ghost bite

wah..tajuk..seram tak??hehehe...ye la klw laki kita yang geget bole la ckp love bite, tapi klw hantu yg geget jadi la ghost bite kan?kekekek...

korang ingat lagi tak entry pasal aku kena geget antu bulan lepas?sapa2 yang terlepas tu baca kat SINI semalam kan, time nk mandi baru aku perasan ada lagi kena geget la...kat betis ni, tp klw tengok dari kale dia mcm dah 3,4 ari sebab dah mcm pudar skit, klw baru2 kena geget dia merah2 +biru gitu kan?

haih..ada lagi kan?ingat tak aku cakap?aku selalu kena lebam2 kt kaki kdg2 kat tangan, tengok ni dah kena lagi..nampak nye pasni aku kena buat something la kan

kaki aku yg hantu sgt admire hahaha..sila abaikan berbekas2 kaki aku tu duduk bersila lama sgt.aku suka duduk bersila ats kusi opis xde nk sopan2 santun nye selambe je

ok la kt sini aku nak share skit ayat al-quran yang bole dijadikan sebagai pendinding diri utk sama2 kita amalkan

Rasulullah s.a.w. bersabda, "Setiap penyakit ada ubat penawarnya dan apabila suatu ubat itu sesuai dengan jenis penyakitnya, maka penyakit itu akan sembuh dengan izin Allah." - maksud hadis riwayat Muslim

Junjungan kita Nabi Muhammad s.a.w. dan para sahabatnya telah menggunakan Al-Quran dan doa-doa untuk mengubati berbagai macam penyakit, baik disebabkan oleh tukang sihir seperti guna-guna dan lain-lainnya atau disebabkan oleh gangguan jin seperti kerasukan dan penyakit-penyakit aneh lainnya atau terkena gigitan binatang berbisa seperti kala-jengking, ular dan sebagainya. Rasulullah SAW juga menggunakan ayat-ayat Al-Quran dan doa-doa untuk penjagaan dan perlindungan diri.



12 ribu orang memberikan idea bernas:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

dulu masa sewa umh zaman study selalu kena gini .. now dah jrg laks .. mekasih yer share info doa tue

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

pernah kena gak masa study dulu2...org tua pun ckp kena gigit hantu....pas tu kan ader lah sorang member ni dia tak percaya hantu2 ni...dia kata tu sebab darah kita tersekat kat area tu, ps tu jadi cam beku tak mengalir..tu yg nampak cam lebam tu...tapi tak tahu lah nak percaya ke tak ni...

Hezesuze said... [Reply to comment]

org dulu2 kata kene geget pelesit...huhu

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

yekla..mak dulu pon sebut benda ni kena gigit pelesit..dulu2 pernah gak terkena..apepon, harap2 takde papela. dhla nana dok berdua ngan cik damia jek.jgnla ade 'benda' yg dok kacau..huu

Nida said... [Reply to comment]

Nana, kena byk baca Yassin, 3 kul pun jangan lupa.. mudah2an hantu tu lari

Nana said... [Reply to comment]

diana-semalam la...shiera bg doa ni,dari duk simpan saje kan baik share

Nana said... [Reply to comment]

ayu-tu la...ada gak org ckp gitu, darah xjalan or mayb kita terlanggar apa2 ke tak prasan

ntah la ek wallahualam

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-ramai ckp mcm tu pelesit sape la kt umah saya tu

Nana said... [Reply to comment]

lily-tu la...dah la duduk berdua (wlpun dekat je ngan mak umah bawah) tp riso gak kan

Nana said... [Reply to comment]

kak nida-tok q.kak...

Echa said... [Reply to comment]

lain macam je gegetan antu ni...

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

selalu kena nana
tpi ignore jer
yg pasan
mesti kena klu mlm tu lupe baca ayat kursi before tido
so..
ade ler lebam - lebam ni muncul
la ni plak tkde lebam lebam
tpi bengkak2 cam kena gigit semut
selalunyer pas kuar dari bilik air dlm pkl 2 - 3 pagi jugaklah.
sekali lagi mls nk amik pusing sbb klu dilayan..
mcm2 ler plak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...