MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, March 26, 2010

jam

cuba korang tengok gambo2 aku dibawah..apa persamaan yang korang dapat tengok??hehe....korang prasan tak seme gambo2 tu aku pakai jam tangan mana???ha....btol..tangan kanan (aku anggap korang tengah menjawab la ni hahaha...)

klw nak tau kan ramai orang tegur aku tanya kenapa aku pakai jam tangan kanan?hehe..ramai yang pelik tgk aku pakai tangan kanan, jawapan aku : aku bukan seorang yang kidal tu sebab aku pakai tangan kanan, xbolela pakai tangan kiri dah try tp jiwa aku ttp serasi ngan tangan kanan heheheh....(wei bape banyak kanan da...hahahah)

lagipun apa2 yang kita nak buat kena dahulukan anggota kanan, tu sunat kan?tp sebab aku pakai jam tangan kanan tu bukan nak dapatkan pahala sunat tu hehe..tp ntah la ek sejak dari darjah 5 smpai la umor nk masuk 27 thn ni mmg aku pakai jam tangan kanan & aku jarang tgk org pakai jam tangan kanan tau hehe...pelik ke?jam kat tangan kanan?

ni aku buktikan sekali ngan gambo lama & baru AMARAN: INI BUKAN LA SESI UNTUK MENUNJUK2 JAM, KEPADA SESIAPA YANG TAK SUKA SILA PANGKAH hahahah...amik ko...siap bg warning kt mereka2 yang terasa or penah cakap or kutuk2 org tunjuk2 brang2 dlm blog ekekkekke.... gambo2 siap2 ngan caption sekali he....bukan suh tgk muka aku, tp suh tgk tangan mana aku pakai jam

2010-makan abc kt bukit bendera
2009-1st time masuk kem tmpt amrul keje
2006-animun kt tioman
2002 (jangan jeles aku naik kuda..hehe..aku menang sukan kt office lama adiahnye?kelas belaja kuda, last2 2x sesi je aku pegi gile sakit celah kangkang!)hahaha... rindu si merah ni...kuda ni nama merah

ni jam paling aku sayang jam GUESS bukan MOMGUESS tau tp MOMGUESS pon aku sayang.... hahah.... (original tau..dah cek kat kedai guess)bez fren aku bagi masa darjah 5,nurul huda nama dia(anak orang kaya) tp dah lost contact, huda....mana kau???aku harap satu ari nanti aku dapat cari dia, jam ni huda dapat dari bapak tiri dia & disebabkan dia anti ngan bapak tiri dia tu dia bg kat aku jam ni, rejeki aku...darjah 5 dah merasa pakai jam mahal heheh...

banyak kenangan jam ni, penah pecah cermin time main netball kt skolah, tukar cermin dah 3x sebab pecah, tukar tali 3x sebab putus, tukar batery xyah cakap la..tak terkira, penah hilang 2 tahun pastu jumpa balik tu yg buat aku sayang jam ni, smpai skang aku simpan dah berusia 17 tahun jam ni.
eh korang pakai jam tangan mana ek?sape yang sama spesis ngan aku, pakai jam tangan kanan?sila angkat kaki! hahaha...

P/s: entry ini ditaip pada 23/2/10 pkl 10 malam saje kemas2 umah jumpe jam kenangan tu heheh, baru arini nk publish

20 ribu orang memberikan idea bernas:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

uikss...ayu pun pakai jam tangan kanan...tak perasan lak ayu ramai yg pakai tangan kiri...tak pe...pas ni nak gi Jusco..nak skodeng org pakai jam tangam kat tangan mana....hahahahah..

mama tisya said... [Reply to comment]

kita tk kidal tp pki jam tgn kiri..mcm kekok je pki tgn kanan..mmg kebykkn org pki tgn kiri..ehheheh

bgs2 amaran tu lenkali kasi large lg font nye..ehhehe

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

pnh byk kali try nak pakai tgn kana, mesti nak tgk jgk tgn kiri, pastu msti asyik lupa p jgk pakai tgn kiri.. kononnya pakai jam tgn kanan ni nmpk gugurl cikit tu yg belajar nak pakai..tp still xboley..

ok pa tgn kanan nmpk cm gurly cikit..ekeke:)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

aku pakai tgn kiri .. sebab selesa nak tulis tgn kanan .. he.he.. unik la ko nana .. x kidal tp pakai jam tgn kanan ;-)

teduhankasih said... [Reply to comment]

nana, saya pon pki jam tgn kanan wpon bukan kidal
ekceli, sejak pndi pakai jam tgn dr kecik2 dulu, mmg pki kat tgn kiri, tp sejak ada anak terus tuka tgn kanan lak sbb saya dokong anak guna tgn kiri, so takut tercalar kulit dia...tu yg tukar tgn tu. so kekal la smpi skrg...rasa best gak bila jam kat tgn kanan, hehehe

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

akak pakai tgn kiri... klu pkai tgn kanan rase cam kekok jer...

nana... gambar yg animun tuh nana cam bambam sket... skang kurus jerk... ape rahsia??? kekeke...

Delima said... [Reply to comment]

nana, aku tak kisah la jam tgn kanan ke kaki kanan ke tp yg pasti aku terliur tgk aiskrim yg menggunung tuuu.... huhuhuhu

niza said... [Reply to comment]

aku pakai jam tgn kiri sbb aku mmg kidal...hehehe...tp hubby aku pakai jam tgn kanan....spesis ko gak nana...hehe...

lia said... [Reply to comment]

aku tgn kiri sbb aku jenis kabut... nnt masa bsuh tgn lps mkn, dgn jam pon abes basah lak ;p

momguess said... [Reply to comment]

den pkai jam tangan kanan
mkn tangan kanan
nulih tangan kanan
semue den dolu kan kanan
hehehhe
gbr ko yg naik kuda tu mcm comei jer
ko syg den iyo
den pon syg ko

Nana said... [Reply to comment]

ayu-ha...jumpe gak org spesis ngan kita akai jan tangan kanan
btol..ramai org pelik tau tgk kita pakai jam tangan kanan, siap ada orang tanya lagi nape pakai jam tangan kanan?kita plak dulu2 tak pernah perhatikan org pakai tgn mana

lepas je ada org tegur tu mmg stiap kali jumpe org je tros tgk tangan dia pakai jam tangan mana hahah

tp mmg btol la kebanyakan org paaki jam tangan kiri

Nana said... [Reply to comment]

eryn-tu la nye mmg seme org pakai jam tangan kiri, penah gak try tp xbiasa la

haha eryn ckp mcm tu je kan tros kita dah edit kasi bold & besarkan hahaha...ekceli mmg nk besarkan pun tpt lupe hehee..dah publish br teringat hahaha amaran keras tu eehhehe

Nana said... [Reply to comment]

fiza-hehehe nampak mcm gegurl ek pkai jam tangan kanan heheh
kita lak mmg xbiasa pkai tgn kiri kekok rasa

Nana said... [Reply to comment]

diana-hehehe unik ke?tp ramai org mcm pelik la tgk kita pakai jam tangan kanan hehehe jrg jumpe org pkai jam tangan kanan

Nana said... [Reply to comment]

teduhan kasih-owh gitu ek.tp bole tukar2 tu ok la..saya ni mmg xbole langsung nk tkr mmg xbiasa

Nana said... [Reply to comment]

zue-hehe mmg dulu bam2 tp time tu berat 55kg skang ni 52 kg ntah la eknk kata diet drastik tu xde la...mayb penat nguruskan ank sorang2 kan smpai jadi kurus hahhaha

Nana said... [Reply to comment]

delima-heheh..ni dah off topic ni.ok la...meh kita bincangkan psl abc tu mmg sedap ok..klw g bukit bendera jgn lupa makan abc dia powerrr

Nana said... [Reply to comment]

niza-ha...dah jumpe dah 2 org sama spesis kat sini heheheh

Nana said... [Reply to comment]

lia-aku pun jenis ganas juga...kdg2 tu zasstt kena pintu la, kena kete la...jam baru2 mmg jaga la..dah lama2 abes calar balar

Nana said... [Reply to comment]

kak ina
ha..jumpe lg sorang sama spesis hehehe
gamba nek kuda tu zaman2 muda belia kak..muka suci murni lagi time tu hhahah...zaman2 menjadi kegilaan jejaka2 kah..kah..kah...gile perasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...