MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, March 24, 2010

kita punya blog kita punya suka lah..

em...tgk tajuk entry kat ats tu mcm emo je kan...hehe...xde la sebenarnya xde pun menda2 yang menyakitkan hati aku terjadi or xde pun aku dpt komen2 dari org2 yang jeles, dengki, busuk ati or apa2 je la ayat2 yang sesuai kita nk labelkan utk mereka2 yang penuh dengan sikap envy ni kan.

aku rasa ramai antara kita yang ada publish barang2 yang korang beli dalam blog kan?aku pun sama...tak terkecuali juga.bagi aku kan aku xkisah pun or xde pun terdetik dalam hati ni nak ckp "eh...kenapa dia ni menunjuk2 barang dia?itu pun nak publish kat blog", xde..sumpah xpenah pun aku penah ckp mcm tu sama ada dalam hati or luar hati...heheheh..

bagi aku gini lah...apa pun kita nak tulis, apa pun kita nak tunjuk, nak share ngan kawan2 tu kan hak kita, lagi pun ini blog kita, kita punya pasal la nak show off ke show on ke.blog kita la tempat kita catat apa je aktiviti2 kita kira mcm diari moden la kan..siap ada gambar2 sekali.dah tu klw ada org yg bercakap belakang2 psl ada org suka tunjuk2, aku nk pesan gini je la yang korang nk masuk blog orang tu sape suruh?heheh...klw tak suka pegi je la masuk blog orang2 yang lain.

apa yg buat aku tergerak hati nk buat entry ni?sebab aku ada terbaca komen yg agak kurang menjaga perasaan orang kat blog kawan2.kalau yang komen tu anonymous tu lain la cite kita tak tau sape dia, ntah alien ke, mahkluk halus ke, ini yang komen terang2 & sah2 dari kalangan follower.tak baik la gitu...nk kutuk2 blog orang. mcm la dia sendiri tak penah publish barang2 yang dia beli kat blog kan...bak kata pepatah (eh tetiba nk jadi karam singh walia..kekeke) ludah kena balik kat muka hahah ...gitu ke peribahasa dia?ntah la blasah la aku mana terer mcm karam singh walia tuh.



40 ribu orang memberikan idea bernas:

ita cutevirus said... [Reply to comment]

tul tu nana.. ita setuju sangat.. biarla kan orang tu nak tunjuk ape pon.. kalo kite tak suke @ nyampah nak baca, toksah komen @ cite byk² klik je pangkah... abes cite.. kekadang diorang ni bukan ape nana.. saje je nak bikin suasane panassss....

zh-ena said... [Reply to comment]

betul tu
blog kita
suka hati kita la kan nak tulis apa pun
klu tak suka jgn masuk

betul tu nana
sokong sgt

zura@iwan said... [Reply to comment]

blog kita...suka hati ler...hikss

Siti said... [Reply to comment]

setuju..setuju...siti selalu gak tanyang2 gambar barang2 yg siti beli...heheh..ada yg tak puas hati ker?

peduli apa kan..blog kita..ikut suka kita la...

iz-AnN عبداللطيف said... [Reply to comment]

aler nana...sorilah kalu aku dok tayang tv lcd plasma FREE tu buat ko jeles...hehehe...

pis no war...:P

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

to la tu.. suke ati kiter ler nk tulis ape n mcm maner pon kan!haha dh blog kiter..hehe

kalo ada yg dgki, busuk ati, jeles tu insaf2la..xbwk untung pon :p

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

AGREED...buka niat nak menujuk tapi sekadar berkongsi dalam blog....ader org leh terima, ader org jeles..ader org siap mengumpat...so yg senangnya kalau tak suka, sila duduk diam..habis citer...

Echa said... [Reply to comment]

saya setuju! sokong 101%... blog ni.. terpulang la pada kita nak letak gambar apa.. nak buat entry apa.. lain la kalau kita tumpang letak gambar dalam blog orang lain kan?? kan?? dan lain la kalau kita letak gambar pastu g kutuk orang lain kat situ.. itu harus la kena marah kan.. h ehehehhehe... tetiba emo.. hahahaha..

momguess said... [Reply to comment]

den pon setuju ngan kata2 pujanga puan nana nie
kkdng kite publish dlm blog nie kot2 ader yg nak beli sama mcm kite ker
so kite bg lah detail nyer kan
den lagik suko kalo blogers yg lain publish brg2 yg die beli....
senang kite nak refer kan
idup nana!!!

lia said... [Reply to comment]

kalau follower yg bantai aku lg aku suka sbb senang nak X awal2 kalau termasuk blog dia...

aku penah kena komen dgn anon psl n3 aku susah hati nursery wat hal dgn anak aku... boleh dia terjah dgn ayat yg wat aku tmbh sakit hati walhal ku dlm kesedihan.. siot betul!!!

Afne said... [Reply to comment]

nana, ayat standard.. "ini blog saya, klu tak suka sila klik tanda X kt atas kanan window ni" hehe

bgs gak nana buat entry ni. cos afne ada came accross to 1 blog yg seolah mempertikaikan bloggers yg buy & blog. terasa gak tp lantak lar. afne ada buat entry camni gak just igtkan jgn igt kita buy & blog tu nk show off tp kita share info & tlg promote peniaga secara tak lgsg btl tak?

saveme_zero said... [Reply to comment]

abaikan je org sebegitu. bak kata aku..SEMAK!!. suka la nak show off ke..on ke..terlentang ke. bkn mintak duit pun nak beli kan. aci x...hahaha

mama tisya said... [Reply to comment]

bc tajuk entry tu td ingt ada dpt komen dr saper2 yg dengki tp rupanye blum dpt ye...tp tula blog kita hak kita...suka ati la nk tulis apa ke..nk tayang apa ke...nk loving2 ke...kalo org nyampah tkyh tgk...

tp tula lumrah manusia..lg die tk suka tp nk gk dtg tgk...kdg2 benda yg kita tayang cth mcm brg ke ,kita p jln2 ke..tmpt mkn ke ..kita bole share info ...at least org tktahu bole tnye...sebab lg suka tnye org yg dh pegi tmpt tu cth mcm kita yg suka mkn2 la...

senang je ckp,kalo tk suka tp nk tgk gk..tgk je la..tkyh la gatal2 nk komen kutuk2..kita pn tk soh pn die dtg tgk..ye tk...


wah pjg plak komen ku...ehhehehe

~ana~ said... [Reply to comment]

btul kata nan tuh..blog kitaa, suka hati kita la kan...kalau x suka, xyah la masuk blog kita..abis cite...hu3x...

Ena said... [Reply to comment]

betul betul betul.. ehehehe..

lagipun dah name nyer blog ala2 diari ..klu blh nak catat semua yg kiter buat setiap hari walaupun bg pandanagn org lain.. dorg akan ckp camtu.. tp tidak bg kite.. akak pun x pernah terdetik perkataan camtu.. apa yg keluar kat n3 kawan2 semua satu keseronokan & pengalaman utk akak.. same2 leh kongsi.. :)

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

entahlah nana
ape puneyr org ler gitu
cam aku
klu aku tak suek entry org tu psl brg2 ni
bakper nak perli2 ker kutuk2?
dah rezeki diaorg..
tpi sume bergantung pda niat
klu niat tak baik
jwb sendirik ler esok ngan tuhan
tpi yg komplen2 tu pun
sesame ler nanggung dosa sbb kutuk2 org tu.
adei..
lantaklah dia nak tulis ape.
ko tak suke ko tutup jer!
abis citer!
BOLO PUNYER OLANG!

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

aku pun tjk2 gak brg beli .. tp x der niat nak riak ker hapa .. pernah gak kena hentam psl entry aku gi karaoke dgn bestfriend lelaki .. siap kata memacam -ve .. tp aku releks jer ... tp aku tetap rasa blog aku .. so aku suka la nak tulis apa tyg apa pun .. salah kerrrr ????

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

ade gak org cenggitu erk... suka ati kita ar nak tnjuk ke ape... nih blog kita... lgpon x salah nak kongsi dgn kwn2... kita bkn kacau org kan??? xyah peduli la nana.... yg penting kita hepy.. tul tak???

pd org cenggini, klu x suka takyah nak ngade2 terjah blog org...

Nana said... [Reply to comment]

ita-btol tu...saje nk bikin panass kan...yg aku peliknye sape suh g komen klw xsuka?nampak sgt dia tu suka bc blog org tu tol x?siap komen2 lagi

Nana said... [Reply to comment]

ena-tu la nye..klw xsuka jangan la masuk...ni tak dia sibuk2 masuk pastu sebuk2 nk komen bukan2

Nana said... [Reply to comment]

zura-btol...kita xde minta duit ngan dia pun sape suh sebok2 nk kutuk kan?

Nana said... [Reply to comment]

siti-biasa la..nama pun manusia kan...mana ada yg baik ati,agknye org tu jeles dia xleh soping2 mcm org lain heheh

Nana said... [Reply to comment]

izan-heheh siot je ko...mana ada la..aku tumpang happy ngan rezki yg allah bagi kat kau..ko tunggu la kot2 aku ada menang adiah moto aku tepek sini hahahha

Nana said... [Reply to comment]

fiza-hehe..ntahnye...nk dengki kat orang buat apa...pegi la soping klw dengki sgt pastu letak kt blog hahah

Nana said... [Reply to comment]

ayu-yes tu perkataan paling tepat sekadar untuk berkongsi atleast kwn2 bole dpt sikit info psl brg2 yang kita bli tu tol x?

Nana said... [Reply to comment]

echa-heheh..tu blom kena batang idong sendiri tu nk emo esk2 klw kena xtau la mcm mana kang harus kita bom blog org2 yg bkenaan

Nana said... [Reply to comment]

kak ina-pendapat akk saya sgt stuju juga..
mana la tau kwn2 nk cr brg2 yg kita bli tu so ngan ada nye info kt blog kita dpt la kita share kt kawan2 kan.tp kita je anggap mcm tu...lain org..lain plak dia nye tanggapan

Nana said... [Reply to comment]

lia-eii...aku blom kena terjah lg ngan annoy weh selalu tgk blog kwn2 ada komen2 org2 xbernama ni mmg menyakitkan ati

Nana said... [Reply to comment]

afne-tu la..kita pun terasa sebab kita pun kdg2 tepek gambo2 brg baru dibeli bukan niat dihati nk menunjuk2 tak tau la klw oran yg baca rasa kita mcm nk menunjuk

Nana said... [Reply to comment]

sue-heheh...tu la nye mcm kita minta duit ngan dia plak kan..alah..klw jeles ckp je la jeles...

Nana said... [Reply to comment]

eryn-wah...panjang gile komen hehe..
bole menang pengomen terpanjang nih hahah


btol2 nak2 mcm tmpt makan kan, kita setuju tu atleast kita bole refer kt blog kwn2 ok tak tmpt makan tu, camne direction nk kesana

tu yg peliknye dah dia tak suka tp nk komen watpe klw xsuka sila pangkah awl2 blah..angkat kaki..berambos...hahahah

Nana said... [Reply to comment]

ana-kdg2 orang tu salah tafsir kan...bukan niat kita nk menunjuk sebenarnya...tp bak kata ayu sekadar berkongsi aje...

xsuka sila jgn tgk

Nana said... [Reply to comment]

ena-btol..blog umapam diari, diari yang mungkin 100tahun lagi pun ank cucu kita bole baca kan?

pastu ada juga tau org komen2 ada blogger yg rajin dok update blog stiap jam
haih..pelik btol la manusia ni kan itu salah ini salah

Nana said... [Reply to comment]

ayu-tu la...dah rekzi diorg kan..bole bli mcm2 kita tmpg happy je..

yg sebok2 nk tumpang komen pastu kutuk watpe
tak pasal2 wat dosa kering

Nana said... [Reply to comment]

diana-haih..penah kena kutuk ek?tu la yg xbes tu kan?tgk je udah la diam2 xyah sebok2 nk komen klw xsuka

Nana said... [Reply to comment]

zue-heheh menda ni tak terjadi pada kita lagi...klw ada la org gatai mulut mcm tu mmg siap arr kena banned blog dia tu cuma kesian kt kwn2 je yg penah kena kutuk ngan manusia2 yg jeles

Gieyana said... [Reply to comment]

byk org byk ragam kan..x dpt nk puaskan hati dan suma owg...hurmm..cam blog aku dh jd iklan lampu dh..hahaha

Nana said... [Reply to comment]

hahah gie mmg bole jadi blog tokei kedia lampu pilih mana soka...bayar kat kaunter ahahahah

mama_umar said... [Reply to comment]

nana,aku pon blm ade 'rezki' nk jmpe anoy yg tulis komen bau2 dengki/nyampah kt aku..kot2la 1 ari nnt jumpe aku buat bodo je kot..buat ape nk layan org mcm tu nnt jd bodo jugak mcm die,hahahaha..xpon mesti kwn2 blogger aku akan sapot aku punyerrr,kan?kan?hahaha

Nana said... [Reply to comment]

zt-sama la aku pon lom penah kena komen ngan anoy.hehehe
aku sgt stuju tu kompon kwn akn support nye lah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...