MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, March 8, 2010

mandi2 lagi kt kemensah kali ni port bez punye

ari sabtu lepas abis je wat kek yg afida order tu amrul tetiba je ajk g mandi, panas la..dia ckp..jom g berendam..mula2 plan nk g ulu yam...pastu ada membe amrul penah ckp kat kemensah ada port bez nk mandi2 kolam dia dalam pastu ada gelongsor utk budak2.

dulu port ni hutan je tau, aku penah jungle tracking kt sini time skola
h tak sangka plak skang kat atas2 tu dah penuh ngan chalet.klw membe amrul xbgtau ktorg still dok mandi kt air terjun kecik kat bawah tu je la...

mmg bez la port ni air dia dalam paras dada, puas la berena
ng2 itik.hehehe...harga masuk RM2 & parking RM2, pastu kat dalam tu dia ada wakaf & pondok utk disewa.kemudahan tmpt BBQ,tmpt salin baju & toilet juga ada disediakan

ni ada map aku amik kat web site ISIRIMBA, jiran kepada teratak angah, sebelah2 je chalet diorang

selamat datang ke teratak angah
siap ada no telefon tu ha..kot korang nk pegi tak jumpe jalan ke..klik kt gambo tu utk besarkankolam dia bole tahan luasada port main tarzan2 aku nk naik tp segan hehe..ramai jejantan kt situ
wakaf ni sewa RM15 dia ada mcm pakej la klw dah sewa wakaf, parking & masuk xyah bayar.wakaf aku yg depan tu je yg buluh tu blakang tu dia nk wat mcm pondok tp lom siap lg
air dia sejuk gak...bole tahan la mengigil2 aku
orang xbrapa ramai so bole mandi puas2 berenang sana sini xde langgar2 orang
damia yg xreti2 nk naik
tu ada pondok harga lain la dari wakaf
ada gelongsor utk budak2 tp air kt situ dalam
peace...
damia comot mkn eskrem
p/s: Dj EPoi, apa nama port yg bro nk wat gahtering kt kemensah tu ek?tgk ada banyak chalet2 atas tu

22 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA@MaMa DaRwiSy said... [Reply to comment]

amboi sakannya berjalan!!rajin betol!ahaks..

bertuah damia mak bapak dia rajin berjalan2.. xda la bosan men sorg2..ekeke

mama tisya said... [Reply to comment]

wah ada port lg baik ye...siap ada gelongsor ye...agaknye area situ kot dj epoi nk wt gathering

Ena said... [Reply to comment]

wahhhhh bestnyer nana.. sokmo kasi jeles nie.. dah la memg suke ngan mandi cenggitu.. nak g jugak lah nanti.. ehehehe..

ita cutevirus said... [Reply to comment]

hamboi..hamboi... hamboi nana...

tak habis² bermandi-manda kan??? jeles i taww...


mamtisya : eh?? kat situ ke?? bukan ke diorang kate nak gi bowling ujung bulan ni?? mane satu ek??

Echa said... [Reply to comment]

syoknya musim panas panas camni mandi air sungai camtu.....lama tul tak mandi manda camni...

momguess said... [Reply to comment]

best nyer
den tgk gbr ko pon den dh raso sejuk nyer
hehehehe

Queenin Murni said... [Reply to comment]

bestnya.. tiap2 minggu terjun sg.. :P

tapi kawasan kolam tu namapk cam kecik je.... tak ke?

Nana said... [Reply to comment]

fiza-kitorg kalau ayah damia ada mmg xlekat kt umah la...dia mmg suka berjalan....seb baik kita pun kaki jalan hehehhe
lgpun kami kena gunakan sebaik mungkin waktu yg ada pasal bukan selalu amrul blk kl kan..so kena la cari aktiviti2 yg bole habiskan masa sama2

Nana said... [Reply to comment]

eryn-tu la mmg bez la port ni xtau la ek kt mana dj epoi nk buat tu

Nana said... [Reply to comment]

ena-kekekek...jgn la jeles...ni tmpt paling dekat ngan umah..malas nk g jauh2 dekat2 pon bezzz..

Nana said... [Reply to comment]

ita-heheh..nak wat camno..laki den suko mandi sungai...den pon samo..(pesal tetiba tuka sleng momguess ni?kekekek)

bowling tu onn gahtering pon onn tau....

Nana said... [Reply to comment]

echa-tu la mmg siok lgpun aktiviti mandi2 gini xperlu modal besar2 heheh..kang nk g theme park kang banyak modal plak kan hehehhe

Nana said... [Reply to comment]

kak ina-hhoho sejuk ek..tunggu nanti dj epoi wat gahtering kt sini jom kita pakat ramai2 selam akk heehhe

Nana said... [Reply to comment]

murni-hehe..bukan sng dt jumpe en,hubby saya nih..so klw dia ajk ikut je la..tp kali ni kita yg ajak hehehe

eh kolam ni besar tau...mayb dlm gambo je nampak kecik

Lina said... [Reply to comment]

salam...

thanks singgah kat blog, masa gath ari tu x smpat nak beramah mesra...xpe len kali klu ada rezeki, sy dah follow blog nana k

bestnyer mandi sungai ke kolam tu ek... musim2 panas ni segar je rs klu berendam

Hezesuze said... [Reply to comment]

wah! beshnye teratak angah nie...
lagik2 xramai org kan..bleh arr terjah...huhu

Nana said... [Reply to comment]

lina-tu la xsempat kita nk beramah2 mesra.
mmg bez kan musim2 panas skang ni dr nk kuar2 jalan2 tgh2 panas baik g mandi2 heheh

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-mmg bez kak..xtipu punya tempat dia redup je ada pokok xla terdedah ngan matahari sangat
terjah kak jangan tak terjah

mama_umar said... [Reply to comment]

arghh!!nk g sg lopo kt langat laaaaa,nk terjun tirukk!!heheh

Ena Qalinsya said... [Reply to comment]

uih cam suasana kampung r...
bestnye.. lama tak mandi sungai ihiks..

Nana said... [Reply to comment]

zt-sg lopo aku xpenah g hehe area langat blah mana?tekala ke

Nana said... [Reply to comment]

ena-hehe nama pun kampung kemensah..time ni la bez mandi msm2 panas ni kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...