MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, March 10, 2010

print screen

pertama sekali..sila jangan gelakkan aku..sebab selama ni aku xtau mcm mana nk wat print screen, selama ni dok tgk org tepek page kt blog kat aku fikir mcm mana diorang buat ni??nk tanya kwn2 asik lupe je..

so semalam br sempat tanya cikgu eryn hehehe..aku klw xtau pape psl menda2 IT ni r efer kt dia je lah..tq
eryn, bak kata eryn SHARING IS CARING kan...so pada sape2 yg senaseb ngan aku xreti nk wat print screen ni, meh aku share cara2nye...(hahaha..malu nye..sgt ketinggalan aku..xpe..blaja kan..)


1. tekan Ctrl+Print screen (kat keyboard korang) ni kira dia copy la
2.paste kan dekat paint (nak cantik guna photoshop tp aku xreti, kat paint pon bole la...eheh)
3.save
tara..ini la hasilnye..


26 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

tkpe..tktahu tnye...tk tnye jwbnye smp bila tktahu...sharing is caring...

tahniah2

Nida said... [Reply to comment]

akak ni nasib baik cik hubby ajar.. klu tak sesat jugak..:)

SyaNa said... [Reply to comment]

hahhaa
wey aku pn tak reti nk print screen
selalu kalo aku nk tempek screen aku snap pakai camera
moekkee maluuuuuu

Ena Qalinsya said... [Reply to comment]

dun weri nana..
kak ena dulu pong tak reti gak.. malah siap puji lg camne drang leh amik tepek kat blog drang upa2nye ish ish ish mmg memalukan ekekekek

firahadifa said... [Reply to comment]

hehehe... biase arr tu ... it happens ... kengkadang benda remeh kite pon x tau ...

susudalambotol said... [Reply to comment]

hahaha. aku pun sama dulu, then adi ajar aku. ahhaa.

momguess said... [Reply to comment]

den pon bongap bab2 it nie
mama tisya!!!!
HELP ME!!!

Siti said... [Reply to comment]

heheh..ct ni nasib la kerja kat company IT...tapi byk gak benda yang siti tak tau benornya..maklum la ..kita ni admin jerk.

** atie + farid + aisyah ** said... [Reply to comment]

tak tau takpe... jangan malu bertny ye....

iz-AnN عبداللطيف said... [Reply to comment]

bagus2...malu bertanya sesat jalan weii...dah tu tak reti2 nak add aku nye fesbuk...hahaha

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

nana... klu tak tanya tak tau kan??? dlu akak pon x reti gak... akak tanya member akak... tp skrg dah terer... hahahaha.... bongkak tuh.. keji tul..

lia said... [Reply to comment]

aku pon xtau sbnr nyer....

so, thnks kat ko & eryn la ;p

Hezesuze said... [Reply to comment]

pssttt..akak pun baru tau nie...
malu nk tanye...hahaha

thanks 4 the infor ye...

Nana said... [Reply to comment]

weyn-tqvm...coz banyak mengajar.....

Nana said... [Reply to comment]

kak nida-wah en. huby terror ek bab2 it ni en hubby sama teror bab2 main game aje kekekek

Nana said... [Reply to comment]

syana-hahaha lawak la kau ni
dengan gigihnye amik gambo ek nk tepek kt blog hehehe xpe pasni dah pandai dah heheh

Nana said... [Reply to comment]

ena-heheheh tu la pdahal menda nye senang aje..tu la akibat xmo amik tau kan cam ni la jadinye...

Nana said... [Reply to comment]

afida-btol2 menda nye simple sgt je..ttp mata pon bbole buat (kakakakak statement berlagak gile gila dah pandai buat)hahahahahahah

Nana said... [Reply to comment]

hidd-eheheheh...seb baik adi tau aku ni laki aku tau main game aje

Nana said... [Reply to comment]

kak ina-sila la rujuk kepada mam tisya ek..dia teror la bab it den pon buto it gak...ehehehhe

Nana said... [Reply to comment]

siti-menda2 ni klw nk pndai kena rajin godek2 kan, pastu kena rajin tanya orang malu bertanya sesat jalan

Nana said... [Reply to comment]

atie-ha..ni mesti terer gak ni bab it heheh

Nana said... [Reply to comment]

izan-sila cek shoutbox aku xtau apa ko nye id kt fesbuk ehhehe

Nana said... [Reply to comment]

zue-heheh seb baik la ada membe2 yg teror bab2 ni kan

Nana said... [Reply to comment]

lia-hehe pasni sila praktikkan ye...

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-hehehe malu tanya xau la mcm mana nk buat
ur welcome

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...