MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, March 31, 2010

ubat cacing

pagi tadi bawa damia g klinik wat checkup, so arini amik 1/2 day .perkembangan terkini:
berat: 10.5 kg (ala kurusnye....)
tinggi : 88cm

tadi doktor bagi ubat cacing, masuk umur damia 2 tahun baru bagi, em..lagi 13 hari bezday damia.simpan dulu la.

time dpt ubt cacing tu..baru aku pasan ubat tu keluaran company aku keje skang nih.selalu dok deal ngan supplier pasal label2 ni tak tau plak aku
ALBENDAZOLE ni ubat cacing, mmg selalu pun dok wat keje hari2 tengok nama2 ubat tapi klw korang tanya aku apa kegunaan ubat tu haram aku xtau..hehe..

yang aku tau FEPRIL (ubat demam), NILCO (ubat batuk) ASCORBIC ACID (vitamin C), ZEET (painkiller) bez gak keje company ubat ni, beli ubat dapat harga staff, tp tak seme ubat bole beli.klw takat ubt demam, vitamin2 tu bole la.

aritu aku nak bli ubat GOUT utk amrul(gile ko muda2 lagi dah kena gout!) tapi tak bole pasal ubat tu under control medicine tak leh senang2 la nk beli.klw kat luar mmg mahai gila2 tp klw ktorg staff bli murah la.

tetiba bangga g kenek dpt ubat company sendiri (eh.. bukan company aku maksud aku company yg aku keje ehehhe..)
********************************************
off topic pasal ubat..semalam ada orang oder kek coklat.office husband shiera

tq bebeh..ko rekemen kat kek aku kt diorang, ni kali ke-2 office tu order utk wat makan2, katanya dah boring ngan kek SR nk try kek lain.tq kak shima..percaya ngan hasil keje saya..walaupun saya tak reti nk deco2 heheh...harus aku kena belaja deco2 kek ni kan?

26 ribu orang memberikan idea bernas:

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

dah lama x buat kek coklat nih... tgk kek nana terliur plak.... he3..

nana...
damia lahir 13 Apr 2008 eh??? wah beza satu hr jerla dgn airel... airel lahir 12 April 2008... nih bulih celebrate same nih... nana sponsor kek ceklat eh.... ekekeke...

mama tisya said... [Reply to comment]

tisya tk pernh lg mkn ubat cacing...berat gk damia br nk msk 2thn dh 10kg++

tisya dlu rsnye 9kg++ je..ni nk msk 3thn br 12kg++

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

nana aku pun br bg last week ubt nie kt adam ..perisa pisang .. jenuh nak suruh adam telan ;-)

ita cutevirus said... [Reply to comment]

huhuhuhu... ubat yg selalu iyyad dapat dari klinik adalah fepril.. huhuhuhu..

walaupun hasil tak brape nak menarik... tetapi rasenyer ada uuummmppphhh.. **double thumbs up**

mama_umar said... [Reply to comment]

nana,klu order dgn ko ubat cacing ni blh?hehehe

Ena said... [Reply to comment]

nana,
anak akak dah minum dah ubat cacing bulan lepas pd hal baru jer 1 tahun 8 bulan.. doktor kate dah blh amik.. kasi ikut dos yg disyorkan ajer..

apa yg penting kek tu sedap kan nana tu sbb dorg order lagi.. akak pun tingin nak order boleh?

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

aleesya pun tak pernah makan ubat cacing gak...wajib makan ke ubat cacing ni???

Sidratul Muntaha said... [Reply to comment]

ubat kurus ade tak nana?
eekeke.

DYLA said... [Reply to comment]

keje kat company mana ni? dulu saya pun keje kilang ubat gak huhu

Siti said... [Reply to comment]

Eh, ramai yer anak2 yg lahir bulan 4, Batrisyia lahir 9/4..heheh...

kek tu nampak yummy la..

Nak ubat cacing 2 botol leh tak? hahaha...

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

kurus ke?tgk damia cam tembam je..

sejak kawen xpnh lg wat kek coklat..kdg en somi ade sebut2 pasal dulu rajin plk buat bg org lain makan..hahahaha..

lawo la tu deko kek! hehe

Nana said... [Reply to comment]

kak zue-ahh damia lahir 13.4
alamak dekat2 lak bday diorang ek?hehee...

Nana said... [Reply to comment]

eryn-klw g checkup kan mmg dia ckp masuk 2tahun kena bg ubat cacing
mak kita pun ada pesan bila damia dah 2 tahun bagi ubat cacing, kena bagi gak tp sekali je

Nana said... [Reply to comment]

diana-ubat sama mcm ni ke?tadi ada tanya doktor rasa apa?dia kata rasa manis2 tapi tak sedap hehehe

Nana said... [Reply to comment]

ita-kita bukan nk ngutuk ubat keluaran opis sendiri
tp mgm diakui ubat fepril tu xbape jalan
kita xpenah bg ubat tu kat damia sebab mgm xjalan
dia nye strength xkuat..

Nana said... [Reply to comment]

zt-masalahnye..dia xjuak sikit dia packign satu karton xbole buka, klw nak kena beli sekarton

Nana said... [Reply to comment]

ena-aik 1 tahun 8 bulan dah bole amik ek?ntah la doc ckp tadi tgu dia masuk 2 tahun & selalunye dengar pun bila dah 2 thn br bg ubt cacing

doc pun suh bg 5ml aje, dlm botol tu ada 10ml so balance tu buang aje

nak order kek?bole aje...anytime hehe

Nana said... [Reply to comment]

ayu-nak kata wajib tu tak pasti la plak tp kan sejak dari dulu lagi tgk kakak2 kita klw anak masuk 2 tahun sure diorang bg ubat cacing
mak kita pun mcm tu gak

Nana said... [Reply to comment]

ayu-klw ada ubat kurus dah lama aku amik dulu kekekek
ramai tol kwn2 aku tanya ada tak ubat kurus, ubat jerawat la ubat kuat la! hahahahaha

Nana said... [Reply to comment]

dyla-keje kt idaman pharma manufacturing sdn bhd
dyla keje mana dulu?

Nana said... [Reply to comment]

siti-tu la ramai la plak ank lahir bln 4 kan
alah kek coklat tu..bese2 aje...kita dah biasa buat rs biasa tp org yg makan kata sedap, tq la kt org2 yg kata sedap tu hehehe
ala..ubt cacing tu kt office ni xjual sikit2 dia jual 1 carton ada la 20 botol kot satu karton tu dia xde jual sebotol2

Nana said... [Reply to comment]

fiza-sejak sebulan bg appeton baru nampak debab sikit klw tak keding je

hehe deko tu sebenarnya orang suh tulis nama dah tu dah last2 mnt xsempat cari bahan bli je smarties wat tulisan ehhehehe

lia said... [Reply to comment]

aku lupa lak nk soh doc bg ubat cacing kat amsyar p klinik smlm... kena p lg skali la nih hu3...

Nana said... [Reply to comment]

lia-bukan klw dah msk 2 tahun mmg doktor bagi ke?aku xminta pun mmg dapat

momguess said... [Reply to comment]

mmg budak kena mkn ubat cacing ni
lepes tu tgk cacing nyer kuar
beratur ko
brp sebijik kek cokelat ko tu
den teringin ni hah

Nana said... [Reply to comment]

kak ina-aiyokk ada kuar cacing ek nanti ngeri nye!

kek tu klw dalam kotak RM40
dalam bekas pastik RM38

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...