MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, April 23, 2010

apa dapat dengan RM100??

semalam tgh2 wat keje tiba2 abg iz call (x-officemate)

abg iz: dik,(dia mmg panggil aku adik dari dulu..heheh bez plak dah tua2 gini org panggil aku adik) nak tanya pesal JJ wangsa maju ni ramai gile orang smpai parking2 kt ats divider?ada Jcard day ke?
aku: ha??banyak kete?eh arini ari apa??
abg iz: ari kamis
aku:eh?kamis ek..mmg selalu Jcard day buat ari kamis..ye la tu kot tp nape saya xtau??
abg iz:hehe..ko xtau ke?ko kan kaki JJ
aku:aih xbole jadi..nape xde org inform pon??xpe2 nk tanya kwn2 kejap

aku pun tanya kt fb btol ke arini JJ wangsa maju ada jcard day?zass...xsampai seminit dah ada org reply..YES mmg ada jcard day..wah..tiba2 aku tergedik2 mau g JJ pas blk keje..hehehe...aku dalam pale otak mmg dah bajet dah arini aku g JJ aku nk banje RM100 aje xmau lebih.pasai minggu depan nk g oliday kan..so xleh la nk soping sakan..nk g cuti2 banyak abes duit nanti.

aku bab2 belanja ni mmg displin la..klw aku dah set nk banje sekian amount, selalunye mmg xkan lebih dari apa yg aku bajet tu.so far aku bole kontrol la...napsu nk bersoping tu.beli mana yg perlu aje..tu dah set dlm otak b4 smpai JJ

bila aku smpai umah kan, baru aku prasan xde satu pon barang aku hehe..xpela..aku xkisah xde baju baru pun...pakai je la baju lama xde hal...ank musti diutamakan ye dak?ok meh tgk apa aku bole dapat dengan bajet RM100:

tshirt damia nk wat inner baju skirt xde lengan tu
Normal Price RM15.90 after less 50% +RM7.95
dress Baby Kiko
Normal Price RM55.90 after less 50% = RM27.95
dress Looney Tunes
Normal Price RM63.90 after less 70% = RM19.15
ops..ni bukan aku nye..ni damia punye..cute je aku tgk design dia pattern pun mcm aku nye je hehehe xde less 5pcs RM10
barbie Normal Price RM39.90 after less 70% =RM11.97
yang ni paling berbaloi2 jeans Padini abah damia, gile babas murah seb baik xde pompuan nye klw x mau aku bli 5 helai utk aku hehe...
Normal Price RM119.00 after less RM19.00

so total yg dibelanjakan : RM97.75 (tgk pandai x aku bajet xsmpai RM100 pon hehe.)
total harga sebenar klw xde less : RM294.6
jumlah penjimatan: RM196.85
wah..banyak save kan?mmg berbaloi2 g Jcard day ni..

18 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

giler jauh murah trun dr harga biasa..pandai plk tu nana bajet 100 lg cikit je nak genap..haha..

sungguh pandai mu bajet..hehe

lain kali bajet lebih cikit boleh rembat utk mak damia plk..

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

mmg murah giler... klu akak pon mesti berabis utk anak jerk...
jeles nih... kt kuantan xde JJ.... huhuhu...

SyaNa said... [Reply to comment]

aku pn pegi smlm..ramai la org kt paking.
aku pn soping under bajet smlm (bwh RM200)
mmg berbaloi2

iz-AnN عبداللطيف said... [Reply to comment]

sakan ko...jeles okkkkkk

~ana~ said... [Reply to comment]

dahsyat la nana..dpt disiplin kan diri..
kalau kita mmg xde nya dpt..mesti ada terlebih gak..hu3x...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

memang berbaloi2 beli time Jcard kan...banyak penjimatan...yg tak tahan tu siap budget banyak tu...banyak tu lah habis...kalau ayu...hurmmm...selagi ader dalam poket...selagi tu lah nak habiskan...

mama tisya said... [Reply to comment]

mil siap tnye tk cuti ke..b4 tu die tktau yg kita nk p langkawi..kita ckp mmg cuti tp p langkawi..hehehe...wah byk gk soping tp awat tk cukupkn 100 kn bole dpt voucher rm10

[-suziey-] said... [Reply to comment]

waaaaa byk bole dpt..heheeh:D

aZuRa AhMaD said... [Reply to comment]

isshhh..murah gila tu...best shoping camtu...

Nana said... [Reply to comment]

fiza-kita bab2 membajet ni mgm serah padaku la hahahah...kita pengguna berhemah kekekek

ala xpe la utk mak damia ni bila2 bole bli heheh

Nana said... [Reply to comment]

zue-heheh tu la murah gila2 tu yg geram tu aih..seb baik la duit xbanyak aahhaha..klw banyak mau smpai JJ tu ttp baru balik hehehe

Nana said... [Reply to comment]

syana-tu la mmg ssh nak aprking seb baik aku smpai tu ad ksg.hehe ko pon ada bajet gak ek..mmg berbaloi kan jcard day ni

Nana said... [Reply to comment]

izan-heheh ala jgn la jeles skali skala je dpt g jcard ni slalu xde duit nk soping sebab time org tgh kering tu la dia buat sale

Nana said... [Reply to comment]

ana-hehe tu la mmg dah latih diri..xmau balanja lebihd ari bajet so far xpenah terlajak kekekekek

Nana said... [Reply to comment]

ayu-hahaha tu la...mmg dah biasa buat mcm tu kata lah ada bajet sekian kan mmg kita xkan lebih belanja dari bajet tu

Nana said... [Reply to comment]

eryn-heheh tu skit lafi nk 100 kan?
tapi suar amrul tu kat butik padini resit dia xbole combine ngan resit JJ so burn je la..

Nana said... [Reply to comment]

suziey-hehehe tp time sale je la bole dpt byk brg cuba klw xsale?lepas suar amrul shelai je la

Nana said... [Reply to comment]

kak zura-mmg bez...hehehe tp tu la..jarang la dpt g jcard day pasai jj suka wat sale time org tgh sengkek heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...