MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, April 12, 2010

banyaknye ubat...

arini aku amik emergency leave, pasal damia xsehat..semalam damia muntah2, cirit birit2 lepas tiba2 demam plak...dah bawa g klinik semalam doc bagi ubat cirit birit+sakit perut.pagi tadi bangun je damia termuntah kat muka aku....pastu cirit birit lagi..aku klw anak dah keadaaan mcm tu mmg xsampai hati nk tinggal melepet je...xsehat..

tengahari tadi bawa g kenek lagi sekali doc bagi ubat demam+antibiotik+tahan muntah.ha..arini baru puas ati doc bg antibiotik semalam doc pompuan tu mcm doc baru je..2 ubat je dia bagi, aku kemain la explain damia mutah2, demam last2 dia bagi ubat cirit & sakit perut je.dah tu xkan la aku nk pandai sound doc asal xbagi ubat tahan muntah & antibiotik?xpela..tu yang aku g lagi sekali kenek tadi.sepatutnya mmg kena dapat ubat antibiotik ni

punca damia dapat cirit birit ni, ari sabtu tu dia mandi kolam kt dalam bilik air dengan cousin dia yang baru je baik dari kena cirit birit, diorang berendam satu kolam, aku tanya doktor klw mcm situasi tu bole berjangkit ke?doktor cakap boleh...kalau damia terminum air kolam tu / cousin damia tu terkencing dalam kolam tu mmg damia akan berjangkit cirit birit tu.la....baru aku tau ek..cirit birit ni pun bole berjangkti tapi dalam keadaan tertentu la.

ni ubat semalam: ubat cirit birit & sakit perut
ni plak ubat arini:ubat demam, ubat tahan muntah & antibiotiktadi time dah abes doc cek damia tiba2 damia cakap NAK GLER (gula2)...kat doktor hahaha..lawak tol damia doc tu pun gelak juga...damia tau je klw datang kenek ni, doc dah abes cek mmg diorg akan bagi gula2 kt budak2, gula2 susu tu yang ada macam2 perisa tu
damia..cepat baik sayang..esk nak tiup lilin dah ni...

19 ribu orang memberikan idea bernas:

ita cutevirus said... [Reply to comment]

alahai... besday gurl tak sihat la pulak kan... takpe ptg ni baik punye...

org tua² cakap demam alih bulan...

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

esok kan damia nak sambut besday yg ke 2... org tua ckp nak beralih umo la tuh... cam airel ari tu pon, dmam dkat seminggu...

aunty hrp damia cpat smbuh erk.. busday girl kene cpat sihat taw... nnti pos kt aunty kek cekelat tuh sepotong eh.... hehehe...

[-suziey-] said... [Reply to comment]

hehe demam nk cleebrate ebsday tu..get well soon damia..nnti xleh tiup lilin aunty kena tlg tiup plak..ekek:p

iz-AnN عبداللطيف said... [Reply to comment]

cepat sembuh ye damia...sian kat ibu jaga damia sorang2...acik tau, ibu pun turut nangis bila damia tak sehat tu...huhuh

mama_umar said... [Reply to comment]

alahaii damia..demam nk beso nih..esok tiup lilin insyaAllah dah sehat ;)

Ena said... [Reply to comment]

Alahai.. ciannyer..
Damia tak sihat.. Ibu damia pun jd tak tentu juge.. sbb tinggal ibu damia jer nak uruskan damia.. Moge cepat sembuh ye!
Moge Nana kuat hadapi kesulitan tanpa sokongan suami disisi.. chaiyok2x..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

ah ah kan dr memang suka pancing budak2 ni supaya tak nangis masa inject kan..tmpt aleesya selalu gi tu, dr bagi appeton perisa oren...hiks..

damia...damia...cepat lah sembuh...nanti esok ibu cuti lagi...aunty ayu jeles ni...wakakakaka

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

ah ah kan dr memang suka pancing budak2 ni supaya tak nangis masa inject kan..tmpt aleesya selalu gi tu, dr bagi appeton perisa oren...hiks..

damia...damia...cepat lah sembuh...nanti esok ibu cuti lagi...aunty ayu jeles ni...wakakakaka

Nana said... [Reply to comment]

ita-hehe tu la klw time kecik2 ye gak demam beralih bulan ni dah besar demam beralih tahun la plak heheh

Nana said... [Reply to comment]

kak zue-itu la nye orang tua2 selalu ckp gitu kan, mmg damia time bb dulu asal nk beralih bulan je demam

Nana said... [Reply to comment]

suziey-tq..hehehe mau ke dtg tlg tiupkan heheh

Nana said... [Reply to comment]

izan-hehe pandai kau kan...aku time anak xsehat gini la..mula la sedey tiba2 tros tingatkan amrul...sian damia kan..jauh ngan abah dia

Nana said... [Reply to comment]

zt-tu la nye...org kata demam nk beralih bulan, ni kira beralih tahun la ni

Nana said... [Reply to comment]

ena-tq..mmg susah skit la klw time anak sakit, kita sorang2 menjaga, tidur tak cukup, nk kena g kelinik aih...kesian pada diri sendiri

Nana said... [Reply to comment]

ayu-hehe..ye la budak2 klw jumpe doktor seme takut kan...bagi gula2 diam la..
esok keje mcm biasa...xde cuti pun ehhee...cuti nk amik 2minggu depan nk g situ...hehehehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

damia demam nak beralih umur tue .. demam nak membesar .. get well soon ;-)

ps : bencik pegi klinik yg doc cek mcm nak tak nak jer .. ishhhhh

Nana said... [Reply to comment]

diana-tu la klw orang tua2 mgm cakap gitu, demam nk membesar
aih...tau xpe...bukan la kita ni nak tunjuk pandai, tp klw ikut logik la, kita sendiri pun bole fikir ubat apa yang sepatutnya dia bagi.kalau kenek kerajaan tu lain la...mmg layan nak tak nak je..ni klinik swasta, orang baya la weh....

~ana~ said... [Reply to comment]

alahai damia..x sihat la plak..xpe..jgn skip mkn ubat ye..bar cpt sembuh..take care ya damia...

Nana said... [Reply to comment]

ana-tu la..nk bday demam plak...tq aunty...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...