MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, April 29, 2010

di mana pembunuh nurin jazlin?

korang...nak tau tak?pagi tadi lebeh kurang pukul 3.45pagi aku tiba2 terjaga...aku tengok damia..aku cium damia..tiba2 aku nak lelap mata...bayangan adik nurin jazlin datang dalam mata aku...aku tak tau kenapa..tiba2 air mata aku meleleh xberhenti2 selama15 mnt..& lepas tu aku teros tak bole tido...puas aku pusing kiri pusing kanan...tak bole lelapkan mata..

aku try nak tido tp xbole...air mata aku terus meleleh..tros aku buka laptop & taip entry ni...sambil aku taip entry ni air mata aku still tak berhenti menitik...& bayangan adik nurin dok bermain2 dalam fikiran.

kenapa??adakah ni satu petunjuk?mungkin kah arwah tak tenang di sana?aku xpunya pertalian dengan arwah...aku tak penah terfikir pun pasal arwah sejak memenjak ni..tapi aku pelik kenapa tiba2 pukul 3.45 pagi bayangan dia bole datang secara tiba2...

aku ingat lagi masa hari adik nurin dikebumikan hari jumaat...aku tengah drive nak pegi office, menangis2 aku dengar radio, panggilan dari saudara terdekat arwah adik nurin,dari pagi sampai petang radio era tak putus2 terima ucapan takziah dari rakyat malaysia..ingat lagi Pak Nil yang bertugas time tu menangis teresak setiap kali ada pemanggil yang turut sama menangis dengan pemergian adik nurin.

di mana pembunuh adik nurin?mungkin sekarang ni dia masih berleluasa kat luar sana...jangan ingat kau akan selamat...yallah...kau berikanlah pembalasan yang setimpal kepada mereka yang telah berlaku kejam terhadap arwah adik nurin

al-fatihah...nurin jazlin jazimin...semoga rohmu tenang di sana....

p/s: korang tau..aku bole search lagi gambar adik nurin...& upload masa pukul 4.30 pagi tanpa ada rasa takut...korang tengok sekarang pukul berapa?aku still tak bole tido...

25 ribu orang memberikan idea bernas:

monica said... [Reply to comment]

omg sis,bulu roma sy naik baca entry ni..btw,may god bless her soul..:)

beba said... [Reply to comment]

huu..nampak sangat saya ni tak peka ngan hal ehwal semasa..tak tau pon diorang dah jumpe budak ni..

mesti dier tenang dah..budak2 takde dosa..orang yang bertanggungjawap tu la yang sepatutnya tak tenang sekarang ni..

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

mmg banyak kes pembunuhan n penculikan kanak2 yg masih tak setel smpai skang..harap mereka2 yg terlibat ni akan dpt jugak pembalasan setimpal satu hari nanti..

al-fatihah utk adik nurin..

suamihanyisterizuki said... [Reply to comment]

naluri seorang ibu kan..ishhh walaupon xde pertalian darah...tapi u as a mom terasa...even sy yg xde anak lagi pon bergenang air mata...

semoga dia yang melakukan smeua ini mendapat balasang setimpal...

eT said... [Reply to comment]

kalo kite pon rasa sedih dan geram ngan pembunuh tuh..
apatah lg family dia kan...

al-fatihah

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

naluri ibu nana..semoga Allah balas pd pembunuh tu

momguess said... [Reply to comment]

huh!!!!
sedih tgk gbr nyer ni
moga pembunuh mendapat balasan yg setimpal
amin

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

wlu pon kita xde pertalian darah, tapi kita juga seorg ibu kan???

semoga pembunuh tuh akan dpt balasan yg setimpal...

Al Fatihah buat arwah adik Nurin..

~ana~ said... [Reply to comment]

sebak baca cite ko nih...
sedih bila teringat pasal nurin jazlin nih...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

Nak tgk gambar ni pun tak sampai hati..apatah lagi kalau dikenangkan balik kisah dia dulu2...sedih kan..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

adeh sedih ler bila igt balik .. smp hati pembunuh tue hidup tanpa rasa bersalahhhhh

Nana said... [Reply to comment]

monica-dah la ms taip entry ni tiba2 rasa meremang je banyal lak bunyi2 hehe

Nana said... [Reply to comment]

beba-hehe cite dah lama ni. tu la kan mcm mana la org tu bole duduk dengan senang hati lepas apa yg dah dia buat?

Nana said... [Reply to comment]

lily-tu la...ramai algi yang tak jumpe2 kan..mcm adik nurin ni jumpa plak dah tak bernyawa

Nana said... [Reply to comment]

suamihanyauntukisterizuki-tu la..skang ni semenjak dah ada ana mmg sensitif sgt dengan kisah2 yg melibatkan kanak2..sedih sangat

Nana said... [Reply to comment]

et-sure famliy dia sangat sengsara...nasib anak dia tak dapat dibela..pembunuh masih bebas kt luar sana

Nana said... [Reply to comment]

zt-tu la nye...aku mmg xleh la tgk or dgr kisah2 yg melibatkan budak2 senang je aku menangis

aiDieNa said... [Reply to comment]

Kisah adik Nurin memang merentap perasaan semua manusia layak bergelar insan.. tapi dia masih belum mendapat pembelaan sewajarnya.. pembunuh masih bebas.. kes adik Sharline juga masih tiada pangkalnya..

Nana said... [Reply to comment]

kak guess-sedih kan...saya penah tgk gambo bedah siasat adik nurin ni yang ada timun kat dalam badan dia tu yallah sedih nye tgk

Nana said... [Reply to comment]

zue-btol..naluri seorang ibu...hanya ibu2 je yang faham

Nana said... [Reply to comment]

ana-aku dok taip ni pon meleleh2 air mata..xtau pasal tiba2 teringat kan dia

Nana said... [Reply to comment]

ayu-btol..ingat tak mcm mana rupa adik nurin berubah sampai kan masa seisi cam mayat bapa dia bole kata tu bukan nureen..mcm mana la keadaan dia terseksa...tak dapat bayangkan

Nana said... [Reply to comment]

diana-pembunuh tu bole lepas atas dunia ni..disana nanti..tunggu la balasanye

Nana said... [Reply to comment]

aidiena-tu la..mmg gempar kang kisah ni dulu kan....

nieda said... [Reply to comment]

al fatihah..rakyat malaysia semua bersedih atas kematian adik ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...