MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, April 21, 2010

KL Bird Park

hari ahad jalan2 xde arah tujuan..(selalu mcm tu xtau nk pegi mana hahah..pusing2 dalam kete ngabeskan minyak je kejenye) amrul dan2 plak ajak g bird park.FYI, umur aku dah nk masuk 27 tahun & dah ada sorang anak ni la first time aku jejak bird park kekeke...pasni aku xmalu dah la..klw orang tanya mana tmpt2 menarik kt KL ek?so antara salah satunye kl bird park..hahaha..pasal aku dah pegi..bole la aku suggest kan korang pegi.

ni mmg mcm segmen terjah la ni...dah pukul 4.30 baru hegeh2 nk g bird park..dah tu menda xplan kan..apa yg terkuar kat mulut amrul aku on aje...bayaran masuk utk adult RM15 (kena tunjuk Mykad baru dpt RM15) kalau tourist RM42 pergh..mahai gile kan?kanak2 RM6 kot.besar2 damia ni free je la..

sian amrul...dek kerana nk bawa damia jalan2 dia yg tgh sakit2 kaki jalan terhencot2 sanggup jalan2 dalam bird park tu yg keluasan nye wah bole tahan luas la..ktorg round xabes pun, sebabnye:

1. masuk dah lewat, bird park tutup pkl 6 ptg, ktorg sampai kul 4.30 ptg, nak bertanya2 kabar sekor2 burung, nak posing2 lagi, nak benti2 rehat lagi, nak stop kt playground lagi..damia tu klw dah nampak playground xleh nk kata apa la..nak naik..nak naik...mmg xckp masa..

2.gile luas bird park ni...jalan2 kejap benti hehe sian amrul sakit kaki (akibat xpantang makan datang la gout dia tu) terhencut2 slow la skit penjelajahan kami dlm bird park tu.kami cuma sempat jelajah half aje..tu pun dah xlarat.mayb sebab kepanasan yg teramat kan..mmg cpt jadi penat la

3.dalam bird park ni..sumpah aku cakap teramat2 panas...haih..klw la bole bogel dah lama aku bogel dah.hahaha..pasal apa?kawasan bird park tu xmasuk angin sebab dia ada jaring2 kan...konsep bird park tu mmg burung2 tu bebas nk terbang sana sini siap bole hinggap2 atas korang lagi..tu pasai dia letak jaring, mmg la tinggi jaring tu, tp serius panazzz gile..pesanan aku klw korang nk pegi jangan lupe bawa kipas tangan..kipas sate tu pun boleh la..hahaha...


ada 2 keping je pic kami bertiga, ni pun setting ltk atas pankin
aku suke gile pic ni damia gelak sebab amrul berkejar2 dari pangkin nk ke kerusi utk amik gambo nk kejar time kan..berdekah2 damia gelak ntah apa yg lawak sgt ntah...
konon2 nk suh burung ni terbang tp dia kata aku berat hahah
nampak tak 2 ekor burung kale biru & kuning kt blakang tu?tgh dating..malas nk kacau heheh
tu kale biru burung merak yg bebas merayau2 siap dtg dekat2 ngan amrul hahah amrul dah cuak..eh merak ko minat kat laki aku ek kekekek...
ala2 model di taman burung
singgah rehat jap penatt gile la panazz
this pic captured by me..heheh..ni ada sesat plak bunga kantan kt tepi sangkar tu aih..geram je aku nk potong bunga kantan ni bawa balik umah buat laksa hahah...
ni la antara spesis2 burung yg ada..ikan tu bukan spesisi burung tau hahah..saje la kot teman burung2 tu
worlds of parrot..ha..dalam sangkar parrot ni la damia kena patuk hehe sian damia mlalak kejap..jahatnye parrot patuk anak aku
parrot kale pink cumil je..damia tu pesal menghulur perut kt parrot tu
aih..dia nk kejar bangau plak..
pinky girl vs pinky parrot
ok dah nk balik dah..penatt xabes ronda pon
klw korang tgk gambo2 ni yg lawa2 tu seme hasil dari dslr nikon D50 bukan kami punya..tp kawan amrul punya konon2 mau tumpang simpan kt umah...pastu dia pesan klw nak pakai, pakai la..wah..sgt baik hati ok...bagi kami pinjam kamera ribu riban...hehe..nak bli xmampu lagi...pakai je la orang punya...eheheh...

P/s: klw nak mai sini siap2 la beli kopok2 ke air ke kat luar ek..jangan la beli kat dalam ni mahal yarabbi..air paling murah air mineral botol kecik RM4..yang mana kt luar korang bole dapat harge singgit sebotol.gile cekik darah..

32 ribu orang memberikan idea bernas:

ummiaisyah said... [Reply to comment]

Comelnya gambar Damia..macam2 aksi..dulu pernah g Bird Park ni mase mula kawin2 dulu..tatau la ape yang dah berubah sekarang..

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

suka pic ibu dan anak! mesra lagi! pic bertiga tu sgt epi family!huhuhu..

ita cutevirus said... [Reply to comment]

comelnyer damia gelak...
gambar korang bertiga tu, damia nampak betul² happy... ita yg tgk pon tumpang gembira...

nana, itula pengorbanan seorang husband kan?? walaupun amrul sakit, tp, dia gagahkan jugak sebab nak happykan family die..

ooowwhhhhh!!! touching nyer...


p/s: rindunyer la kat husband terchenta...

Siti said... [Reply to comment]

kan main lagi dia jalan2 yer. siti pernah gak gi bird park ni di suatu masa dulu...dah lama dah...huhu

SyaNa said... [Reply to comment]

nice gambar korg ber3 tu
damia ceria jek tgh gelakkan abahnye ye

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

wah sakan korang berposing .. pelik gak yer tmp2 cam gini makanan sumer cekik darah .. camner nak galakkan org dtg cam gitu ..isk

Ena said... [Reply to comment]

bird park tu kat Tasik Perdana kan!.. tu la 2 last week sepatutnye si kakak ikut rombongan sekolah dier p situ.. tp si kaka tu tak sihat pulak.. jd tak sampai lg la dier.. huhu..

best la tgk nana & damia posing kat situ.. :)

Nana said... [Reply to comment]

ummiaisyah-heheh dulu2 nk pegi sini mcm xde feel bila dah ada anak kan baru la rasa nk pegi tmpt2 mcm ni

Nana said... [Reply to comment]

fiza-heheh tq...selalu kan mmg susah nk amik gambo seme tersengeh gitu..gambo tu mmg terbaek la...mmc spontan pun ada

Nana said... [Reply to comment]

ita-ehehe gambo tu mmg lawak skit la nk ditangkap kitorg gelak sekali sebab damia gelak terkekek2 hehehe bila dah tgk blk gambo tu mcm happening gile

itu la kan...kasih sayang seorang bapa kan..demi anak sanggup tahan sakit tu..kesian je tgk dia jalan terhencot2 dengan nk dokong damia lagi..kejap2 benti rehat...

heheh rindu en.somi ek..saba2 xlama balik la tu....agk2 klw korang dok berjauhan mcm ktorg bole x?heheh

Nana said... [Reply to comment]

siti-last mnt nye plan ni...tiba2 je terkuar bird park dari abah damia dah tu xde idea nk g mana redah je la kan..dulu penah datang sini rasanya harga dia RM20 tros xjadi masuk hahah baik g zoo negara mcm2 binatang bole tgk.

Nana said... [Reply to comment]

syana-heheh itu je la pic kami bertiga.asik2 ko amik gambo aku, aku amik gambo ko hahah..nasib baik gak tringat nk amik gambo ber3
aku pun ske gile pic tu happening hehehe

Nana said... [Reply to comment]

diana-tu la nye geram btol aku, zoo pun sama harga cekik darah tp bird park ni lagi mahal dari zoo.mmg melampau2 la

Nana said... [Reply to comment]

ena-ahh bird park kat lake garden.hehe xpe nanti bawa kakak g situ ek...jgn lupe bawa kipas tau, pakai kan baju singlet je panazzz!!

Aku A-Z-Z-U said... [Reply to comment]

gambar damia hulur perut kat parrot tu mmg kiut gila, ahahaha..tersengih2 kakzu tgk gambar tu tadi ;D btw, burung merak tu takkan syok kat suami kau punyalah nana. u know why? sbb merak yg cantik adelah merak JANTAN, merak betina tak berkaler2 sgt, ekekek.

actually baru plan nak gi bird park, tp sbb kau kata PANAS, tgh pikir dua kali ni. sbb erik tatahan panas ;P

Nana said... [Reply to comment]

kak azzu-hehe tu la konon doa nk bg parrot tu kiss perut dia la tu kot hahaha..time dia buat aksi ni cepat2 saya amik gambo.

owh yeke tu merak jantan..kekekek idok la teman tau

hahah raja lilin tol si erik tp serius kak mmg panaz..xcaya sila klik gambo kami bertiga tu klik tgk besar skit nampak kepala amrul berpeluh2 basah

lia said... [Reply to comment]

bunga kantan 2 wat ulam mkn nasi putih pon sedap wooo.... racik halus2... nyum3...

Nana said... [Reply to comment]

lia-hehe yeke xpenah plak aku buat ulam, klw makan mentah2 tu selalu mak aku buat nasi kerabu.

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

sukernye damia... nak2 abah ader kan??? lagi sonot...

beat ar bunga kantan tuh.... klu wat lakse penang best tuh....

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

silap taip tuh... bkn beat bunga kantan... tp akak nak taip BEST... huhu... sory silap...

momguess said... [Reply to comment]

den pon xpenah poie bird park nie
hahahahhaha
gbr kek tango tu den suko!!!
comei

~ana~ said... [Reply to comment]

gmbr ber3 tu nmpak korang happy sgt2...cantik la tgk pinky parrot dgn pinky girl tuh...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

bagus sebenarnya jalan2 sini...damia pun boleh tahu banyak benda...ibu + abah damia leh ler dating dalam kepeluhan dan kepanasan...betul ke panas sgt nana??? ayu pernah gi kat bird park singapore jer...tapi tak panas...siap leh naik benda yg cam komuter tu lagi kalau malas nak jalan2..tapi memang besar ler tmpt tu...

Nana said... [Reply to comment]

zue-heheh tu la nye skali skal dpt jumpe kan..kena la ada aktiviti utk damia
mmg geram tgk bunga kantan tu banyak yg dah buruk je kt pokok heheh mmg sedap klw wat laksa penang kan

Nana said... [Reply to comment]

kak ina-heheh apo laie kak...pasni bole la pegi xjauh dari tmpt gahtering kita aritu.

hehe tq...suko ek..den kan mmg suko amik gambo gedix2 kekekeke

Nana said... [Reply to comment]

ana-heheh gambo tu mmg lawak skit nk snap ktorg gelak sebab tgk damia gelak terkekek2 kuat gile hahah bila tgk hasil gambo tu serius suka

Nana said... [Reply to comment]

ayu-klw kt kl ni xde train tu klw kat zoo ada la..klw malas2 nk ronda bole naik train tu kan..tp mmg penat la nak tawaf seme xlarat.

mmg panas..sebab dia ada jaring satu kawasan bird park tu angin xbole masuk.ada la tempat kat area waterfall sejuk skit sebab xde jaring2 tu

☆ lieya latif ☆ said... [Reply to comment]

hai salam kenal,

suke lieya tgk pic satu family tu...hepi jek nampak...sweet sangat heheehehe

tingin gak nak gi kl bird park ni bawak anak2...tgk2, sekolah dieorg dah buat trip ke sini.....okey la tu heheeheheh

Nana said... [Reply to comment]

lieya-hye salam kenal..

hehehe pic tu spontan je tu lawak plak bila tgk balik

bawa ank2 tmpt2 gini mmg bez la...
tmpt2 ni mmg wajib la utk skolah2 buat lawatan kan

atty's said... [Reply to comment]

owh patutlah gambar lawa2 belaka..

mesti damia suka tgk bird..

Nana said... [Reply to comment]

kak aty-heheh dah org bg pakai kan..blasah je la..nk bli sendiri xmampu lagi

mmg damia suka tgk bird siap ikut bunyi bird smpai ramai org gelak heheh

Ayu Jaffar said... [Reply to comment]

nampak best je tempat nie!
suka tgk gambar ber-3 tu nana...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...