MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, April 21, 2010

lepak @dataran merdeka

lepas je balik dari bird park, aku ajak amrul singgah dataran, dah lama xlepak sini..mmg la xade apa pun kt sini..tp banyak sgt kenangan kami berdua kat sini..kat sini la 1st time aku bagi amrul no telefon.

kami kan berkawan dari skolah, tp lain2 skolah, time tu ada latihan hari merdeka, berjumpe kat sekolah cochrane berlatih sebulan kt sana, amrul ada minta no telefon tp aku xbagi, aku minta no telefon dia, biar aku je call hehe...so aku promise kat amrul..hari merdeka aku bagi no telefon aku kat dataran.

time tu kami buat formasi logo, bendera malaysia & mcm2 logo lagi la kt atas padang ni..so abes je persembahan baru aku tunaikan janji aku bg no telefon kat amrul pastu ktorg siap tukar2 cap & baju kat atas padang ni...heheh..mmg xleh lupe seme kenangan2 zaman budak2 dulu.

mmg sampai skang pun ktorg suka sgt datang sini, aku ckp kat damia, ni la tempat ibu & abah bercintan cintun kekeke..mcm la damia paham kan..xpe la aku rasa damia paham tu hahah...

suka tol damia berlari sana sini mentang2 arr luas padang tu kan
tengok la tu berlari xingat dunia malas aku nk kejar dah hehehe..xpe jatuh ats padang xsakitni plak dia cabut2nye rumput baling atas kepala.mmg pantang jumpe rumput budak ni siap la dia cabut2
owh sila abaikan muke aku yg tak berbedak tu..bedak dah cair kt taman burung heheh..
ngeeeeee...posing gedix
beriadah di petang hari.tag kat bird park pon xbuka lagi hahah..dah msk dlm kete baru pasan
kat atas padang ni la..aku bg amrul no telefon..siap tulis ats tapak tangan hahah..
bangunan sultan abdul samad menjadi saksi cinta kami cewah! hehehe
pon...pon...tengah2 bez lepak datang plak abang DBKL menghalau,sebok je abg DBKL ni (biasa la klw weken kul 7 tu dia ttp la dataran ni kete seme xleh lalu)so bole la korang nk bawa ank2 main2 bola ke apa atas padang ni malam2.korang nk biar anak2 berlari2 depan bangunan sultan abdul samad ni pun bole..
on the way nk ke kereta,korang tau x damia buat apa tu?haih!!! dia jumpe putung rokok pastu dia amik & isap eii!! geramnye aku nk jentik tangan dia...mmg dia suka tiru org merokok..kat umah aku ni adik2 lelaki seme isap rokok, damia tiru la apa lagi...budak2 kan mmg cepat sgt blaja..tgk tu muke feeling xbole blah hahaha...


28 ribu orang memberikan idea bernas:

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

best damia berlari kt dataran merdeka tuh...

tgk dataran merdeka ingat plak zaman dlu2... pnah dating dgn xboypren... hahahaha... dlu pnah keje kt bank pertanian kt sebelah tu ha... skang agro bank dah...

momguess said... [Reply to comment]

tag bird park kek tangan tak buang laie iyo
hehehhehe

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

amboi2x..mengimbas kenangan lalu yek..hehehe..klakar tgk gmbar damia buat gaya isap rokok tuh..mcm betul2 jek..=p

[-suziey-] said... [Reply to comment]

waaa syioknya lepak kt dataran merdeka..hehe:p

uish dasat bt..damia pn pandai isap rokok..tu la bdk2 ni cepat je blaja kan..

Ena said... [Reply to comment]

heheh.. akak y dok depan dataran tu pun dah lamer tak p situ.. huhu.. maleh betul.. hoho..

uit!!.. damia leh wat cenggitu ? mrm.. tu la bebudak sgt cepatbelaja.. waima dier tak tahu pun mende tu tak elok..

Siti said... [Reply to comment]

mengimbas kenangan lama yer..hehehe

Nana said... [Reply to comment]

zue-wah..penah dating sini ek..kekekke..saya klw lalu je depan dataran ni kan sure tros tingat zaman mula2 kenal dulu eheheh

Nana said... [Reply to comment]

kak ina-hahah ye la kak lupe nak buka kekeke dah msk kete baru pasan

Nana said... [Reply to comment]

lily-tu la damia ish dia mmg pantang jumpe putung rokok la..klw kat umah nenek dia ada rokok daun tu dia amik pastu cakap ma, nak kokok (sambil panggil kita suh tgk dia isap rokok)

Nana said... [Reply to comment]

suziey-hehe skali skala lepak sini bez gak padang luas kan bebas la budak2 nk berlari nxt time nk bawa bola plak bg damia main

damia ni dah terdedah ngan seme org2 tua yg merokok kat umah tok wan dia...seme pakcik2 isap rokok, tok yah isap rokok, abah dia isap rokok dia dah dok perhati dah...mcm mana org isap rokok

Nana said... [Reply to comment]

ena-hehe biasala tu kan org kalau dah dekat dia xheran ari2 tengok heheh kami ni jarang2 la nk dtg sini tp klw amrul blk kan..klw dia ajk jalan2 malan2 mesti sy ajk dtg sini ntah la ek suka sgt ngan dataran ni heheheh

ha tu la..damia tu wat gitu bukan dia tau pun menda tu xelok hehe

Nana said... [Reply to comment]

siti-heheh tu la..mmg suka g balik tmpt bercinta ni hehe tp amrul xsuka klw kita cite balik kisah2 lama dia malu hahahah

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

tudia mesti jenuh kepung damia sonok sgt duk berlari main kt padang besar..huhu.. sekali sekala best woo bwk anak main kan kan.. anak tecik asik berdukung la plk.

mummy_ayu said... [Reply to comment]

bestnye..tak pernah lepak sana waluapun dah bertahun dok kl..now tgk dr opis jer...

Nana said... [Reply to comment]

fiza-heheh mmg jenuh nk kejar dia main lari suka ati dia je hehehe
tunggu la darwisy dah beso nant bole sama2 main kejar2 ngan papa & mama dia heheheh

Nana said... [Reply to comment]

mumy_ayu hehe tu la mcm saya ckp org klw dah biasa tgk tmpt tu mmg xheran kan heheheh kami ni jrg2 nk g sini...mmg klw lalu sure benti kejap pun jadi la

atty's said... [Reply to comment]

itulah kan budak2 nie cepat meniru .

kty dah lama tak lepak dataran ..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

amboi2...bukan main mengamit memori yer...bagus gak tu...menyemarakkan lagi rumah tangga...

awat ler damia amik puntung rokok tu...nana kena cakap2 elok2 kat damia...takut nxt time dia buat lagi...

ita cutevirus said... [Reply to comment]

so sweet... kenal kat dataran merdeka... sapa tau hubungan tu berkekalan sampai skang kan??? hihihiih...

errkkk.. alamak!! spoil la damia... da cantik da berposing kat atas padang tu... leh pulak die kutip putung rokok tu.. izzah ade gak ngikut.. tp, die tak pakai putung rokok.. die pakai pensel.. tp, paham² jela... mak die ni kan garang... kene la sedas kat peha tu... (cubit)..

firahadifa said... [Reply to comment]

alala.. chumel nyer la pulak.. tuka no tel , tulis kat tangan..

owh... bagusnya sampai kawen dari cinta monyet dulu..

Nana said... [Reply to comment]

kak aty-bahya kan..tiru menda2 elok xpe...

Nana said... [Reply to comment]

ayu-hehe skali skala kena gak wat gini kan..imbas balik zaman2 bcinta...baru la hangat skit keke

em..nk ckp ngan damia mayb dia blom bole paham lagi kan..so skang ni takat bole larang je la

Nana said... [Reply to comment]

ita-heheh tu la cinta monyet sape sangka smpai dah kawen ada ank dah pun heheh

mak dia ni pun garang gak ayu...dah jentik gak tangan dia tu (slow2 je la hehe) tp xjalan..asal jumpe putung rokok dia kutip aih...geramnye

Nana said... [Reply to comment]

afida-hehe klw ingat2 kan balik klakar je zaman budak2 kan...time tu mana ada henpon so amik pen tulis no atas tangan kekekek...

tu la..menjadi juga cinta monyet ktorg hahah

Delima said... [Reply to comment]

mek, aku dlm seminggu tu ade la 2, 3 kali lalu dpn dataran tp tak penah ade hati nk singgah.... hahahahahahhahahaha...

comel damia, muah muahh

Nana said... [Reply to comment]

heheheh aku jarang2 la nk lalu sini..semingu, dua minggu blom tentu..tunggu laki aku blk je br aku jln2 sini

heheh comei ke..tq..

Ibu Ayra said... [Reply to comment]

amboi, bestnya jalan sana-sini...pas berendam kat waterfall, gi bird park pastu lepaking @dataran plak... suka nya... haishhh damia, jgn tiru aksi merbahayakn kesihatan tu...

wantie said... [Reply to comment]

treatment yang berbaloi baloi..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...