MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, April 12, 2010

mana tumpah kuah kalau tak ke nasi

sabtu lepas aku buat kek birthday damia (esok bday damia), senang buat awal2 simpan dalam fridge tinggal nk deco je...tengah cari idea camne nk deco ni hehehe...(xreti weh...krim tulis2 tu pun aku baru dapat resepi)arini nak try buat

tgh aku sibuk2 kat dapor, damia pun sebuk juga nak buat kek,pakai hand mixer dia.hehe..mmg dia xkacau la aku kat dapur sebab dia kusyuk dok main.bila aku tanya:
damia buat apa tu? damia jawab "buat kek" hehehe...pandai anak ibu...kecik2 dah tunjuk bakat buat kek.

kusyuk dengan hand mixer dia
hand mixer damia, bole gerak mcm betol punye ada battery heheh...bila kek damia dah siap, aku simpan dlm fridge & sendal ngan kusi sebab damia mmg pantang nampak kek coklat kang abes dia korek2 nk makan.kusi meja makan ni mmg berat so dia xkan bole tolak kusi ni utk buka fridge heheh..
kek bday damia, kali ni bentuk petak, baru beli loyang bentuk ni, lom siap deco tgh cari idea ni

22 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

tomeinya hand mixer tu..nak pinjam boley damia??nak belajar wat kek jgk! hehehe

Gieyana said... [Reply to comment]

pandai ko buat kek kan..nnt ko nk dtg Penang jgn lupa bw kek utk aku..hehehe

[-suziey-] said... [Reply to comment]

hahahaha..anak banak smaa jek:p wei sedap kek tu..dh lama xbuat kek ni..

mama_umar said... [Reply to comment]

alamak..pasni damia lagi teror buat kek dr aunty ni haa

Nana said... [Reply to comment]

fiza-heheh...bole nk pinjam bg darwisy main ke hehheh.
banyak resepi2 dlm internet cari je mana berkenan, klw ikut step2 sure jadinye

Nana said... [Reply to comment]

gie-ala dari zaman sekolah aku mmg suka buat kek coklat kukus ke bakar ke seme aku suka, sebab aku suka makan tu pasal aku belaja mcm mana nk buat
hehe..ok no problem mayb bulan 5 aku balik penang nanti aku bg hang skit hehehe

Nana said... [Reply to comment]

suziey-damia ni klw kita buat kek mmg dia kusyuk la tengok tak berkelip2 mata & dia xusik, agk2 klw dia nk sentuh je mixer tu dia sendiri yg sound diri sendiri ANGAN UCIK TAU..hehehehe

Nana said... [Reply to comment]

zett-hahaha...melentur buluh biar dari rebungnya kekeke...

firahadifa said... [Reply to comment]

wahhhhhhhh.. tantiknyer new skin...

damia , nanti anty nk order ngan damia je la.. kekekek

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

hahahaha...damia pun rajin buat kek jugak yer....jadi ke kek tu damia???

mak aiiii...comferm ler damia tak leh nak tolak ni....yg tak tahan tu siap korek2 tu...ekekekek.

iz-AnN عبداللطيف said... [Reply to comment]

bila agaknya nak merasa kek yang ko buat ni weii

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

wah sudah ada protege ... kagummmmmm ;-)

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

wahh... cat umah baru erk... chantek...

rajin nana wat kek... akak tak smpt buat lagik.. sbtu ari tuh balik kg... tulun wat kek kt airel satu bleh... he3..

Manjakusayang said... [Reply to comment]

huhuhu...boleh gerak ker... bestnya... mesti Husna suka kalau dapat nie...MAklum ler sekarang dah pandai main masak2 :)

Nana said... [Reply to comment]

afida-hehe..ala new skin ni main belasah je ras amcm nk tukar lain hehe sebab rambang mata tgk seme lawa2

pasni kita bole resign la wat kek suh damia plak buat heheh

Nana said... [Reply to comment]

ayu-hehehe..jadi buat sepah adalah
hehe..mmg dia xlarat tolak kusi tu berat
dia mmg suka korek, klw ada kek utk makan sendiri dia colek2 topping tu, tu psl klw ada orang oder kena staple siap2 klw tak abes la dia kejekan

Nana said... [Reply to comment]

diana-hahah protege tak bertauliah heehehe

Nana said... [Reply to comment]

kak zue-heheh..tq.saje tukar umah baru dah lama xbertukar hehe

ala..tgk kawan2 seme buat kek bday sendiri utk anak2 kan saya pun tingin gak, selalu buat kek utk org oder je...tp tu la dah muak sebenarnya makan kek sendiri hehe..xpela..bagi2 rang je la kek ni

Nana said... [Reply to comment]

kim-heheh ahh bole gerak, ada set blender sekali bole gerak juga.
damia pun sama juga men masak2

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, tukar template br erk...lawo la...damia.....auntie nak sikit kek damia bleh?hebat ar damia..ada hand mixer tuh...heh3s..

Nana said... [Reply to comment]

ana-hehe..ahh dah bosan template lama tukar yang baru plak
hahah hebat la sangat ekekeke...

nieyza said... [Reply to comment]

cantekkk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...