MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, April 19, 2010

Warisan Rimba-Part 1

aku rasa arini rata2 blogger buat entry pasal event nuffnag kt BTS tu kan..aku xdpt join..sebab ini la..aku plan nk g berjimba2 ni sebulan lepas lagi..sebelum dpt email dari nuff lagi..disebabkan aku ketuanya...xbole la nk cancel kan semata2 nk g event nuff tu hehe...xpe lenkali aku sure join klw ada lagi..event2 bez from nuff.

ni la aktiviti aku ari sabtu lepas...bermandi manda kt Warisan Rimba, kat Kemensah belakang zoo negara.bole kata ni mini gathering gak la utk budak2 PCM (perkahwinan.com.my)aku kenal diorg seme kt forum pcm 4 tahun lepas..kecuali shiera..dia kawan skolah aku

antara yang datang aritu shiera & co,kak baya & co, kak tini & co, fara & co & fatin & co.ada 6 family semenye..mmg bez..buat potluck & BBQ.kolam mandi..serius mmg lawa..lawa sangat2!.mmg ada plan nk repeat lagi nanti insyallah...

klw korang nak tau ini la tempatnya yang bakal diakan blogger's gathering anjuran dj epoi nanti, bila tu aku xtau...coming soon la kot..tunggu je la..klw jadi la gahtering tu mmg aku join, sebab apa?sebab tempat ni bez!cumanya chalet ni xde api time siang, malam je start kul 7 baru ada letrik tu pun pakai generetor.

kat sini chalet paling murah bermula dari RM30-RM80 semalam.klw korang nak tau lebih lanjut bole tengok blog warisan rimba.ok utk part 1 ni aku jamukan korang dengan gambar2 kami bermandi manda kat kolam yang hijau ni...gambar2 ni aku xedit tau mmg ni la keadaan nye kt tempat tu, mmg lawa mcm dalam gambar.oleh kerana banyak sgt gambar2 kami kat sini, akan ada part 2 & 3 pasal aktiviti mandi2 ni...heheh.hrp korang xbosan la ek...

aku rs mcm nk tepek seme je gambo2 mandi ni sebab seme gambo lawa2 hasil dari DSLR Nikon D50, kawan amrul dengan baik hatinya mengofferkan dia nye DSLR utk kami bawa g mandi2 hehhe...tq gaf...

mandi2 sama cik damia abah damia keje amik gambo je hehe..
with kak baya & shieraaku sampai mimpi2 tempat ni pas balik aritu hehehe...pasni klw amrul blk je harus aku ajk dtg sini lagi
aksi khas utk kak momguess hehe...
abah damia tgh dok inta dari celah2 daun heheh
abah damia intai lagi dari celah2 kayu
korang rasa teruja x tgk tempat ni?hehehe...
gile mmg siok mandi kat sini...
aksi lambung2 damia
kolam ni xsejuk pun mmg bez bole berendam lama2 puas mandi
shiera tgh tunjuk bakat jadi ikan duyung heheh
damia yg suka sgt mandi kt kolam ijau
peace bb...
owh yang ni gambo agk kureng lawa sebab pkai kamera capa ayam aku hehehe
shiera & kak tini
laki sapa ni?sila jawab hehehe
view kawasan kolam, orang xramai mmg puas mandi
seme eksited ngan kolam hijau hehe...

32 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

bestnya tgk air tu..........
rendam lama2 mesti syiok ah... lama dah tak berendam..teringat dulu pnh lemas..seb cpt diselamatkan..huhuhuhu

Siti said... [Reply to comment]

seronoknya mandi manda...
eh! cantik sgt tempatnya tuh..air pun kaler ijau gitu....syoknyaaaa

SyaNa said... [Reply to comment]

nak ckp utk ke 100juta kali
ai jeles tau :p

mama tisya said... [Reply to comment]

fatin saper??bdk pcm ke??tkpe next time bole join event nuff yg lain...

bestnye mandi manda..tmpt pn cantik

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

wahhhhhhhhhhhhhhhh hathering mini pcm ..bestnyer korang berendammmmmmmmmm

mama_umar said... [Reply to comment]

xper nana,klu ko buat sampai part 5-6 pon aku bace,heh2

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

air dia kaler ijo erk.... bila la bulih pegi nih... jeles tgk nana syok mandi manda... he3..

aZuRa AhMaD said... [Reply to comment]

amboi bestnya gi berendam...lama btul la..tak gi mandi manda camni...

** atie + aisyah ** said... [Reply to comment]

giler best! huwaaaaaaaaaa

ita cutevirus said... [Reply to comment]

nana,

i jeles!!! kihkihkih... wahhh.. sronoknyer gi jimba²... ita da lame tak jimba²... best... best...
skali skala je nana berjimba² ngan amrul & damia... lgpon da lame amrul tak balik kan?? harus la korang bersuka ria....

p/s: gambor juadah takde ke?? huhuhuh...

iz-AnN عبداللطيف said... [Reply to comment]

cantiknya air dia...pasni aku and famili plak yang bakal menyusul...hehehe

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

wlupon dh pergi, tp still jeles tgk gmbar2 korang ni..ekekeke

nway, best tgk korang sume..dr pcm leh berkawan baik smpai skang ye..=)

wantie said... [Reply to comment]

geramnya aku tengok air tu. ijo benor kaler dia.

Mula tu aku ingatkan ko mandi kat kolam renang. masih ada lagi tempat mandi yang airnya ijo cam gini yer.. teringin aku nak mandi kat sana....

Nana said... [Reply to comment]

fiza-mmg bez berendam lama2 pun tak sejuk dia air takungan air bukit bukan air sungai
owh penah ada pengalaman lemas ek..sure fobia kan

Nana said... [Reply to comment]

siti-kami anak branak mmg suka aktiviti mandi2 ni.heheh tmpt ni mmg lawa...rasa xmau balik je tau

Nana said... [Reply to comment]

syana-heheh ala..jgn la jeles2 nanti len kali kita g lagi ek..

Nana said... [Reply to comment]

eryn-fatin tu kawan sheira bukan budak pcm.
hehe..tu la xdpt nk join event nuff ni nanti sure ada lagi kan..
btw tmpt ni mmg lawa...

Nana said... [Reply to comment]

diana-hehe...dari pg smpai ptg seme dah legam berendam kekekek...

Nana said... [Reply to comment]

ena-heheh mmg bez xtipu punye...tunggu la dj epoi wat gahtering kt sini kita jumpe ek...

Nana said... [Reply to comment]

zt-hahaha,,bagus la kau ni mmg follower yang setia kekekekek

Nana said... [Reply to comment]

zue-yup..mmg air dia ijau jernih sangat.tp xtau la ek mcm mana bole jadi kale ijau mcm tu.

Nana said... [Reply to comment]

azura-hheh..kami ni mmg kaki sungai...nak2 tgh cuaca panas mcm skang ni kan.mmg port terbaek la ni

Nana said... [Reply to comment]

atie-sedih la atie xdpt join..xpe lain kali ok...

Nana said... [Reply to comment]

ita-hehehe jangan la jeles..kami ni kan jarang2 berjumpe...harus la abiskan masa dengan sebaik mungkin..

gambo juadah part 2 ehehehe banyak sgt gambo lah..

Nana said... [Reply to comment]

izan-heheh mmg lawa weh xnyesal g sini hehehe

Nana said... [Reply to comment]

lily-hehe bez kan?
tu la..kami seme kenal kat alam maya...dah lama dah 4 tahun lepas..

Nana said... [Reply to comment]

wantie-nant bila2 hang mai KL singgah la sini 1 malam.
air kolam ni dia tadha air bukit tu pasal jernih.tp pasal air yg hijau tu aku pun pelik camna bole kaler ijau hehe

~ana~ said... [Reply to comment]

nana..................
cantik tmpt nya..pastu tgk air tu bersih je...waaa...best nya....

Nana said... [Reply to comment]

ana-hehehe mmg lawa tau..xtipun punye heheheh

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

bestnya berendam kat sini...memang air dia warna hijua ke?

Nana said... [Reply to comment]

ayu-yup..mmg air dia kale ijau teruja sgt time mula2 sampai tgk air kale ijau ni heheh

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

tgok air dia yg tak tahan tuu..mmg hijau yee...ishhh harus pgi niiii...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...