MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, April 19, 2010

Warisan Rimba-Part 2

ok kali ni nk cite aktiviti2 kat warisan rimba,apa lg selain mandi kolam, mandi sungai pastu wat BBQ.aku buat ayam bakar tu marinate 1 malam main campak je.ada gak daging bege, hotdong & jagung.

bahan2 utk marinate ayam:
bawang besar,halia, lengkuas, serai,ketumbar,jintan manis,serbuk kunyit,garam & gula skit blend seme bahan pastu perap ayam 1 malam.wah rasa mcm sate plak.

ok la malas ni cite lebih2 biar la gambar yg menceritakan semenye hehe...

main entrance
parking areakwn2 pcm: kak baya, kak tini, fara & shiera (kwn skolah aku gak)
sesi bakar membakar suke seme ek damia kt kolam kecik.dari pg smpai petang mandi xmau naik haih..risau je aku demam nsb baik xdemam
cak..intai abah damia kat celah2 daun heheh
turun mandi kt sungai plak
ngan kak tini & shiera
with shiera & aryan
kaum2 bapak plak amik alih tugas membakar
ni chalet kami RM30 aje satu
tgh bakar ayam lagi
ayam aku ngan shiera yang bakar smpai abes.
wow..lawa kan gambo ni suka tgk api tu hehe abah damia amik gambo nih
jagung bakar
ayam
ayam yg dah di marinate

27 ribu orang memberikan idea bernas:

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

damia ni mmg suka btol bermandi manda kan..Zara suka tp penakut..die tk kan nak nye kalau dibiarkan sorang2 dlm floater..mesti nak mama die pegang jugak dlm air tu..konpem dh besar rk reti berenang cm mama..ekekeke

Hezesuze said... [Reply to comment]

nie xbleh jdi nie...kene terjah gak...tp baru call full plak minggu nie....huhu

firahadifa said... [Reply to comment]

murahnyer chalet dia , rm 30 je satu ??

Ena said... [Reply to comment]

wawawawa...jeles la.. huhu...

** atie + aisyah ** said... [Reply to comment]

meleleh tgk ayam bakau... amboi.. hang ni nana, tak abis2 ngan kipas BN tu.. hahahaha

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

tudia.. mmg berbaloi2.. mcm2 aktiviti ada sampai bakar membakat.. last sekali ayam tu selalu wat..huhu..
damia mmg tak takut air ek..slumber je dia..baguih betoi.

Siti said... [Reply to comment]

amboiiiiii...sonok yer...cantik tul la tempat dia...gugu

momguess said... [Reply to comment]

asal tunjuk langit jer mesti tuju kek den kan
hehehhehe
bagi den no phone warisan rimba ni
den teringin nak selam2

~ana~ said... [Reply to comment]

sedap tgk ayam tu..nyam nyam..tgk muka damia happy je dpt jumpa kawan2..main air..best nye...

mama tisya said... [Reply to comment]

best2 kalo ada bbq bila mandi manda tp yg tk brp best kena kipas...hehehhe

org pompuan ke yg kipas tu ke posing je..siap kipas BN lg tu

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

nana > murahnyer RM30 sehari yer .... leh ler next time prgnaize pcm 2 mommies lagie ... organize awal2 .nak join gakssssssssssss

ibu_umairah said... [Reply to comment]

mandi-manda....best nyaaa!!!!!!selera tul tengok ayam tu......

atty's said... [Reply to comment]

palin suka acara bbq..terliur hah..

Nana said... [Reply to comment]

lily- damia ni sebab berani sangat la samoai lemas 2x hehe dia mmg antu air skit agknye sebab ibu dia dari zaman mengandung kan dia suka berendam dalam sungai kot jadi dia pon sama mcm tu

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-kena call booking awak kak..klw last mnt mmg xde ksg la..tp klw nk chalet belah belakang tu mayb ada la kot..

Nana said... [Reply to comment]

afida-ahh..tu chalet yg paling murah paling mahal RM80.ok la...ada katil & tilam cuma xde letrik je..malam2 baru ada letrik

Nana said... [Reply to comment]

ena-hehe nanti bloggers gahtering anjuran de epoi jgn lupe datang tau heheh bole kita jumpe

Nana said... [Reply to comment]

atie-kekeke kipas tu berguna tau..dari gahtering aritu membawa ke pcm gahtering ni hahahah
klw xde kipas ni jenuh nk kipas guna tangan hahahahah

Nana said... [Reply to comment]

fiza-heheh klw dah g bkelah2 xde bbq xlengkap kan heheh tu klw rajin la..klw g ramai2 bez la wat bbq gini
owh damia mmg suka air...ari2 nk mandi kt umah pon dia minta mandi kolam hehehe

Nana said... [Reply to comment]

siti-hehe mmg lawa..chalet pun murah aje...puas ati la..dah lama tak piknik ramai2 mcm ni

Nana said... [Reply to comment]

kak ina-hahah..ok kak dapat kan no tipon slamat menyelam2 heheheh

Nana said... [Reply to comment]

ana-ayam tu main belasah je letak bahan2 marinate dia hehe janji dah perap 1 malam terasa la bahan2 rempah dia tu
damia mmg pantang nampak air...antu air dia tu heheheh

Nana said... [Reply to comment]

eryn-hehe kita mmg suka bab2 kipas2 tu heheh rasa bez je mmg la pedih2 mata kena asap tp bez la nak2 ada kawan nk ngumpat2 hahaha
eh ktorg yg bakar ayam smpai abes kaum2 lelaki sambung bakar hotdog & daging bege ngan jagung aje

Nana said... [Reply to comment]

diana-hehe tu chalet paling murah tp ok la..siap ada katil & tilam cuma xde api la..malam je ada api.
insyallah...hehehe

Nana said... [Reply to comment]

ibu_umairah-kami anak branak mmg suka aktiviti mandi2 ni...nak2 cuaca panas skang ni kan mmg siok la

Nana said... [Reply to comment]

kak aty-heheh sama la..saya paling suka bab2 ngipas hehe klw damia ada org jaga settle saya bole kipas

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

wallah!! menarik betol lah kak nana!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...