MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, May 7, 2010

cite malam jumaat

balik keje semalam amrul call, pastu dia tunjuk la dia kawasan sekeliling dia (buat video call) pastu suh aku teka dia ada kat mana..tengok belakang dia ada helikopter biasa la tu tempat keje la tu..aku cakap kt kluang ke ni?dia ckp cuba tgk betol...sambil dia kasi view sekeliling dia

pastu dia cakap..saya kt kem sg.besi ni...baru smpai KL...jap g meh la dtg amik saya..wah! gini la dia somi aku..mmg suka wat seprise..wlpun aku dah biasa ngan seprise yang mcm ni tp aku ttp suka bila di seprise hehehe...

amrul offer diri utk datang keje kt KL smpai ari isnin, sebab dia tau damia xberapa sehat kan..laju je bg nama nk dtg keje kt KL smpai ari senin.nasib baik dapat...so semalam amrul sampai umah je..damia kemain suka..teros elok demam dah..agaknye damia demam sebab rindu kot kan?hehe tp xkan la kot baru 3 ari je xjumpe..eheheh..

amrul siap bawa coklat kat damia lagi...ni adiah utk budak demam katanye..eheh so sweet je..mcm biasa la..dinner mmg xmasak la..ekekek so jenjalan la area melati, tgk2 ada kedai nama de templer aku rasa mcm penah baca blog syana makan kt sini so aku ajk amrul try sini.

kedai ni masakan dia ala2 chinese cuisine.makanan yang aku & amrul oder tu seriously memang sedap sangat2!! sangat rekemen kedai ni kat korang klw nak makan menu yg lain skit bole try makan kt sini.kami amik set kecik2 je xmakan besar pun..tunggu gaji la bole makan besar sebab harga pon bole tahan besar kan heheh...

kedai ni dekat highway MRR2 sederet kedai nasi dagang ulik mayang tu.ni address restoran tu:

De Templer Restaurant
Ni 17G & 19 G
Jalan Melati Utama 4
Melati Utama, 53100 Setapak
KLview dalam restoran xramai orang puncomei je bekas nasi dia..
amrul nye: dry chili chicken+steam rice sedap!!
aku punye : black pepper beef+steam rice sedap!!!
menu kami..
mesti try air ni kasturi asam boi sedap gile
kasih ayah..sanggup melayan kerenah damia yg agak mengada2 (saje la tu..nak suh amrul pay attention kat dia..kan baru baik demam)..abis la dia suap nye air kt damia dulu, suap nasi..then aku dah abes makan baru amrul start nak makan..terharu plak tgk dia layan damia gitu hehe...
muke orang penat..baru lepas buat kek, amik amrul kat kem, pastu kejar g dinner plak tak rest dari balik keje
itu saje la cite malam jumaat kami..hahaha..korang tu mula la tu..suka nau klw aku mention malam jumahat kan...sorry la gambar2 agk kureng memuaskan..amik pakai tipon jek..

31 ribu orang memberikan idea bernas:

E.L.I.Z.A said... [Reply to comment]

haaa tu la..dgr mlm jumaat mmg xde benda lain dah :P
syiok kan dpt seprise gitu..wpun dh selalu tp kdg2 xleh agak jgk ape yg dia nk buat tu ehehhe

alhamdulillah damia dh baik..riso jgk demam smpai 39.5..tggi sgt..

[-suziey-] said... [Reply to comment]

heheh ingt kisah malm jumaat..ekek:p xde ape2 terjadi ke..hahhaha

eh mcm onh baca kat blog sape ek mkn kt de templer ni.hehhe..singkat btl ingatan

~ana~ said... [Reply to comment]

cam sedap je mknan tuh..nnti boleh la try....

mama tisya said... [Reply to comment]

tmpt mkn kita celebrates busday aritu..air yg ada asam boi tu sedap tp hubby kita amik apple asam boi...asamboi byk..best2

mama tisya said... [Reply to comment]

suziey..kt blog saper lg..blog ku ler:-p

ita cutevirus said... [Reply to comment]

wwoo hoo!!

Siti said... [Reply to comment]

wo..dudk berjauhan yer...sukanya bila husband balik kan..hehehe

Nana said... [Reply to comment]

eli-hahah tu la asal ckp malam jumahat je xde ingat menda lain ka kekeke
mmg bto...wlpun seprise dia tu mmg selalu dah..tp selalu menda2 dia buat tu mgm kita tak jangka heheh
mmg risau kan budak2 demam panas smpai mcm tu..bahya takut kena tarik2 je

Nana said... [Reply to comment]

suziey-aku tgk blog syana tros tu yg rasa nk try makan tp mmg sedap lah

Nana said... [Reply to comment]

ana-mmg sedap tau..masakan dia lain skit..tp mmg masuk la ngan selera kita

Nana said... [Reply to comment]

eryn-ooh eryn penah mkn sini ek..xingt plak tp sedap kan masakan dia..

Nana said... [Reply to comment]

ita-hahaha apa yg wohoo nye

Nana said... [Reply to comment]

siti-hehe baru tau ek kami PJJ...mmg suka sgt la klw dia blk ehehe

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

wauu meno koranggg bestnyerrrrrrrrrrrrrrrrr ;-)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

nama kedai cam nama non muslim punya kedai...tapi halal yer...nanti kalau turun KL pasti akan cuba makan kat sini jugak...

Ena said... [Reply to comment]

one day nak try juge la kat situ nana.. aritu tgk kat blog mamatisya makan kat situ jge.. bestnyerrr..

Afne said... [Reply to comment]

pandai amrul buat suprise hehe

nana kena tag ;)

momguess said... [Reply to comment]

den igat ado lah kisah lingerie merah kaaa
bath tub kaa
ater tulih mlm jemaat
hishhhh
tipah tertipu ko

Khadijah Zek said... [Reply to comment]

Sedapnya...terliur kejap..

suamihanyisterizuki said... [Reply to comment]

huhu besh surprise cmni...anak hapy, isteri hapy suami pon hepy ;)

Nida said... [Reply to comment]

gemuk ler Nana macam ni.. asyik makan best2 jer...

Nana said... [Reply to comment]

diana-ala.. menu biasa3 je amik set murah hehehe..

Nana said... [Reply to comment]

ayu-ahh mmg kedai ni owner dia chinese la rasanya..tp mmg halal seme customer pon orang melayu

hah nant jgn lupe terjah ye..hehe

Nana said... [Reply to comment]

ena-hehe tu la..saya ni sebab tgk blog kawan2 baru la rasa nak try heheh..sebab nye klw nk try gitu je xde orang penah suggest takut tak sedap kan

Nana said... [Reply to comment]

afne-heheh dah biasa dah ngan seprise dia tu..
ok nanti kita amik ek

Nana said... [Reply to comment]

kak guess-hahaha...jgn marah ek..saje wat tajuk bikin seme teruja nak masuk hahaha

Nana said... [Reply to comment]

khadijah-heheh try la makan kt situ sedap tau

Nana said... [Reply to comment]

suamihanyauntukisterizuki-hehehe....tu la mmg bez dapat seprise mcm ni wlpun xde dapat hadiah tp seprise gitu pun dah bole wat tersenyum sepanjang hari

Nana said... [Reply to comment]

kak nida-hahah..mmg gemuk dah kak..baru je cek lemak dalam badan ni ada over 3% hehehe

SyaNa said... [Reply to comment]

mmg sedap kedai ni
aku mmg puas hati la food dia
cuma kalo ramai tu agak lambat service nye

Nana said... [Reply to comment]

syana-ye la wei serius sedap! time aku dtg mmg orang tak ramai tp amrul komplen makanan lmbt smpai air dah smpai lama br nasi sampai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...