MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, May 6, 2010

damia demam..

semalam balik keje badan damia panas je..aku pun bagi ubat siap2 masuk je pukul 8 malam badan damia makin panas..tengah dia tido tiba2 dia bangun nanges2 pastu terus muntah.aku dah panik dah..teros siap2 g klinik...

doc cek je tengok2 temperature 39.5 darjah celcius!! gila lah..panas sangat tu..tak pernah damia demam yang panas mcm ni...doc cakap mayb time damia muntah tu temperature dia 40 darjah celcius & damia muntah tu sebab badan terlalu panas.

nasib baik aku cepat2 bawa g klinik, & doc tros cakap bagi ubat yang masuk ikot montot tu..so malam semalam xpayah bagi ubat demam dah..alhamdulillah..bangun pagi tadi aku rasa badan damai dah kurang panas nye...

mak aku dah pesan dah malam2 tu basahkan kepala damia dengan air lidah buaya, mmg mak aku ada tanam lidah buaya depan rumah..so petik je..amik lendir dia rama2 dengan air pastu sentiasa basahkan kepala damia ngan air lidah buaya.tu petua orang tua2 untuk kurangkan panas kalau demam..

budak demam
sempat lagi melombong bijih timah hehehetgh tunggu jumpe doc
daun lidah buaya depan umah je

25 ribu orang memberikan idea bernas:

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

siannya Damia..demam kepenatan bercuti ker..huhu..harap damia cpt sembuh k. tgk gmbar die kat klinik tu nmpak tk bermaya betul..

nway, seronok btol korang bercuti kat kuching kan..aritu just baca entry kuching jek tp tk smpat tinggal komen..=p

b.O.n.d.a said... [Reply to comment]

berubah angin kOt nana..
nek belOn kannn =)


hOpe Damia cepat sembuh yer ;)

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

kene jaga2 skang tau nana... akak pon risau klu anak demam nih... lgpon kt area umah akak nih skang byk tul kes demam denggi....

sian damia... harap damia cepat sembuh yer...

ita cutevirus said... [Reply to comment]

alahai damia...
hopefully cepat sembuh la ye sayang...

Afne said... [Reply to comment]

damia cpt sembuh k.

[-suziey-] said... [Reply to comment]

demam balik dalan2 la ni..xde ape la..nnti ok la tu..jgn lupe mkn ubat

atty's said... [Reply to comment]

semoga damia cept sembuh ye..

Sricahaya said... [Reply to comment]

alaa sianya dia..moga damia cepat sembuh yer..

Aku A-Z-Z-U said... [Reply to comment]

alahai..sian betul kalau tgk budak demam ni kan? sedangkan kita yg dewasa ni pun rase lesu bila demam, lg la budak2 mcm ni..lekas sembuh ya damia! ;*

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

demam bawak balik angin kus kus kuching kot...heheheh tak lah nana..gurau jer..

memang bagus ramas2 ngan lendir lidah buaya tu...petua org lama

semoga damia get well soon...

Nida said... [Reply to comment]

Salam nana..

Pakaikan baju nipis je tau, pastu rajin basahkan badan Damia dengan air. Mudah2an panasnya berkurangan..

p/s: hadiah dah sampai semalam (akak baru cal mak tadi)..thanks ye..

Wan_hazel said... [Reply to comment]

adeq Damia demam...kene jage tu kak...adeq Damia kene banyak minum air taw..rehat kene cukup...

Nana said... [Reply to comment]

lily-time kat kuching aritu ada gak terkena ujan rintik2 rasanye demam sebab kena ujan kot tp lambat la skti dia nye kesan tu

heheh...xpe xtinggal kat komen pon..mana tau kan kot2 lily nak g vuti kat sana plak ke bole la refer kt sini nant hehe

Nana said... [Reply to comment]

bonda-tu la rasa nye mcm tu juga..bertukar cuaca pun mayb gak kan..damia dah elok bonda tq

Nana said... [Reply to comment]

zue-tq kak..damia dah sembuh...mmg berkesan ubat montot tu

Nana said... [Reply to comment]

ita-tq ita...damia dah elok dah

Nana said... [Reply to comment]

afne-tq...

Nana said... [Reply to comment]

suziey-tu la mak aku pon ckp mcm tu..demam terukar cuaca

Nana said... [Reply to comment]

kak aty-tq kak

Nana said... [Reply to comment]

sricahya-tq...damia dah ok

Nana said... [Reply to comment]

kak azzu-btol tu..klw budak apa tah lagi tu yang merengek je tu badan xsedap

Nana said... [Reply to comment]

ayu-heheh tu la..aritu kat kuching ujan rintik2 skit time nk g airport rasanye demam sebab kena ujan kot padahal dah tutup kepala dah

Nana said... [Reply to comment]

wan-tq yea...damia dah ok..hadiah dah sampai ke?ehehe

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

ciannya dami.. tp dia nak lega kan.. sbb dpt jmpa abah dia?? hehehe.. pandai naa...

Wan_hazel said... [Reply to comment]

kak nana hadiah belum sampai g..hehehe...mungkin esok kot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...