MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, May 18, 2010

dinner@ periuk belanga

msabtu lepas amrul ajak jalan2 kat uptown danau kota, so dah alang2 nak ke arah sana aku pun carik la kedai makan area2 situ.pusing punya pusing nampak kedai nama periuk belanga.FYI periuk belanga ni ada 2 branch, satu kt danau kota KL & danga bay JB.aku ingat lagi masa g danga bay mmg ada perasan kedai ni, tp xsempat nak singgah sebab orang ramai time tu.

kat sini yang special ayam penyet dia ada set utk 2 orang.xtau nak makan apa, staff dia rekemen set ayam penyet utk 2-3 orang makan, dalam set tu ada ayam penyet, ikan talapia goreng berlada, kailan ikan masin/kangkung goreng belacan (bole pilih) pastu nasi +sup kosong.dalam banyak2 ayam penyet aku makan, ni la baru 1st time jumpe kedai yang bg sup kosong idok la kering je nasi tu kan klw ada sup.kalau kedai2 lain yang pernah aku try sup kena order asing.

air dia plak staff dia rekemenkan bandung soda.pergh..mmg sedap pekat, tak kedekut susu & tak kedekut soda, bandung soda paling sedap abad ni aku penah minum hehehe....klw tak suka menu ayam penyet, ada juga menu2 lain kt sini.

ni restoran yang kat danga bay, xsempat amik gambo lak view kat restoran nih
cik damia tengah pening nak oder apakami...
bandung soda yang sangat maveles & bandung cincau
talapia goreng berlada
ayam penyet
set utk 2-3 orang makan, ayam penyet+ikan talapia goreng berlada+kailan ikan masin+nasi kosong+sup kosong
komen pasal makanan:
semuanya sedap2 belaka..mmg puas hati! kalau tingin nak datang, ni alamatnye:
No 69-0, G Floor
Platinum Walk 2
Jalan Langkawai, Danau Kota
Setapak, 53300 Kuala Lumpur
Tel: Amed : 013 299 6002 & Lynn : 013 299 8992

restoran ni dekat2 dengan uptown danau kota, sebelum traffic light nak ke uptown tu ada shop lot belah kiri.

25 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

nmpk menarik..lpr wei tgk makanan itu

Nana said... [Reply to comment]

eryn-hehe sedap tau kt sini.sama la..tuan punye blog sendiri pon lapo tengok ni hahah

[-suziey-] said... [Reply to comment]

hmmm mmg nmpk menarik..tp kita xpnh mkn ikan talapia..sebab geli:D

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

ohh..sume nmpak menarik..tk pernah lagi berjaya makan nasi ayam penyet kat cni..1st time rase mase gi serawak taun lepas. smpai la ni tk de makan dh..sian tak..huhu

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

tak suka makan ayam penyet...ntah kenapa ntah...may be tak der kuah kot...

Nana said... [Reply to comment]

suziey-hehe talapia ngan keli kan adik badik ikan sungai xleh makan ek?heheh aku bedal je seme bole

Nana said... [Reply to comment]

lily-hehe time g srawak aritu dua ari berturut2 ktorg mkn nasi ayam penyet.kat kl baru 4,5 kali try

Nana said... [Reply to comment]

ayu-tu la mmg nasi ayam penyet xde kuah tu pasal klw kita oder kita minta sup kosong.ni kendai pertama yang kita jumpe dia bg set nasi+sup kosong klw kdai lain mmg xde kuah kering je nasi

wantie said... [Reply to comment]

sounds nice dianya nama. periuk belanga.

Siti said... [Reply to comment]

waaaa..nampak sedap tu, lum try lg..isk..terliur nih.

Mamamanja said... [Reply to comment]

abis pantang leh terjah hehehe

FIESYAH said... [Reply to comment]

huh! kak kat cni dah lah ujan...ujan2 ni biase lah perut rase lapo je...

mak ai terliur lah plak...

Nana said... [Reply to comment]

wantie-nice ke heheh bunyi tak brape komersial tp makanan sedap

Nana said... [Reply to comment]

siti-hehe nanti bole try ek

Nana said... [Reply to comment]

mm-heheh sabo..hehe pas abes pantang seme bole makan

Nana said... [Reply to comment]

syah-sama la sini ujan gak bikin perut keruk krak keruk krak

SyaNa said... [Reply to comment]

nasib aku tgh kenyang ni
kalo tak mau aku ngidam ikan talapia
hehee

Nana said... [Reply to comment]

syana-hehe naseb aku juga klw x air lior anak ko mleleh salah aku tu hehehe

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

sana sini org cita aym penyet..sedeiy tak try2 lg..huhu

waa makin lawo gmbr dslr neh ye,,hehe

lia said... [Reply to comment]

sejuta tahun yg lepas aku tau pasal ayam penyet ni tp xpenah2 g cuba.... sama ke mcm yg kat serawak punyer?

Nana said... [Reply to comment]

fiza-heheh try la sekali..alah kamera orang...bukan ktorg punye ehehhe

Nana said... [Reply to comment]

lia-ahh sama je...tak de beza cuma sedap & tak sedap tu bergantung pada sambal dia je

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, bandung soda tu sedap erk..x pernah pun minum..tp nmpak sgt sedap...

Nana said... [Reply to comment]

ana-try la buat sendiri pon bole...sedap!

.B. said... [Reply to comment]

thanks promote kedai ayah saye. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...