MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, May 25, 2010

dinner@hr steak house

sabtu lepas ajak amrul try makan kat hr steak house, selalu makan kt kedai kapal tu je kan apa ntah nama dia chop & steak rasanya, kali ni aku try ajak makan kedai baru, lgpun ada kawan suggest makan kt sini sebab harga murah katanya.

tp tu la masalahnye datang makan kg.baru ni parking susah gile la...jenuh pusing 2x round baru jumpe parking.kedai ni ala2 malap je mcm xcukup lampu tapi ramai gilerr orang..kedai ni dia dekat2 ngan masjid kg baru, kira dari masjid tu straight je kedai ni belah kiri, sebelah kedai tomyam 3000.

bgambo ngan menu hehehe..damia pun tengah nk pilih makanan
abang askar
tunggu makanan sampai
air tembikai (cair je..)
aku nye mix combo steak penuh pinggan..ada daging, kambing, ikan, udang 5 ekor beso2 gak, roti, jagung,coslow & whipped potato harga RM14 kira murah la tp pinggan kecik bebenor tgk tu kuah dia pun nk meleleh keluar
ni amrul punye chicken new zealand muscle
kawan aku tu cakap sedap sangat makan kt sini, tp bagi aku ntah la biasa2 je..maybe sebab harga dia xmahal sangat kan, tu yang rasa ok la..kuah dia mcm masin sikit, aku nye steak tu daging dia liat lenguh rahang nk kunyah sudah nye xabes pon daging tu.

21 ribu orang memberikan idea bernas:

Ena said... [Reply to comment]

adoilaaa...

nak sarapan ngan steak gakkkkkkkkkkkkk!! lapar nie.. ngah pening nak makan apa..

sedapnyer...

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

huhu pagi2 tgk menu ni gila tak tahan lapar terus!! sedapnya tgk ayam tu.. iskh!

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said... [Reply to comment]

adoi la...ko memang...terliur aku ni...ishh...dah la lapo...ishh..

mama tisya said... [Reply to comment]

kecik btul pinggan tu..nasibaik tk tumpah kuahnye ye...kalo steak dagingnye liat mmg tk best la...kt kg br ada 1 steak dkt ngan lrt kg br tu org kata sedap gk tp kedainye kecik je...tk silap mcm pernh msk JJCM..kita pernh tgk je tp tk pernh mkn cz time tu nk naik lrt kt kg br tu

~ana~ said... [Reply to comment]

sedap nya nmpak..hu3x...kita pun selalu g mkn kat kapal tu je...x pun diaorg punya branch kat serdang..nak try g al ansar tp x pegi2 pun lg..ye ye je hr tu call mamatisya mintak map tp x pg2 pun lg..:)

[-suziey-] said... [Reply to comment]

erkkk nape mcm kecik je pinggan tu?

SyaNa said... [Reply to comment]

beb aku pn selalu pegi kedai ni kalo nk mkn western kg baru
bg aku ok la kedai ni.tekak tak sama kot.or maybe time ko pegi cook dia nak kawen tu yg terlebih masin.hahhaa
tp mmg murah la sini

E.L.I.Z.A said... [Reply to comment]

suka buat org lain meleleh hahahah..dh la belum bfast lg ni..

sib baik daging liat :P

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

memang nampak kecik pinggan dia..lagi satu cam tak cun jer dia punya presentation tu..(sedap jer ngutuk kan)..

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

agaknye klu besaukan sket pinggan restoren ni baru la ko puji ye x..hehehe

wantie said... [Reply to comment]

sian ko nana sampai lenguh lenguh ko kunyah daging steak tu. bak meh sini setengah aku pun nak kunyah kunyah gak.. kikikik..

Nampak cam sedap jerk.. tangkap leleh aku nengok.

Nana said... [Reply to comment]

ena-haha ampon..pg2 dah wat akk lapo ala xsedap mana pon..eheheh gambo jek lawa

Nana said... [Reply to comment]

fiza-hahah tu la nye klw tgk blog kwn2 ada makanan dan2 tros xtahan lapo gila2 kan

Nana said... [Reply to comment]

izan-hehehe ampon...ekekekek

Nana said... [Reply to comment]

eryn-ahh kecik je pingganye dah la makanan nye menggunung
kita penah pegi kedai tu stable steak house nama dia
sekali pegi je kureng arr sedap lagi al ansar

Nana said... [Reply to comment]

ana-kalau nk compare hr ni ngan kapal tu sedap kapal tu lagi rasanya
al-ansar pon sedap juga kat umah kita je tu

Nana said... [Reply to comment]

syana-hehehe tu la mmg murah...tp kena lak time aku pegi tu kuahnye masin bencik nye

Nana said... [Reply to comment]

eli-kekeke..seb baik review psl makanan ni agk kureng hahah klw kita cakap sedap tadi...sure meleleh kan

Nana said... [Reply to comment]

ayu-tu la pasal kecik jek pinggan makanan nye mcm dia main sumbat je penuh2 mmg xlawa presentation dia.

Nana said... [Reply to comment]

zt-haha aku rasa gitu juga la..sebab kecik pinggannye susah nak makan dah la makanan mcm bergunung ngan udang, daging, ayam, kambing segala bagai

Nana said... [Reply to comment]

wantie-hehe aku paling pantang makan daging liat2 nak2 liat mcm getah skrap rasa nk mengamok je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...