MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, May 4, 2010

kuching - day 2

aktivit hari ke-2 lepas breakfast kawan amrul datang kat hotel nak bawa g serikin, dalam sejam dari bandar kuching.sempadan ngan kalimantan indonesia, tmpt ni dibuka setiap hujung minggu aje.nak kata murah sangat tu tak xdela..tapi kalau pandai tawar mmg korang akan dapat harga yang jauh lebih rendah dari apa yang dia offer

kami kat sana dalam sejam je xleh nak duduk lama2 sebab cuaca kt sana panas melampau.tak pernah aku berpeluh sampai menjejeh2 masuk dalam mata, amrul sampai lencun baju, pendek kata kalau aku perah baju kitaorang 3 beranak mau dapat sebaldi peluh hehehe...

dah balik serikin, singgah fairy cave masuk free cuma kena bayar sewa torchlight je la..dalam gua tu gelap.tp bahaya la gua ni..tak sesuai utk kami yg dah ada anak.dah la tangga curam licin plak tu.sudahnye kami naik sampai separuh, amik2 gambar teros turun.xmau amik risiko pastu kat dalam tu pun panas menjejeh2 peluh.

balik dari 2 tempat tu kami seme flat..xlarat nk teruskan aktiviti last2 kitorang decide balik hotel & tido..kasi charge power utk keluar malam plak..malam tu kawan amrul datang jemput kat hotel bawa g dinner kat Raja ayam penyet, bagi aku rasa dia sama je mcm ayam penyet yang lain cuma sambal dia je la sedap.amrul yg mmg xpenah puji2 makanan dia cakap sedap la ayam penyet kat situ..

pas dinner kami g pasar satok cari souvenir nasib baik aku banyak beli souvenir kat sini, harga jau lebih murah dari main bazar depan waterfront tu.contoh nye Fridge magnet kat satok bole dapat 5pcs RM10 tapi kat main bazar dapat 3pcs RM10.pastu kat satok ni juga la tmpt aku beli ikan terubuk masin, tp disebabkan malam sabtu hujan banyak kedai tak buka so ktorg decide mau g satok ari ahad pagi.

ok meh layan plak gambar2 hari ke-2@kuching

breakfast time...
time makan kt cafe ni aku rasa mcm ada kat kelantan je sebabnye boleh dikatakan majoriti orang kt dalam cafe tu semua orang kelantan hehehe....muke suci murni sebelum dibasahi peluh menjejeh2 kat serikin
sampai je serikin misi utama cari topi damia pasal kt situ cuaca dia masyallah..panas yarabbi!
kawan amrul dah mmg standby ngan topi koboi sebab dia kata mmg kat situ panas
kalau kt sini menda alah beg telefon manik2 ni dapat RM12 kalau kat main bazar waterfront RM19
balik serikin singgah fairy cave
bergambar kat pintu masuk gua
ni kat dalam gua sampai sini je kitaorang naik..telefon aku xde line dah dalam ni tp tgk tu kawan amrul tgh gayut ngan tunang dia..clear je line dalam gua pun dapat heheheh....
damia beraksi ddalam gua
balik gua kitaorang g makan kat serapi corner, yang mana menurut kawa kawan amrul sni la tempat tumpuan orang semenanjung kalau datang kat kuching, mayb makanan dia lebey kurang kt semenanjung je kan...
aku try makan laksa serawak yummy mmg sedap udang besar2.menu ni sure akan ada kat semua kedai harga RM5
dah abes makan balik hotel tido kejap, mandi2 pas magrib kuar dinner
sementara tunggu driver ktorg posing2 dulu kt lobi
dinner kat raja ayam penyet mmg ramai orang kat sini katanye agak femes tempat ni, lokasi dia depan hotel dormani
ayam penyet
mee kolok menu ni kalau g kedai makan mana2 sure ada lah RM4
perut dah kenyang kami tros ke pasar satok.dibuka ari sabtu pagi sampai malam & ari ahad pagi sampai petang
damia ngan bakal pengantin..heheh xlama lagi nak naik pelamin dah uncle isnahar ni
ok tu saje di pasar satok..kat sini lah aku bli seme souvenir & adiah utk pemenang giveaway from damia
dah balik satok isnahar bawa jalan2 bandar kuching, singgah depan bangunan adun serawak mau posing gedik2
hehehe..atas permintaan atie yang mau tgk aksi gedik2...of course la ada..hahaha...tau je la amrul tu mmg sporting bab2 posing ni...itu pun dia yang mulakan dulu korang tgk la aku sebok ngan telefon sebab ada orang call nak kirim kek lapis.aku sesambil bercakap ngan telepon sesambil posing xsedar pon mcm mana rupa dah blk otel baru tgk hahah..lawak je damia xde dalam gambo ni pasal dah tido
ok misi seterusnye bergambar ngan patung2 kucing.ada 3 patung semuanya..kalau jalan kaki jarak antara satu patung ngan patung yang lain tu bole tahan jauh gak la...tp kalau naik kereta sekali jalan je bole singgah benti tepi2 jalan nk amik gambo
catman heheh...so sporting laki aku ni wat aksi hahaha...
ni patung kucing yang ke-2
aku amik gambo amrul, amrul amik gambo aku kawan dia tunggu dalam kete ngan damia hahaha...pasal damia dah tido so kitaorang je la posing
ok..ni la patung kucing paling besar sekali & ni la tempat paling wajib singgah mau amik gambo sebagai tanda kenangan kt kuching
kucing jantan belang2 putih hitam muahahaha.....
ok tu saje utk hari ke-2...tak banyak tempat kitaorang pegi pun..pasal siang dia panas sangat kan..so xtahan jadi cepat letih.malam plak kat sini xberapa hidup la mcm kt KL pukul 10 kedai2 dah tutup.

sambung lagi entry terakhir kat kucing...aktiviti hari ke-3

26 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

basah lencun ye smp bole perah..aik mlm tu pki bj sama ke...heheheh

kemain korang berposing..lawak tul la amrul...mmg kt patung kucing tu saper2 yg pegi sure posing situ sebab tgk member2 yg pegi sure ada gmbr kt situ...trademark kuching kn

firahadifa said... [Reply to comment]

uitsss... pi kucing , bestnyer... syok nyer la pi holiday kan.. tengok uollss enjoy jerkkk..kekekeke

btw , cantiks la topi damia tu... suke nengok dia pakai

Siti said... [Reply to comment]

suka gi serikin sebab dpt shopping murah2...hr tu siti borong byk gak telekung sembahyang..haha

SyaNa said... [Reply to comment]

kalo cuaca panas sgt mmg tak berapa enjoy kan nk jalan
letih badan

ko laki bini mmg ratu & raja posing
abg askar ko tu mmg sporting

** atie + aisyah ** said... [Reply to comment]

sgt suka itu gamba org sewel... hehehehehhee

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

pada aku nana kt sana mmg pns dia lain mcm ..mmg sabo sgt2 .. ;-)

Alya said... [Reply to comment]

tak sabar nak tunggu saper yg dapat hadiah ni...hehehehe

zura@iwan said... [Reply to comment]

patut la mc...panjat2 gua rupernya ko yer....

ita cutevirus said... [Reply to comment]

huhuhuu.. ita tak sempat nak berposing sakan kat tugu kucing ari tuh... huhuhuuh... tu maknanyer kene terjah kuching lagik nieh!!... hahahahah......

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

best nengok korang enjoy pegi sana... bila lah nak smp kuching nih???

[-suziey-] said... [Reply to comment]

waa bestnye kuching..ok lps g sabah nnti bole terjah kuching palk..hehehe jiran jek:p

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

OOO SERIKIN lagi murah dari main bazaar yer...kitaorg memang tak gi serikin coz susah nak gi bwk budak kecik 2 org ni...

bukan main lg posing yer...sporting tul amrul...

Nana said... [Reply to comment]

eryn-hahaha sebabnye ktorg xbawa baju banyak..takut berat over limit kan...1 ari satu baju je kekekek..tu pasal terpaksa pakai juga tp dah sembur perfume banyak2 hahahahah

Nana said... [Reply to comment]

afida-hehe bez la jalan2 sana sebab ada kawan tu yg sonok skit.heheh topi damia tu 5 hengget je beli kt sempadan indon sana tu

Nana said... [Reply to comment]

siti-tu la banyak barang2 indon kat serikin tu kan tp panas gile la kat sana

Nana said... [Reply to comment]

syana-tu la..bila panas kita cepat letih tu yg jadi xlrat nk berjalan dah
hehehe amrul tu mmg suka bab2 bgambo serah pada dia la

Nana said... [Reply to comment]

atie-muahahah mmg sewal..kekekekek

Nana said... [Reply to comment]

diana-mmg panas yang teramat2 sangat tak pernah rasa panas mcm tu kat KL

Nana said... [Reply to comment]

alya-aik xtau ke?result dah keluar la..

Nana said... [Reply to comment]

zura-hahaha nyesal aku naik gua tu dah la curam bahya seb baik xjadi pape

Nana said... [Reply to comment]

ita-rugi tak posing kt kucing tu..trademark tu hehehhe

Nana said... [Reply to comment]

zue-hehe xpe kak..satu ari nanti sampai la tu

Nana said... [Reply to comment]

suziey-wah nk g sabah ek..aku pon tingin nak g sana

Nana said... [Reply to comment]

ayu-klw ada budak kecik payah la nk g sana dah la panas damia pun meragam sebab berpeluh2 kan sian dia

lia said... [Reply to comment]

aku suka tgk gmbr ko dgn amrul... mcm budak sekolah baru berchenta ;p

aku rindu mee kolok hu3... lama gler da x p sana...

Nana said... [Reply to comment]

lia-hahaha yeke nampak mcm budak skolah?heheheh amrul tu kan mmg suka la wat gile2 mcm tu aku layan kan je la..hahahah

aku rasa gak mee kolok tp xleh nk feel sebab dah kenyang kan tp tamak oder gak mee kolok sebab nak rasa hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...