MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, May 11, 2010

laki bini yang berlebihan lemak..hahah

cite ahad lepas...g tesco mencarik pampers damia & brg2 makanan damia.sekali tgk ada kaunter fernleaf dok ukur2 tinggi, timbang berat orang.aku apa lagi..ajak la amrul g cek..dah kata free kan..bukan selalu jumpe orang buka kaunter mcm ni.

apa lagi..abes la 3 beranak dok cek BMI seme..result? tgk kat bawah ek..

timbang berat badan & ukur lebihan lemak dalam badan
ni orang obes hehehe masuk kategori orang lebih berat badanbudak kecik ni kurang berat badan
budak tu tgh terang2 kan BMI amrul
key in tinggi, berat tros dapat result
encik..awak dah lebeh berat badan ni..bole nk gelak2 lagi ke?diet la wei...ehhehe
ni result aku tinggi 156cm (mcm xcaya je..selama ni aku ingat tinggi aku 158!)
berat :54.8kg
BMI: 22.5 (normal)
lebihan lemak dalam badan : 3% uwa..nak kena diet nih!
result amrul : tinggi 174cm
Berat: 88.4kg (berat nye awak..)
BMI: 29.2 (obes)
lebihan lemak dalam badan:9%
result damia: tinggi 84cm
berat:10.1 (kurang berat badan patut kena 12kg keatas)
BMI:14.3
pastu dapat la menda alah utk ukur tinggi tu, ukur tinggi damia lepas la ni & dapat menda laha utk kira BMI
last sekali dapt susu fernleaf yg dah siap2 di bancuh time kt kaunter tu aku minta dalam cawan sekali cawan diorang dah abes teros dia bagi aku satu botol bawa balik umah heheh...

20 ribu orang memberikan idea bernas:

momguess said... [Reply to comment]

mesti den kategori
lebih2 lemak kan
sobs arr

lia said... [Reply to comment]

aku obes....

wehhh aku da mcm amrul ni ha... berat sama tp tinggi tu, tolak 5cm.... so tentu2 la aku nyer bmi obesssssss tahap cipan nyer ni kah3...

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

huhu tinggi kita sama.. tp seyes akak dlm gmbr nmpk tinggi :p

Siti said... [Reply to comment]

wa..kalua nan pun leh ada lebihan lemak..apa lg siti..hahaha

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

ari tuh penah gak check BMI nih... byk tol lemak... konon nak diet, tp susah tol nak mula tuh... huhuhu...

ita cutevirus said... [Reply to comment]

eeeerkkk... berat ita dah nak dekat ngan berat amrul.. tp tinggi, ita jauuuuuuuuhhh lebih rendah dari amrul... camne tuh?? adesss..
camne nak kurus ni wei??

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

bagus gak kalau dapat tahu peratus lemak dalam badan ni kan...sekurang2nya leh buat guide line..tak lah asyik nak JJCM jer...

wantie said... [Reply to comment]

pernah gak ukur BMI ni. tahap aku nak ke arah kegemukkan. sekarang ni lagi la. berat badan dah naik. memang dah masuk kategori gemuk le..

Tapi aku tak tau pulak berapa % lemak dalam badan aku nih.

Sricahaya said... [Reply to comment]

kena jaga2 tu..kita pun nak dkt2 obes ni..naik tak turun2..hihihi

Nana said... [Reply to comment]

kak guess-hehe kena rajin2 senaman la tu tp saya mmg xpenah bersenam hahah malas

Nana said... [Reply to comment]

lia-hehehe xpe...bole la kalau nak kuruih..tgk depa2 yang masuk biggest loser tu mcm si david langsung kuruih kering

Nana said... [Reply to comment]

fiza-hehe ramai ckp mcm tu dalam gambar nampak tinggi tp idok la tinggi mana pon xlayak jadi model fareeda hahahahah

Nana said... [Reply to comment]

siti-heheh mula2 mcm xcaya je...ada lbihan lemak ni tu la orang dok ckp kurus hahaha last2 ada lemak yg over

Nana said... [Reply to comment]

zue-btol tu..susah btol nk diet kan xtahan godaan hehehe

Nana said... [Reply to comment]

ita-orang kata banyak minum air masak pon bole kurus, makan epal hijau, jangan skip bfast, amik lauk lagi banyak dari nasi.itu yg kita selalu buat tp makan epal ijau tu jarang2

Nana said... [Reply to comment]

ayu-heheh mula2 tu rasa mcm insaf juga la nk makan, makan dan makan tp mmg kejap je pastu xleh tahan kekekeke

Nana said... [Reply to comment]

wantie-hang bole g cek kalau kt farmasi pun bole aku rasa, complete cek ngan kolestrol segala bagai

Nana said... [Reply to comment]

sricahya-hehe tu la masalah semua orang naik senang mencanak2 nak turun kemain punya susah

E.L.I.Z.A said... [Reply to comment]

eh eh bestnya dia tlg kira yg mak pak skali..haitu fernleaf buat utk bdk2 je..isk x aci niii..nak jugakkkk

Nana said... [Reply to comment]

eli-ni mesti kat tesco juga kan?xkan xde utk org tua sebab form dia asing2 utk budak & mak pak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...