MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, May 27, 2010

mekaseh en. asben

cite senin lepas, balik keje amrul ajak g low yatt nak mencarik external.oleh sebab gambar2 aku dalam lappy dah berjuta2 lemon smpai dia dah efek kat lappy aku jadik slow nak mampos, amrul pun dengan baik atinye mengoffer nk bli external utk aku..suh simpan seme gambo2 aku dalam menatang ni.

gile mmg banyak gambo2 aku..gambo2 dari zaman jahiliah dulu seme ada....hehehe..yela buatnye something happen kat aku nye lappy..abes plak ilang seme gambo2 aku tu seme..mau sawan tarik aku...hahahah...jadinye sebelum apa2 berlaku...tindakan mencegah harus di ambil...

round punya round kedai2 kat low yatt tu, mencarik & mengompare harga dari kedai ke kedai..akhirnya amrul merembat menatang external size 250GB ni kat kedai tingkat 4.ni la harga yang paling murah kitaorang jumpe ..huh kalau bole tawar...dah lama aku jalankan tugas..hehehe...

wat en.somi..tq yea..sebab sebab membelikan saya menda alah ni walapun saya tak minta..hahaha...yang saya minta tak dapat2 lagi...bila la agaknye bole dapat "menda" itu ek...hehe sama2 la kita berdoa..ada durian runtuh...hahahah...

balik je umah tros transfer gambar2 aku..ingat sekejap...sejam aku tunggu xabes2 lagi last2 aku tertido smpai pagi esok tgk2 dah siap heheh...banyak tol gambaunye
gambar2 aku akan selamat di simpan dalam external cap kerbau ni heheh... btol la cap kerbau tgk kotak atas tu BUFFALO

disebabkan ada orang tanya harga, aku gtau kat sini la ek..hehe..mula2 post xletak harga..takut kang ada orang lain tanya lagi baik aku jawap kat sini harga dia RM165, kedai dia lupa la plak apa namanye..tapi tingkat 4 keluar je lif kedai 1st belah kanan.

32 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

best gak ek.. tak yah nk simpan2 dlm pendrive..

cap apa tk penting kan.. kdg tu beli yg ribu riban pon kalo nak rosak jgk..hehehe

nieyla nadia said... [Reply to comment]

bgs la kak nana dah de external...leh la simpan gambar yang byk2 tu,nieyla pun tgh nak carik satu...sbb nieyla pon banyak gler gambar,lagu,mcm2 la...=)bape harge die ek?ape name kedai tu?hehehe...nak banding kan harge...

Ena said... [Reply to comment]

akak masih gune pendrive lorrr... huhu.. tapi hubby akak ada la external.. yerla.. die rmemg memerlukannya.. akak nie leh la tompang.. ngeeeeeeee..

Echa said... [Reply to comment]

waa.. besnye.. dah lama nak mende alah ni.. tak kisahla cap kerbau ke apa.. asal bole simpan gambar.. nak cari jugak ni... ishhh..

nana .. aku sekali imbas baca tajuk ko tadi. ingatkan program jelajah baru.. bersama en. asBEN.. hahahahahaha.. lalalalala..

mama tisya said... [Reply to comment]

kalo gmbr byk dlm pc/laptop mmg kena cr external hard disk..nanti hang plak pc/laptop if tk transfer...lg 1 nk pesan, external hard disk ni sensitif tau...jgn bg terhentak or terjth ke...sebab nanti bila cucuk kt pc/laptop smua gmbr2/document dlm tu bole corrupt & ilang so kena format...sebab dh terjd kt hubbyku punye...huhuhuhu

kita pn bli aritu sebab nk transfer gmbr2 yg bertimbun dr pc opis ..yela kn dh nk outsource...uhuhuhu

kt umh ku ada guna modem cap kerbau ni utk wireless

Fieza79 said... [Reply to comment]

masih guna pendrive..harus dicarik gak neh if papa hal jadi meroyan aii..hehe

~ana~ said... [Reply to comment]

hu3x...best nya...dah ada external HD....:)

b.O.n.d.a said... [Reply to comment]

bOnda pun simpan gambau2 dalam xtenel HD =)

[-suziey-] said... [Reply to comment]

hehehee cpt2 la back up dlm en kerbau tu yek..hiks..skang dh murah dh..mula2 dulu ade ext hd ni mahal ya rabbi..besela..technology changes too fast..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh bleh ler posing sakan puas2 ... bleh backup gmbr korang yg beriban tue ;-)

AYU IDRIS said... [Reply to comment]

Salam Nana...murah dah tu harga buffalo tu!kak ayu beli masa nak raya cina aritu,250 GB jugak,rm215. bolehlah beli pas ni time balik KL.tq ye kasik tau hargatu....tapi dlm byk2 brand external HD ni kan,brand buffalo ni lah yg plg ok...akak dah guna brand ni lama dah....

AYU IDRIS said... [Reply to comment]

Salam Nana...murah dah tu harga buffalo tu!kak ayu beli masa nak raya cina aritu,250 GB jugak,rm215. bolehlah beli pas ni time balik KL.tq ye kasik tau hargatu....tapi dlm byk2 brand external HD ni kan,brand buffalo ni lah yg plg ok...akak dah guna brand ni lama dah....

Hezesuze said... [Reply to comment]

apa nama benda ni nana..?? external..?? nk gak beli arr coz pendrive da penuh ngan pics gediks akak....huhu

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

kene beli gak la mende alah nih... dlm pendrive penuh piccas...

E.L.I.Z.A said... [Reply to comment]

yezza...betul2..harus la simpan semua gambar dlm external

mama_umar_maryam said... [Reply to comment]

dulu heboh dgn burn dlm CD,pastu pendrive,skg external..pasni apelgtah..heh2

Nana said... [Reply to comment]

fiza-xmuat dah nk simpan dalam pendrive...byk sgt gambaunye..tu la pasal xksiah la cap kerbau pon hehe janji bole simpan udah

Nana said... [Reply to comment]

nieyla-hehe sudah jawap harga tu kat entry...
kedai dia tingkat 4 kuar lift belah kanan xingt plak apa nama kedai dia resit ada kat umah kot nanti klw ada kk gtau apa nama kedai dia

Nana said... [Reply to comment]

ena-saya xleh guna pendrive dah sebab gambar terlalu banyak..dari zaman2 lom kawen lagi..smpai dah ada anak heheh kena simpan dlm ni juga baru selamat

Nana said... [Reply to comment]

echa-hehe tu la kan xkisah la cap apa pon janji bole pakai sudah...
aku dah xkuasa dengan mr bean itu hahaha malasss

Nana said... [Reply to comment]

eryn- tu la amrula da cakap juga menda ni sensitip kena jaga elok2 kita ni dah la kasar...hehehe takut je terhentak2

kita ni lappy dah jadi slow sebab gamabr banyak sgt...pasni bole la dload movie2 dalam ni hehe bez

Nana said... [Reply to comment]

fieza-hehe tu la..klw la ilang seme gambar2 ti xtau la...nanges woo

Nana said... [Reply to comment]

ana-klw ikut kita nak burn je gambar dalam cd hahah sebab menda ni mcm mahai jek tp xpe la org nak bagi selamat duit i hahahah

Nana said... [Reply to comment]

bonda-heheh tu la sure mcm saya gak gmbr2 byk sgt..nk msk dlm pendrive xmuat dah

Nana said... [Reply to comment]

szuiey-tu la pasal ada member bli 160GB RM200++ yang ni saiz 250 165 gile beza kan makin lama makin murah

Nana said... [Reply to comment]

diana-hahaha aku selalu dok risau je klw apa2 jadi kt lappy tu mcm mana la gmbr2 aku tu seme..skang xrisau dahh hehehe

Nana said... [Reply to comment]

kak ayu-mmg skang dah murah time saya survey2 pon seme yg saiz 250GB xde pon sampai RM200++ mmg dah murah...

ok ek brand buffolo ni..sebab tgk ada member pakai brand ni gak tu pasal rembat je

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-ahh cakap je external xpon print gambo ni bawa g kedai hahahaha

Nana said... [Reply to comment]

kak zue-hehe saya pendrive banyak pon xmuat2 gak gambar...lappy berat sebab gamabr je

Nana said... [Reply to comment]

eli-tu la...ni blom ada minat utk berfotografi lagi ni...hehe klw minat dah mcm eli suka amek2 gambo lagi la banyak gambar nk amek kan selamat skit simpan dlm ni

Nana said... [Reply to comment]

zt- tu la dunia makin maju kan...teknologi makin canggih

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

wajib simpan dalam external nana...ayu selalu burn cd jer..tapi memang rumi sikit lah..nk pi cari satu ni...gambar banyak giler dalam lappy ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...