MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, May 24, 2010

mengedik2 @ i-city

jumaat lepas balik keje tros aku cakap ngan amrul, bawa la g i-city..tingin nak pegi (sambil wat sore pujuk ala2 manja kuasa 2 hahaha...)ala..klw aku tak cakap manja2 pon..cakap je mcm2 mana pon sure amrul bawa punya la..sebab dia memang kaki jalan..nak2 tempat yang dia tak penah pegi...ajak je..sure dia on je..hehehe..tq awak.sudi bawa saya & damia tgk lampu kalerpul ni

wah cantik gila i-city ni kan...selalu aku dok tengok gambo kwn2 dalam blog je dok jejak i-city kali ni aku sendiri dah jejak.pertama kali sampai teros mcm kagum wah!! cantiknye...wah!! kalerpul nye..bila dah sampai kat lampu2 tu wah!! bole tahan panasnye...ekekeke..memang panas la kt sini ye la tgk la berapa juta lemon lampu yang ada mana tak panas...

brapa la agaknye bil api kat i-city ni kan?lampu2 ni salah satu penyumbang pemanasan global gak kan (ceh2..tiba2 prihatin kat bumi ye la kesian bumi kita kan)tp kan satu je aku xsuka datang sini, bingit telinga asik2 bunyi wisel pak2 guard kat i-city ni ramai plak tu pak guard bunyi wisel bersahut2 tak kan berhenti la sampai i-city ni tutup.

bersiap sedia nak jelajah i-city
posing kat lampu tanglungarea sini mmg ramai pak guard yg siap sedia ngan wisel, tak leh masuk kawasan berumput
cover je senyum tu sebenarnya peluh dah start kuar dah ni
posing kat duck
lawa kan???
gedix2
pokok merah
xtau la lambang apa kt belakang tu
merak
rehat jap..penat jalan, sian damia mcm tersisih kat tepi tu kekeke...
dalam bilik pameran, sini sejuk skit ada ekon
mmg putih je rasa mata masuk sini lampu putih je
baru pasan gambo ni aku over posing mcm model plak kekeke..model tak cukup inchi
lawa kan??kalerpul sungguh...

34 ribu orang memberikan idea bernas:

HEMY said... [Reply to comment]

sapa yg rajin amek gambar u all ni...mekasih wat contest..i menang lak tu..hehehe

berseri blog kelamin I..ehehehe

Damia Aleesya & Damia Ayunie said... [Reply to comment]

insyallah...nanti nak pi jugaklah...pernah lalu then nampak jer i city ni...tapi panas ke kat icity tu???

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

mase kitorng gi dulu tkde lagi pak guard ngan wisel bersahut2an..ehehehe

nway, i-city ni mmg cantek..tp pack giler ngan org kan..=p

Nana said... [Reply to comment]

hemy-time ni ktorg g ngan kawan2 en.somi diorang la yang tolong amekkan gambar ktorg hehehe
good luck yea menang GA

Nana said... [Reply to comment]

ayu-kalau duduk lama2 tu terasa la juga bahang dia.tp mmg lawa lah...seme nye pakat bawa kamera gedebak2

Nana said... [Reply to comment]

lily-owh xde ek pak guard dok memekaka2 ngan wisel sakit ati plak dengar wisel dia xbenti2 hehehe mengganggu feel orang nk tgk lampu ahahah

time kita pegi tu orang kt lampu2 tu xpack sgt tp nak naik atas nak parking dekat 1/2 jam.tp memang lawa la...

FIESYAH said... [Reply to comment]

syah masih x kesempatan lagi nak g asyik tengok kat blog member2 je...huuu...huuuu..

momguess said... [Reply to comment]

den penah poie
tapi xabik gbr
sbb den malas
hahahahha
tapi tempat nye mmg cantik
kalo bwk budak2 kecik mmg best
tapi parking yg ampun
susah nau

Nana said... [Reply to comment]

syah-hehe pegi la sekali mmg bez...kita ni pun selalu dok tgk blog orang je last2 dapat juga pegi

Nana said... [Reply to comment]

kak guess-tu la damia kemain suka tgk lampu2 tu
parking mmg azab nak carik kak..seb baik ada parking free dalam bangunan tp kena jalan jauh la nak naik kat parking pon dekat 1/2 jam

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

mcm best je! ctk lah.. selalu gak lalu, tapi tak pernah nk singgah..

ada wktu operasi ke? dr kul bpe smpai kul bpe ye?

mcm nk pgi jewww ;p

Farra Dhelina said... [Reply to comment]

mcm best je! ctk lah.. selalu gak lalu, tapi tak pernah nk singgah..

ada wktu operasi ke? dr kul bpe smpai kul bpe ye?

mcm nk pgi jewww ;p

Nana said... [Reply to comment]

fara-kita ni pon sebab tgk dalam blog orang tu yang tingin sgt nak pegi.dia buka tak tau plak pukul berapa tp tutup pukul 1 pagi

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

yg selalu lalu kt sini pun x smpt singgah .. he,,he... nana hr nie msk blog ko terperasan post kt blog kuar yg latest je yer .. yg seb2 tue kena klik OLDER POST ;-)

Nana said... [Reply to comment]

diana-tu la..aku xtau pesal jadik macam tu xusik pape pon...

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

nak p jgk!!!!!!!!!tak aci!!!

[-suziey-] said... [Reply to comment]

wohohhooooo cam best jek..tu la byk tgk blogger buat n3 g icity..aku xterjah2 lagi..masih xde keinginan sgt..hiks:D

Echa said... [Reply to comment]

nana... ala... ruginya tak jumpa... aku pun pegi jugak ari jumaat... tapi dah lewat masa tu... cantik giler kan kat sini....

SyaNa said... [Reply to comment]

cantek nye
aku pn nk pegi..tp kena lupe kan la kot hasrat tu
tak larat nk jelajah sume tu
tgk korg posing kt blog je la

Nana said... [Reply to comment]

fiza-hahaha jangan jerit2 ajak en naman pegi ek bawa darwisy

Nana said... [Reply to comment]

suziey-heheh aku ni nak terjah pon sebab tgk ramai blogger dok cite pasal i-city

Nana said... [Reply to comment]

echa-aku pun pegi lewat la wei...pukul 11 lebih gitu..mmg lawa gile...rasa xnak balik je

Nana said... [Reply to comment]

syana-hehe tak de la besar mana pon tempat ni cuma tu la nak menapak dari parking ke taman lampu2 tu bole tahan jauh gak la

E.L.I.Z.A said... [Reply to comment]

cantik gileeeeeeee gambar..ni shoot pakai dslr ke compact camera?

p/s: bukan ape nana, dslr kdg2 waktu mlm sgt la failed..nk kena cukup lighting ekekke...tp nampak mcm i-city tu byk chaya :P

sila amik award ye

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, cantik nya...bila la kita bleh smpai sini..hu3x...

Ena said... [Reply to comment]

akhirnye sampai sudahhh kan.. hehe..

besnyer tgk kome nie posing. happy family gituw..

anak sorang masih senang la nak posing bagai manja2 giut.. cam akak nie.. berpuluh gambo kami cume 1 or 2 je ada gambo hubby.. huhu..

mama tisya said... [Reply to comment]

rmi dh tgk kwn2 blogger p i-city..tringin nk pegi tp tula rmi yg ckp jem..hubbyku tu pyh skit kalo bab2 jem ni...

naper guard tu bunyi wisel je manjang?

Nana said... [Reply to comment]

eli-gambar2 seme guna dslr kawan amrul dia yg amek kami tukang posing je hehehe

mgm banyak cahaya kat i-city ni terang benderang naik silau mata

Nana said... [Reply to comment]

ana-heheh ajak la en.somi jenjalan sini bez tau

Nana said... [Reply to comment]

ena-heheh akhirnya sampai juga..ritu tgk dalam entry kak ena jek gambo2 kt icity kan....
ala ktorg pegi ramai2 masa ni bole la amek gambo ber3 hehehe klw x ko amik gambo aku , aku amek gambo ko

Nana said... [Reply to comment]

eryn-hehe mmg jem nk naik atas tu..1/2 jam gak la sangkut ats jalan
guard tu seme bunyi wisel sebab ramai org masuk kat kawasan berumput utk amek gambo situ dah terang2 tulis no entry org ramai yg degil nak naik juga tempat berumput

..nOj.. said... [Reply to comment]

ok konpius. tak tau kt mane tempat ni. tak penah tau pun

Nana said... [Reply to comment]

noj-hye salam kenal...hehe i-city ni kat shah alam sek 7..

Iryani Noor said... [Reply to comment]

Salam kenal..
cantik kn tempat nie..
saya pon dah pegi sana 3bulan lepas.. hehhe..
tapi terlalu pack, nk parking pon susah.....
neway nice blog.. i follow u k..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...