MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, May 18, 2010

planetarium negara

sabtu lepas xtau nak g mana...mmg pagi2 lagi dah kuar umah g breakfast pastu mcm biasa..ronda2 xde arah tujuan...hehehe mmg xplan pun nak g planetarium ni tengah2 jalan sampai je kat lake garden tu tros amrul cakap eh kita tak penah lagi pegi planetarium kan?

nak naik ke planetarium tu mmg menapak naik tangga gile gila! huh2 penat aku..sian plak tengok sape2 yang bawa anak kecik dok angkut stroller.bayaran masuk utk bilik pameran RM1 utk dewasa, RM3 utk tengok wayang (tayangan dalam 1/2 jam je),kalau kita beli tiket wayang tu kita bole masuk bilik pameran tu free je.tp kalau korang datang sini, amik je la tiket wayang tu sebabnye dewan pameran dia xde la besar mana skejap je pusing dah abes.

kat sini wayang dia lain skit dari wayang yang kita selalu tgk tu, dia nye screen macam bulat & kita kena tengok ke atas.pastu dia nye wayang ni ala2 3D rasa mcm kita plak berada kat alam wayang tu.tp kot sape2 yang tak tahan pening tu..mmg pening skit la tgk wayang ni, amrul pun banyak kali dok pejam2 mata kasi ilang pening hehehe...

antara barang2 pameran
anti gravity room
pergh..pening gile masuk anti gravity room ni xleh duduk lama2 nak muntah rasa
mcm gini la rupa lubang jamban yang sheikh muzaphar guna kat angkasa lepas hehehe
wajah2 angkasawan, sheikh muzapahar mestila ada kan
tiket wayang RM 3/adult
damia mula2 takut tengok wayang hehe..biasa la dia mmg takut sebab sound kuat kan
wayang dah abes..nak tau damia cakap apa?BEZ GILE hahaha...pandai je..ntah apa yang bez ntah


14 ribu orang memberikan idea bernas:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said... [Reply to comment]

huhuhu...dah lama aku tak p sana...rasanya last aku p masa cintan cintun ngan bf lama...erkkk

Ena said... [Reply to comment]

akak dah lame tak p sane tu nana.. rasenye last pergi pun zaman akak form 4. Adeihhhh!! kene gak la bawak anak2 p sane 1 hari nanti.. best juge kan!.. leh dorg kenal2 tempat mcm tu..

FIESYAH said... [Reply to comment]

kak! syah dah lame x g sane, kalo g pun cume main jln je...x terlintas pun nak msk ..he...he...x slh syah last syah g time sekolah rendah dulu time tu planetarium baru bukak...

huuu...huuu...skrg umur pun dah 24 thn...eee...byk lak angka tukan...wakahaha...

~ana~ said... [Reply to comment]

sini pun kita x pernah g lagi...
bagus la nana & family..rajin bw anak g jalan2..pastu lg bagus sbb share info pasal tmpt2 ni...senang la pas ni kalau kitaorg nak pegi...:)..thanks for ur info ya...

E.L.I.Z.A said... [Reply to comment]

minah ni cepat betul update blog..sejam 1 entri ke :P tak terkejar gua nk komen hahahah sib baik gua tgh cuti sem..leh ar gua dtg berkali² :P

rs mcm penah p sini..tp x igt hahah
kira kt dlm tu ada pameran je la kan..

Nana said... [Reply to comment]

izan-aku pes time pegi tau heheh

Nana said... [Reply to comment]

ena-hehe atleast penah gak sampai xmcm saya ahaha baru je jejak.tu la bawa anak explore menda2 baru sure diorang eksited

Nana said... [Reply to comment]

syah-heheh sama la dulu selalu lalu je tgk je dari luar tp tmpt ni tinggi xnampak pon dari bawah ntah mcm mana rasa teringin nk masuk

Nana said... [Reply to comment]

ana-hehe ktorg ni mgm suka berjalan nak2 klw abah damia ada mmg carik mana tempat yang tak pernah pegi mmg la damia xreti apa pon kan tp xpe dedah kan dia awal2 dengan menda2 mcm ni.
hehe..tq..sharing kan caring...hehehe

Nana said... [Reply to comment]

eli-hahaha komen mana dan je eli..contest2 tu xyah komen muahahaha
ahh ada pameran & wayang

lily azliyana @ mama zara said... [Reply to comment]

pernah gi cni sekali jek mase rombongan sekolah form 1 dulu..kekekekke..

Nana said... [Reply to comment]

lily-atleast ada juga jejak kan dari ktorg ni dah tua ada anak br nak jejak hahaha

wantie said... [Reply to comment]

tak pernah pun ke sana. bila la boleh sampai kat sana. terima kasih sebab bagi kita cuci mata.

Nana said... [Reply to comment]

wantie-nanti bila2 hang mai sini bole singgah tau

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...