MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, May 31, 2010

warung soto berlada

gambar perap 2 minggu lepas heheh..tak publish2 lagi.ekceli kan kedai ni mmg dah lama aku tau sebab mmg dekat gila ngan umah, tp tu la dok lalu lalang depan kedai tu je tak penah tingin nk try...

sekali kan..bila kuar je rancangan jalan2 cari makan baru la thegeh2 aku nak try kekeke..dulu kemain xpandang pon...skang dah pemes baru nk masuk hahaha...bese la..aku ni kalau kedai2 dekat ngan umah mmg malas nk pegi lagi suka cari kedai yg jauh2 bole jalan2 skit, ini kang enjin xdan nak panas dah sampai dah kedai nye

kedai ni orang kata ruminah sidek punya, tp time aku pegi tu xde pon mak mah nye gambo dia ada la tepek kat dinding.walaupun kedai ni kecik je, tapi ramai gila orang..ni seme sebab dah masuk JJCM kan..sampai kan time nak bayar tu aku dengar ada orang call staff kedai ni kata nak datang makan.hebat kalau dah kena penangan JJCM seme orang cari nk try makan


antara menu nye laksa, mee kari, soto, nasi ayam & nasi lemak, mee jawa itu saje.orang kata nasi lemak dia sedap patut la masa aku sampai dah abes nasi lemak padahal baru pukul 8mlm.
ada satu corner kat kedai ni di gantung gambar lama2
gambar mak mah, mak nye adlin aman ramli
plaque JJCM ada sign serina
mehun soto RM4 sedap!
licin pinggan damia sedap la tu hehe...
so far mehun soto dia memang sedap, pasni nak try laksa & mee kari dia plak tp tu la...parking sini susah la sebab kedai dia tepi jalan mmg xde tempat parking main blasah je parking kat rumah2 orang, pastu semenjak dah msk jjcm nak makan sini kena tunggu meja kosong orang ramai q.

tingin nak try makan sini?ni alamatnye...


WARUNG SOTO BERLADA
No,61 Jalan Enggang,
Taman Keramat,
54200 Kuala Lumpur.

17 ribu orang memberikan idea bernas:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said... [Reply to comment]

bestnya tgk koleksi gmbr2 lama..trasa mcm makan kat kedai zaman dulu2 plk..hehe..

suka meehoon soto..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said... [Reply to comment]

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh licin mangkuk damia ;-)

mama tisya said... [Reply to comment]

kita pn tgk time msk JJCM...padahal slalu je lalu lalang tp idak la nk singgah tp bila dh msk JJCM sure femes..padahal kedai kecik je kn..mayb sebab 'mak mah' punye kot

Fieza79 said... [Reply to comment]

fieza sgt suke soto....sure sedap coz dh masok JJCM

biyase larr lau dh masok tv neh ramai la owg nk try...seb bek jauh if dkt2 sure dg pegi..huhuu..

zue @ annaleeya said... [Reply to comment]

sedap tgk mihun soto tuh... terliur tgk!!!

berselera tul damia mkn...

zura@iwan said... [Reply to comment]

sedap yer nmpk....bila bleh try kt cini yer...hehe

~ana~ said... [Reply to comment]

nana, standard la tuh..kita pun sama, kalau tgk JJCM tu, lepas tuh mesti nak g kedai tu...

eh, cucu ruminah sidek ni, ofismate kita...nnti kita confirm kan la betul ke kedai ni nenek dia punya..:)

Nana said... [Reply to comment]

fiza-hehe kita pon suka mehun xsuka nasi impit

Nana said... [Reply to comment]

diana-heeh tu la banyak gak damia makan

Nana said... [Reply to comment]

eryn-hehe tu la pasal kan dekat je ngan umah kita kan..mmg kecik je kedai ni ramai org bli tapau jek sini

Nana said... [Reply to comment]

fieza-hehe ye la kalau xmasuk jjcm kita pon xtau mana tmpt2 makan menarik kan..asik2 g kedai yg sama je..sekali sekala nk tukar2 gak

Nana said... [Reply to comment]

zue-hehe damia tu mmg kuat makan la semenjak memenjak ni

Nana said... [Reply to comment]

zura-hehe ala bila2 hang mai kl singgah la sini dekat umah aku ja

Nana said... [Reply to comment]

kak heze-naik kete xjauh kak.jalan kaki ye la jauh ehhehe

Nana said... [Reply to comment]

ana-tu la..kita ni pantang tgk je jjcm ada tmpt2 makan menarik & dekat2 ngan umah sure terjah semalam pon terjah kedai yg masuk jjcm tenhagri semalam tp abes la plak..

[-suziey-] said... [Reply to comment]

waaaa abis licin damia makn..hmmm cam sedap jek..tu serina host jjcm..means baru lagi diterjah tu...

Nana said... [Reply to comment]

suziey-mmg baru lagi masuk jjcm dalam bulan 3 gitu la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...